אני צריכה הסבר!!!!!!

Curly

New member
אני צריכה הסבר!!!!!!

איקי אני לא יודעת מה ההבדל בין הרד קור ל...משהו אחר. מה ההבדל בין איסט סייד לווסט סייד אין לי שמץ של מוסג מה זה הבית ספר החדש והישן חוץ מזה שאחד יותר קשוח??? יענו גטו סטפ. עזרו להאיר את עיניי טל

ken kaniff

New member
בקצרה

הארדקור זה סוג של מוזיקה חזקה, קשוחה - בדרך כלל הראפ נעשה בצעקות או באגרסיביות, והביט פחות מתאים לריקודים, אלא הוא יותר מיליטנטי. eastside - החוף המזרחי של ארצות הברית - ניו יורק, פילדלפיה, ניו ג´רזי... westside - החוף המערבי של ארה"ב - בעיקר אזור קליפורניה - לונג ביץ´, LA, אוקלנד. פעם היו מריבות קשות בין שני האזורים, ומלחמה על כתר השליטה בראפ האמריקני. המריבות הובילו בין היתר לרצח של 2פאק ושל ביגי. היום המתיחות בין האיסט לווסט היא די שולית. ol skool (הבי"ס הישן) הכוונה היא להיפהופ מאז תחילת שנות השמונים עד לתחילת שנות התשעים. בעיקרון הסגנון הוא שונה וגם התכנים. הבית הספר החדש זה פשוט ההפך - ההיפהופ של תחילת שנות התשעים והלאה. מקווה שעזרתי. ליאור

lena r

New member
וואי מתה עליך טל!

סוף סוף מישהי שלא התביישה לשאול מה לעזאזל זה הבית ספר הישן! תודה נשמה סוף סוף הבנתי. דברי איתי באייסייקיו. תודה ליאור!

ICANNt

New member
תוספות גם מהידע שלי

אני ממש לא בקיא ברצח של טופאק אבל אני חושב שהוא לא היה על רקע EAST-WEST אילא יותר מלחמת כנופיות בתוך לוס אנג´לס, חוצמזה חשבתי שהיא שאלה בעיקר על ההבדל בסיגנונות אז ככה שבאיסט שמשם הכל התחיל, קיימים רוב הדברים האיכותיים והמתוחכמים (למרות שגם שם יש זבל) והדגש הוא פחות על המוזיקה כאשר בווסט יש הרבה יותר אגו-טריפ וגאנגסטה סטייל ממוחזר אבל הביטים הרבה יותר איכותיים, למרות שהיום כבר כמעט אין שום הבדל כי במילא כולם משתפים פעולה עם כולם. בקשר לאולד סקול, אני לא בטוח שיש מושג כזה "ניו סקול" אני חושב שקודם צריך לחקות שהתקופה תיגמר כדי להגדיר אותה ובכל מקרה הסיגנון של האולד סקול ("האסכולה הישנה" בניגוד למושג הרובח "בית ספר ישן") שמאופיין ע"י להקות כמו ראן ד.מ.ס ודה לה סול ההיפ-הופ עדיין לא היה מוגדר סופית ועדיין חיפש את עצמו בכך שרואים הרבה השפעות של רוק ופופ רגילים והמון שוני בין יצירות האולד סקול הפופולריות בניגוד לחד-גוניות המאוסה בימינו בנוסף "אולד סקול" זה לא רק מושג בהיפ-הופ" אילא מושג שקשור לכל פרו-תקופה מסויימת

yaya_haim

New member
אחי......

ראן די אמ סי הם דווקא ממבשרי הניו סקול כשדה לה סול הם בין האומנים הראשונים שביצעו את הבשורה.... האולד סקול הוא יותר אולד... כמו גרנד מאסטר פלאש, אפריקה בומבטה, שוגיר היל גנג, הודיני וכו´.... ירון אימפלה

ICANNt

New member
ידעתי עליהם

אבל לא רציתי להזכיר כי הם היו ממש ישנים בתקופת ביניים מוזרה

yaya_haim

New member
מה זאת אומרת לא רציתה???

זה אולד סקול איזה מצחיק אתה לא רציתה להזכיר אותם למרות שהם בעצם הנושא? איזה מטורף אתה אחי זה אולד סקול עד ראן די אמ סי בערך ירון אימפלה

mc buhara

New member
בנוסף

היו השפעות חזקות של דיסקו שדיי היה ההתחלה של ההיפהופ

A&A

New member
אסכולה???? ועוד כמה דברים

אחי להגיד אסכולה זה נראה לי כמו להגיד דסקייה במקום שולחן כתיבה (אבל זה רק דעה יכול להיות שאתה צודק, אם כן זה מעפן) הביטים של הבצפר הישן הם בדרך כלל בלופים (שהיום לא כל הביט בלופ יש תוספות או הורדות על הלופ) ורוב הביט היה סקראצ´ים! הם גילו את הסקראצ´ ןהתלהבו ממנו ציצים! לא עזבו אותו לשנייה בקשר לפאק (כמובן שזה לא מוכח כי לא יודעים מי הרוצח) אבל אומרים שזה מישהו שביגי שלח, וביגי נרצח בשביל הנקמה The-A

למעלה