אני צריכה טיפים

AdiGoldman

New member
אני צריכה טיפים

תרתי משמע. במזל טוב ובשעה טובה, מישהו התקשר אליי בנוגע למלצרות בבית קפה אחד. כמובן שזה מישהו שהצקתי לו רבות וכו' אבל לא משנה. בקיצור הוא אמר שהוא יתקשר לקבוע לי יום לעבוד והיום הוא התקשר ורוצה שמחר בבוקר אני יתחיל התלמדות. יש לי נסיון עבודהשל הגשת מזון במקדונלדס כך שיש לי איזה נסיון של שירות לקוחות אבל כולם כל כך מדגישים את ההבדל והכל כך שבאופן טבעי אני קצת לחוצה. אני מאד מפחדת שאת העבודה היחידה שמצאתי, אני יאבד. יש לכם טיפים ליום הראשון? דברים במלצרות שאני צריכה לדעת ששונים ממקדונלדס? תודה מראש!

Marble Arch

New member
יש לי טיפ נפלא:

מה שאת לא יודעת- תשאלי! זה נשמע טיפשי אבל זה ממש חשוב. חוצמזה, חיוך תמיד עוזר. אם הם יודעים שאין לך נסיון במלצרות אז אין בעיה, ילמדו אותך הכל- חשוב רק לבוא בגישה חיובית! בהצלחה.

RReuTT

New member
כמה טיפים

את המגש ביום הראשון תנסי להחזיק איך שנראה לך נוח יותר, כמובן שאל תחרגי מהנהלים שלהם כי יש צורה מסויימת להחזיק את המגש, אבל רק בשביל לא לשבור ולהעיף כלים על היום הראשון תשתדלי. תשתדלי להיות מאוד זריזה כי את בטח יודעת מה זה אנשים רעבים. והכי חשוב לא להיות לחוצה, לקחת הכל בפרופורציה ולהיות הכי בטוחה בעצמך, ככה ילך לך הכי טוב. אני לא יודעת בדרך כלל איך זה במסעדות נורמליות כי במסעדה שאני עבדתי בה הדברים לא היו כל כך נורמלים, הייתה לי בוסית נורא מלחיצה ונורא אכזרית, על כל דבר מסכן היו לה תלונות והיא תמיד דורשת המון מהמלצרים ככה שקחי בחשבון שגם אם צועקים עלייך או אומרים לך משהו שלא נראה לך אל תקחי את זה קשה, פשוט תבליגי. ודרך אגב, כשנותנים לך הערות קחי אותם בסבבה ותלמדי מהם. פשוט יש אצלנו עובדת שכל דבר שאומרים לה היא ישר מתנפלת ובגלל זה היא גם לא לומדת לעבוד כמו שצריך והיא לא מבינה את זה, זה סתם מעצבן. כבר 4 חודשים שהיא עובדת אצלנו ועדיין לא יודעת הרבה דברים, מהסיבה שהיא לא מוכנה שיגידו לה כלום. בכל מקרה המון בהצלחה!

RReuTT

New member
נכון ואין מה לעשות.

פשוט שותקים לכאלה ולומדים מהם. כי אם הם כל כך מחזיקים מעצמם כנראה שיש להם ממה והם כנראה עובדים טובים למרות ההתנשאות שלהם כלפי עובדים חדשים, בכל זאת גם מהם צריך ללמוד ואסור לשכוח מי הוותיק.

laife

New member
חיוך יחפה על הכל

ותמיד אפשר לומר בכנות: 'אני חדשה כאן אז סליחה אם יקח לי קצת יותר זמן מהרגיל' כשאמרו לי את זה הייתי הרבה יותר סבלני, ס"ה כולנו היינו חדשים בכל עבודה שהיא.

