אני צריכה בבקשה עידוד ממשהי שמבינה

rlilach

New member
אני צריכה בבקשה עידוד ממשהי שמבינה

אני יומיים אחרי כוריגון 10000, עם כאבי בטן חזקים, כמה זמן נמשכים כאבי בטן של ביוץ? רמת ה E2 שלי ביום מתן הכוריגון היתה 7942MNOL\L שהבנתי שזה גבוה מאוד, יש לי שחלות פוליציסטיות, ביום הכוריגון נצפו באולטרסאונד "ים" של זקיקים קטנים ובינוניים וכשלושה-ארבעה מובילים בכל שחלה בגדלים 17-26 מ"מ האם כאבי הביוץ כל כך חזקים? זו הפעם הראשונה שאני לא יכולה לישון בגלל כאבי הבטן, או לשכב על הבטן. אני צריכה לדעת שזה נורמלי!

Yosepha

New member
עזרה

הי, נכון, רמת ה - E2 שלך די גבוהה, מה שמעיד על גירוי יתר של השחלות (לעיתים קרובות קשה להימנע מזה בעירור). אני מקווה שהכל בסדר אצלך, ושתדעי שהכאבים שכיחים, פשוט מפני שהשחלות מאד מוגדלות. אני מקווה שלמרות הכאבים לא יהיו לך תקלות חריגות. אבל, רק ליתר בטחון: הנה כמה סימנים שאם מופיעים אצלך, כדאי לך להגיע למיון ולהיבדק. אם יש לך פתאום בחילות חזקות או הקאות, וכאבי בטן שבגללם את נופלת על הרצפה ומרגישה שאת מתעלפת - זה עלול להיות סימן של שחלה שהסתובבה. במצב כזה - רוצי למיון, ודבר ראשון תודיעי לרופא תורן שאת פציינטית של מרפאה לפריון ויש לך עירור יתר ושיבדקו אם שחלה הסתובבה. זה מצב מאד נדיר, כך שבאמת אין לך צורך לפחד. מקווה שקצת הרגעתי אותך, ותרגישי טוב! יוספה

rlilach

New member
ליוספה

יוספה תודה על תשובתך. מה זה "עירור"? וכמה זמן יכולים להמשך כאבי ביוץ?

Yosepha

New member
עירור

עירור זה מה שהגונל F או איקקלומין עושה לשחלות שלך - במקום שיגדל לו רק זקיק אחד כל חודש, גורמים להרבה זקיקים (ביציות) לגדול, כדי להגדיל את הסיכוי שאחד מהם יופרה. מכיוון שיש הרבה זקיקים ולא אחד - השחלות מוגדלות, והביוץ יותר כואב כשהם עוברים מהשחלה לחצוצרות. כאבי ביוץ לא נמשכים יותר מיום, אבל כאבים 'כמו של ביוץ', יכולים להימשך הרבה זמן. השחלות נותרות רגישות כי הן מוגדלות (בעיקר כשעושים הפריית מבחנה, ובשאיבה מנקבים חורים בשחלה בכל מקום שבו שאבו זקיק, אבל גם בהזרעות). אצלי אחרי שאיבה זה לוקח כמעט חודש עד שהרגישות קצת יורדת. קצת קשה לי להגיד לך כמה זמן זה לוקח אצל בנות שעוברות הזרעות, כי אף פעם לא עברתי את זה, אבל רגישות יכולה להישאר. מקווה שאת כבר מרגישה הרבה יותר טוב ומרביצה 'חרופ' אדיר. יוספה.

Yosepha

New member
הכל לצערי מנסיון...

מאחלת לך שלא תצטרכי לדעת! מקווה שאת מרגישה הרבה יותר טוב. יוספה.

