אני צריך פיתרון

ogispan

New member
אני צריך פיתרון

שלום לכם! הנה חידה שאני מקווה לקבל פיתרון עליה (אני לא יודע את התשובה) אתם נימצאים מול גדר אינסופית ואתם צריכים להגיע לצד השני של הגדר. אתם יודעים שיש פירצה אחת בגדר אבל אתם לא יודעים אם הפירצה לשמאלכם או לימינכם ואתם לא יודעים גם באיזה מרחק אתם נימצאים מהפירצה. מה האלגוריתם היעיל ביותר למצא את הפירצה? (כמובן אלגוריתם שיגרום לכם ללכת את מספר המטרים הקטן ביותר כדי למצא את הפירצה בביטחון) יש כמה הנחות: המרחקים נאמדים במטרים שלמים (כלומר הפירצה לא נימצאת במרחק X מטרים וחצי). אם החלטתם ללכת 10 מטר לצד ימין והפירצה נימצאת 5 מטר לצד ימין, אז אתם לא עוברים על פני הפירצה וממשיכים, אלא ניתן לקבוע שמצאתם את הפירצה והאלגוריתם מסתיים אודה לכם אם תוכלו לעזור לי לפתור את זה

Evil Guy

New member
אמ...

אני מאמין שהכי יעיל זה שיטת חיפוש "אריה במדבר": מחלקים את הגדר לשני חלקים וסורקים חצי אחד. אם לא נמצא: את החצי הנותר מחלקים לחצי וסורקים חצי כזה. וככה ממשיכים.

ogispan

New member
לא נישמע הגיוני

כי הגדר היא אינסופית.... גם חצי של אינסוף זה אינסוף... לכן בחיים לא נסיים לסרוק חצי גדר.

Evil Guy

New member
אז אין לך שום אפשרות אחרת>

כי אתה לא יכול להתחיל לסרוק מההתחלה, ולא הגיוני שכל פעם תסרוק מטר לכל כיוון.

Tesseract

New member
לדעתי..

בכל מקרה, בכל דרך שלא תבחר, אתה תמצא את הגדר באינסוף זמן במקרה הגרוע ביותר.

ogispan

New member
זה ברור

אני מחפש את הפיתרון הטוב ביותר. לא את הגרוע ביותר אם אני אלך צעד שמאלה, 2 ימינה, 3 שמאלה, 4 ימינה........ אני אמצא את הפירצה תוך X^2 צעדים.... וזה לא הפיתרון הטוב (X מציין את המרחק מהפירצה שבו אני נמצא בהתחלה)

LeCagot

New member
אולי

1 ימינה, 2 שמאלה, 4 ימינה, 8 שמאלה וכן הלאה. נדמה לי שזה יוצא פחות, ואין לי כוח לחשב.

sindip

New member
לא נראה לי...

בדרך הזו אתה מתקדם רק לכיוון אחד...

Tesseract

New member
*הפירצה בגדר

טוב שנזכרתי

אורצוש

New member
רגע אחד! משהו לא מסתדר.

אם הגדר היא אינסופית, אז אחרי שהלכתי ימינה מטר אחד, הסיכוי שהפרצה מימיני עדיין זהה לכך שהפרצה משמאלי על כן כדאי לי להמשיך ימינה, שלא לבזבז את המטר שכבר כוסה שהוא הליכת שווא. לפי זה האלגוריתם החסכוני ביותר, שאין בו בזבוזים, הוא ללכת ימינה (או שמאלה...) ללא הפסק, לעולם. ההנחה שאם זה לא בחלק שכבר כיסיתי א' (מימין לנקודת המוצא) אז הסיכוי שהפרצה בחלק המקביל לנקודת המוצא שטרם כוסה ב' (משמאל) ולא בחלק דומה שנמצא מימין לי ג', שחסרונו היחיד הוא שהוא רחוק יותר מנקודת המוצא מחלק ב', הינה אשלייתית.

עריסטו

Active member
לא נכון

לא כל האלגוריתמים נותנים אותה תוצאה. אם תלך רק ימינה ייתכן שלעולם לא תגיע לפירצה. אם תלך, למשל, מטר ימינה, אחר כך שני מטרים שמאלה, אחר כך ארבעה מטרים ימינה וכך הלאה - בהכרח תגיע לפירצה. גם מה שכתבת "אחרי שהלכתי ימינה מטר אחד, הסיכוי שהפרצה מימיני עדיין זהה לכך שהפרצה משמאלי" לא נכון, כי אין דרך לבחור מספר בהתפלגות אחידה בין מינוס אינסוף לאינסוף.

slallum

New member
הממ אז רגע

אם אני אלך 3 מטרים ימינה, אח"כ 6 מטרים שמאלה, אח"כ 12 ימינה וכך הלאה, אז הסיכויים פה הם אותו דבר כמו השיטה הקודמת, לא?

עריסטו

Active member
לא

לדעתי התשובה הנכונה לחידה היא "אין פתרון", כי לא ידוע באיזו התפלגות השתמשו כדי לבחור את מקום הפירצה.

Tesseract

New member
../images/Emo45.gif

מה שאני חשבתי, רק שאתה ניסחת את זה יותר טוב

dark dumb

New member
לא נכון,

העולם הוא עגול, ובאמת חבל לחזור את החלק שכוסה כבר בשביל לחפס בצד השני זה בזבוז, גם עם תלך רק לכיוון ימין בסופו של דבר תגיע לנקודת ההתחלה מהצד השני, ככה שסרקת את הכל - ככה בטוח תמצא את הפרצה - העולם הוא עגול על תשכחו

mili999

New member
מזמן לא הייתי כאן

שלום לותיקים. אי אפשר ללכת רק לצד אחד כי אז לא בטוח שהפרצה תמצא. אם בחרצ ימינה והפרצה משמאלך, לעולם לא תוכל להגיע אליה. חיבים לזגזג כדי להגיע לפירצה. אפשר לזגזג 1,2,3,4... אבל נשים לב שזגזוג של 2,4,6,8 יהיה יותר יעיל. וכו' ולכן זה לא אופטימלי. ואכן הוא סדר גודל של X^2 (למעשה אם הפרצה היא במרחק N אז זה סכום הסדרה החשבונית שיצרת עד N) במקרה הפשוט זה N^2-N)/2) בפתרון של הריבועים ( 1 2 4 8 ...) אם הלכנו K צעדים ימינה אז סה"כ הצעדים שלנו זה 2K-1. ולכן במקרה הרע נצעד כ-6N צעדים. (אם עצרנו בדיוק ליד הפרצה שבמרחק N, הלכנו 2N לצד השני ושוב 2N+1 עד לפרצה).

למעלה