AdiGoldman

New member
טוב חזרתי מעייפות

הקטע עם המגש קצת השתפר אצלי אבל עדיין קצת בייעתי. אני מקווה שיקבלו אותי כי המלצרית שעשתה לי את ההתלמדות אמרה שביתניים היו עוד כמה בנות שעשו פה התלמדות והיא לא יודעת אם הם התקבלו או לא (יש מלצרית אחת במשמרת אז היא לא רואה את השאר) אבל היא לא חושבת שהן התקבלו. הצלחתי להחזיק מגש עם כוס אחת אבל עם שתיים ושלוש זה קצת יותר הסתבך. ברור לי שזה עניין של זמן וגם זה לא כאילו אני כל כך חזקה פיזית שישר אני יכולה להחזיק דברים כאלה אבל אני מקווה שהם ייתנו לי זמן להתרגל לזה במקום לא לקבל אותי.

יש במאמרים

מדריך להחזקת המגש. כמו שאמרת זה רק עניין של נסיון וגם של אימון שרירי הידיים, ובעלי מסעדות מודעים לזה ולכן לא מצפים שעל ההתחלה תהיי מושלמת בזה. שיהיה לך בהצלחה בהמשך ואל תילחצי משום דבר

AdiGoldman

New member
רצוי וגם כדאי

כי אני לא ממש מצאתי שום דבר חוץ ממלצרות שבוא אני יכולה לעבוד בשעות אחה"צ/ערב

בכיוון של מכירות

יש הרבה מה להציע. נראה לי שאם כבר עומדים אז עדיף למכור ולקבל עמלות מלהמרח באוכל שאנשים אחרים זה עתה סיימו לאכול. אני לא יודעת איזה כישורים יש לך אבל גם מזכירה למרות שאת צעריה יכול לבוא בחשבון במקומות מסויימים. יש גם משרות של טלפניות שיושבות כל היום ומדברות בטלפון עם אנשים, קובעות פגישות או מוכרות כל מיני מוצרים. אני בגיל 17 עבדתי במלצרות. שנה אחרי זה התנסתי בעבודה בחנות בגדים, ובטלמרקטינג. עבתי אצל קירבי ואצל דף הזהב. שנה אחרי זה עבדתי בחנות ספרים. מה שאומר שהייתי יותר קטנה ממך והצלחתי למצוא עבודות שהיו סך הכל נחמדות. המלצרות הייתה נחמדה כעבודה ראשונה ואצלי היה שכר שעתי כשהטיפים הלכו לכיס שלי (כי עבדתי באולם ארועים) אבל כל פעם הייתי חוזרת מאוחר הביתה, מריחה כמו אוכל, לא תמיד היה לי כוח להתקלח...כל היום שלמחרת הייתי גמורה ותמיד היה נמרח עליי אוכל (לא על הבגדים על הידיים) בזמן הפינוי. אז זו זכורה לי כחוויה חיובית אבל משהו קצר שהסתכם ב-3 חודשים בחופש הגדול.

Marble Arch

New member
ומאידך,

מלצרות במסעדה טובה עם בוסים נחמדים עדיפה בעיניי פי כמה וכמה על ישיבה ודיבור בטלפון במשך 8 שעות ברצף. מה גם שהשכר הרבה יותר גבוה (תראי לי מזכירות או טלפניות שעושות 40 שקל לשעה..), ויש אוכל טוב.
מלצרות זאת עבודה שלא מתאימה לכל האנשים, אבל מי שזה מתאים לו- לדעתי זאת אחלה עבודה זמנית שמכניסה ים כסף, והאווירה בין הצוות במסעדות היא משהו שאין שני לו (עבדתי בכמה מסעדות וגם במשרד ובחנויות, במסעדות יש משהו מיוחד).

כאן מדובר על

טיפים + השלמת הכנסה. אני לא יכולה להגיד שלא נהנתי במלצרות שעשיתי. סך הכל זו הייתה עבודה נחמדה לגיל הזה אבל אם תתני לי לבחור בין זה לבין שאר העבודות שעשיתי, הייתי בוחרת באחת מהן.

למעלה