rlilach

New member
זו כזו הרגשה מעודדת שמישהו מתעניין

תודה על התמדתך... אני לבד לגמרי היום, עם התאומים שלי (IVF נוסטלגי אחרי שנים של טיפולים) ואני חושבת שהמצב הולך ומחמיר, כל צעד שאני פוסעת כואב, אני הולכת כמו אורנג אוטנג מכופף, הבטן כ ו א ב ת הגב שלי קרוע, הציצי שלי עומד להתפוצץ, אך בינתיים תודה לאל, אין בחילות או מה שתיארת. אני אחכה לבעלי שיחזור בלילה (הוא נמצא באיזה טקס עם טלפון כבוי, הוא צריך לחלק פרסים לעובדים מצטיינים בחב' "טבע" שמן הסתם יתנו לי בימים הקרובים את האינפוזיות שהם הכינו...) אני מנסה לדלות פרטים בפורומים של פוריות מהרופאים, אך יש להם תשובות מתחמקות ביותר. אני מתה מפחד, לפני שנים, באחד מטיפולי הפוריות אישפזו אותי בטיפול נמרץ במצב לא טוב גם בגלל גריית יתר (אני חושבת בגלל מים בחלל הבטן או ריאות או משהו כזה) יש לי בלאק-אאוט לגמרי מהתקופה ההיא ואני משתדלת לא לזכור ולא להזכר. קראתי באחד הפורומים שאם נקלט הריון אז המצב מחמיר, זה נכון? נקווה שעבור את הלילה.

Yosepha

New member
שמחה אם זה עוזר לך

אני גרה בארה"ב, אז שעות העירות שלי הן שעות הלילה הקטנות שלך - השתדלתי לבדוק אתמול את הלוח בשעות הערב, הבנתי שאז נכנסת ללחץ. זה קרה גם לי פעם, והגעתי בגלל זה למיון. זה די נדיר, אבל אם שחלה מסתובבת חשוב שינתחו מהר כדי להציל אותה. כן, הריון מחמיר במידה מסוימת את התסמינים האלה, אבל רבות וטובות מאיתנו עברו את זה ושרדו (גם את הכאבים וגם את ההריון) - אז אל ייאוש! חשוב שתשתי הרבה (מים, לא קפה - קפה רק מגביר את הכאבים בציצי ואת הנפיחות באופן כללי), אם את אוכלת המון מלח אז תפחיתי קצת את הכמות. גם cranberries עוזרים (אני חושבת שבעברית זה חמוציות אבל לא בטוחה) - וזה גם טעים! אם את מסוגלת לעשות יוגה - לפחות את הנשימות - זה גם יכול לעזור לך. תרדי על איזה ספר או סרט דביליים, או תתקשרי לאיזה חברה, והעיקר - תנסי לא לחשוב יותר מדי (השומר בחניון ליד אחד ממקומות העבודה שעבדתי בהם בארץ, לפני משהו כמו 13 שנה, אמר לי את המשפט הכי חכם:"מותק, לא לחשוב יותר מדי - זה לא בריא!...:) מאחלת לך שהטיפול הזה יצליח ושלא תצטרכי יותר לסבול. יוספה

בוקר טוב ../images/Emo141.gif

אני לא מהמבינות, אבל בכל אופן מקווה שמאז השרשור התבהרו הענינים והצלחת לחזור לשגרה.

rlilach

New member
בוקר טוב לכן בנות, אך לא לי...

תודה על תמיכתכן. היום בבוקר עשיתי הזרעה שנייה (אתמול הראשונה) אני בקושי זזה, יש לי כאבים חזקים, מקווה שזה אכן רק הביציות החמודות שלי שפוקעות להן למרות שאת הכוריגון קיבלתי ביום ראשון. דיברתי היום בבוקר עם רופא אחר שהיה במרפאה, והוא אמר שיתכן מאוד שאני מפתחת גריית יתר, ואין ברירה, במקרה שכאבים מתחזקים מאוד יש ללכת ישר למיון. יום טוב לכן, בתקווה שגם לי יתבהרו העיניינים.

7נתי7

New member
תנוחי הרבה,תשתי והכי חשוב...

להיות אופטימית,אני הצלחתי בהזרעה שנייה...

rozi3

New member
זה נורמלי לדעתי..

כאבים נגרמים מהביוץ עצמו -כלומר הביצית שפוקעת מהזקיק וככל שיש יותר זקיקים זה יותר כואב. בהצלחה

נועם@בת

New member
לשתות, לשתות, לשתות וגם לשתות

כמו שאמרה ורדה- חייבים לשתות. נראה שאת מתחילה גירוי יתר שחלתי. הזקיקים הקטנים שלא בייצו ממשיכים לגדול ולספוג נוזלים. הזקיקים שכן מבייצים מכאיבים. השתיה מקטינה את הנזקים של גירוי היתר, ומן הסתם גם את הכאבים. את חייבית להיות עם יד על הדופק, אם הכאבים מחמירים, אם הבטן מאוד מתנפחת, או אם מתגלים קשיי נשימה- להתייצב מיד אצל הרופא או המיון. מחזיקה לך אצבעות להריון בריא
נועם

צהלולים

New member
כאבי ביוץ אחרי כוריגון יכולים להמשך

יומיים וגם קצת יותר. כמו שאמרו קודמותי שתיה מרובה (מאדדדד) בהחלט עוזרת... אבל אם את מרגישה שזה חריג מבחינת הכאב, אל תהססי ללכת לרופא! הבריאות יותר חשובה מביישנות...!

7נתי7

New member
אל תדאגי,

הכאבים קיימים,הם חזקים לפעמים וזה רק אומר שזה עובד.. תשתי הרבה,תנוחי ואל תעשי מאמצים גדולים זה נורמאלי. בהזרעה הראשונה שלי לא יכולתי לעמוד ישר. בהזרעה השנייה כאב פחות.....וגם נקלטתי בהצלחה נתי

rlilach

New member
לכל הבנות הנפלאות באתר!

תודה על עידודכן, אני אאלץ לפרוש בשלב זה בגלל הרגשתי הלא מטיבה... מקווה שמחר יהיו לי הכוחות לחזור לפורום הנפלא הזה, אני שולחת לכולכן ברכת חג חנוכה שמח, אופטימי ומלא ניסים !!! הקישור הבא, תמיד נותן לי אופטימיות וכוחות. http://d21c.com/bcoff43/autumn_leaves.html?1063734284 תודה, מלילך.

rlilach

New member
להדליק רמקולים כשנכנסים לקישור...

כדי להנות משיר הרקע המדהים של אנדי וויליאמס הנוסטלגי...

tutiki

New member
לכי לעשות אולטראסאונד ומייד!!!!

היי וסליחה אם אני מלחיצה אותך. גירוי יתר שחלתי הוא מצב מסוכן שיש לעקוב אחריו בקפידה. כמי שיש לה שחלות פוליציסטיות ושחוותה שני גירויי יתר שהובילו לאישפוזים של שבוע בבית חולים, אני ממליצה לך לפנות מייד לרופא! את מדווחת על המוני זקיקים קטנים ועל תוצאת E2 מאוד מאוד מאוד גבוהה. הכאבים שדיברת עליהם מעידים מעל לכל ספק שמדובר בגירוי יתר ויש לבדוק לאיזה גודל השחלות שלך הגיעו. סליחה שוב אם אני מלחיצה - אבל עד כה לא ראיתי אף תגובה שהפנתה אותך לרופא ומייד. זה מצב מאוד עדין ומסוכן. השחלות מוגדלות ומלאות בציסטות. תנועות חדות או התכופפות - יכולות לגרום לציסטות להתפוצץ, השחלה עלולה להסתובב בשל הכובד שלה, ובמקרים קיצוניים עלול להיות לך נוזל באגן ואף בריאות! עדיף שרופא יראה אותך ויעשה לך אולטראסאונד כדי לוודא את מידת הגירוי: קל, בינוני או קשה. אם כל כך כואב לך - סביר שזה בינוני ומעלה. אם אין לך כושר שתיה של 5 ליטר ביום - סביר שישלחו אותך לקבלת עירויים. אם זהו מחזור ראשון שלך עם זריקות - והרופא לא ידע שאת פוליציסטית אז אני יכולה להבין שקרה, טעות, וכו'. אם הרופא ידע שאת פוליציסטית וזהו לא מחזור ראשון - הייתי עוברת רופא מייד! כשלי באופן אישי יש E2 של מעל 3500 - אני לא מקבלת כוריגון כדי להמנע מגירויי יתר. את חייבת לנוח לשתות המון ולראות רופא דחוף! מקווה שתרגישי טוב. כל האזהרות הן מניסיונות אישיים קשים. מקווה שאצלך הגירוי יהיה קל ויחלוף אחרי שבוע- שבועיים.

למעלה