אני צריך עצות

אני צריך עצות

תמיד אני וחברים שלי היינו משחקים DND גרוע כזה ומגעיל ואף-פעם לא סיימנו, הפעם אנחנו הולכים לשחק משחק נורמלי עם שה"ם נורמלי ורציתי לדעת מה הכי טוב שיהיה בקבוצה של חמישה אנשים (אני מתכוון לאלף קשת, בן-אדם לוחם וכו´). תודה רבה.

כן, אבל איזה קבוצה תיצור את ההרכב

הטוב ביותר (אני לא מתכוון שנהיה מושלמים ובלתי ניתנים לעצירה אלא רק חזקים ושנוכל לעמוד בפני כל דבר)?

EverMan

New member
לדעתי האישית ...

כוהן (חובה כמובן) , פאלדין , קוסם/מכשף , ואז עוד שני לוחמים עדיף סייר או ברברי.

היי! לא יפה!!!

שכחת את הנוכל, ה-rogue החביב על כולנו!!! איך, אתה חושב, היתה הקבוצה של אריתיה מסתדרת בלעדיה??? (או בלי רוסקו, אבל זה בלי שום קשר. הוא רוצה לקחת דרגות בכל המקצועות שאפשר, בערך) אז נכון, היו להם פחות צרות, הם היו מצליחים להיקלע למעט פחות קטטות ולא היתה להם מישהי שישנה כ"כ הרבה, אבל מצד שני - אין חיים בלי אריתיה!!! וגם רוסקו בסדר.

pumiforever

New member
../images/Emo4.gif

זה רק אצלי במחשב או ש...: משפט אחד: "אני לא מתכוון שנהיה מושלמים ובלתי ניתנים לעצירה" משפט שני: "אלא רק חזקים ושנוכל לעמוד בפני כל דבר" ~~ לדעתי קבוצה אולטימטיבית היא קבוצה שבה יש לפחות אחד מהבאים: - לוחם - מטיל קסמים - מרפא - נוכל - גמד (מכל מקצוע, פשוט אי אפשר לוותר על גמד...
)

magnus the red

New member
כנראה שלא הבנת

ואולי בגלל זה תמיד שיחקתם "DND גרוע כזה ומגעיל".... אל תבחר דמות לפי היעילות שלה, זה לא מוביל לשום מקום חוץ מלD&D מגעיל באמת (power playing). תחשוב איזה גזע ומה המקצוע האהובים עליך ולמה, ולפי זה תחליט. אין הרכב חבורה "טוב ביותר", וזה לא שר הטבעות, שחייבים אלף קשת, סייר, גמד לוחם, מכשף, וגנב זוטון. מה גם שמו"ד (בהנחה שאתם משחקים במהדורה ה- 3) נותנת מספיק מרחב תמרון בשביל שגם חבורה של 5 לוחמים תוכל להיות מגוונת, כלומר שלא יהיו שניים דומים, ותוכל להתמודד עם רוב הדברים (ביחוד בדרגות הנמוכות). דבר אחרון- חוזק זה דבר יחסי. דמויות מתות. אין חבורה שנשארה שלמה מההתחלה ועד הסוף, ואין חבורה שיכולה לעמוד בפני כל דבר, בטח שלא בדרגות נמוכות. קבל את זה מראש ואולי תשתנה הגישה שלך כלפי המשחק.

EverMan

New member
חשבתם על זה פעם ?

למה תמיד בכל חבורה יש כזה גיוון של מקצועות ???? הרי באופן הגיוני , הרבה יותר רציונלי שיהיו הרבה לוחמים , או כמה מטילי לחשים , ולא חבורה מגוונת ... רוב האנשים מרגישים יותר טוב להיות עם אנשים שקרובים אליהם במקצוע. זה נראה לכם הגיוני ?

pumiforever

New member
זה לא חייב להיות קשור לזה ...

אולי אלה חבורה של חברי ילדות ? שבקטע מסויים בחיים שלהם, הם נפרדו וכל אחד הלך ללמוד מקצוע אחר, ואחרי זה הם נפגשו.

shadowfax

New member
משימה בילתי אפשרית

שם למשל תמיד יש מתמחים מסויימים: הכושי עם המחשבים, היפה המפתה, הבחור החזק, החקיין למה? כי מרחב מיקצועות מאפשר ביצוע של יותר סוגי משימות, ושרידות ארוכה יותר של הקבוצה. כאשר מדברים על קבוצת שכירי חרב או הרפתקאנים- ככל שיש יותר מקצועות הם יכולים להסתדר יותר טוב בשטח ולאלתר פתרונות לבעיות שלהם.

DDN

New member
"לא משנה כמה אנשים הרגתי

מה שמשנה זה איך אני מסתדר עם אלה שבחיים" - ברוס ויליס, אני לא זוכר באיזה סרט. מה זה קשור? לא משנה מה יש לך בקבוצה. מה שמשנה זה איך שהם מסתדרים. אנחנו בקבוצה לוחם, כהן, נוכל ונערת קרקס. אנחנו מסתדרים יפה מאוד בכל מצב בגלל שאנחנו מפעילים את הראש ולא את הכשרונות. אין כזה דבר "שילוב מנצח". אתם יכולים להיות שילוב מושלם עם שחקנים מטומטמים לגמרי (ואני לא רומז שאתם כאלה) ולהיכשל, ואתם יכולים להיות שילוב לא הגיוני של חמישה קוסמים וגנב ולהצליח כמו גדולים במקום שלוחמים לא יצליחו - כי תפעילו את הראש וההגיון. אל תחשבו על ה"שילוב המוחץ", כמו שאמרו פה ידיד לפורום, תחשבו על מה שתהנו לשחק.

shadowfax

New member
ברור

אבל עדיין מרחב גדול יותר של כישורים מאפשר מרחב יותר גדול של אפשרויות. וכן גם אני חושב שאין דבר כזה שילוב מנצח (אני פשוט הצבעתי על יתרונות של ריבוי כישרונות)

Ferenheit

New member
לא נכון

אחד מהעקרונות היסודיים של שמחק תפקידים טוב (והמהדורה השלישית מתאמצת מאוד לעמוד בו) הוא שכל דמות היא מיוחדת. ז"א לא רק שיש הבדל בין גנב לקוסם אלא גם בין כל לוחם ללוחם וקוסם לקוסם. אין שום חובה להשתמש בשום סוג דמות. לא כהן (תמיד מפילים על מישהו את האחריות הזאת נגד רצונו לשחק מתנקש, בשם טובת החבורה) לא מכשף ולא לוחם. שחקו 3 נוכלים. נשמע טוב נכון. שחקו 3 לוחמים. מעולה. 3 מכשפות. מעורר בי צמרמורת. 3 איכרים, וואו. שחקו טוב. ותוכלו לעמוד מול כל דבר בכבוד [אולי לא לנצח אבל מי רוצה תמיד לנצח]. תחליטו בנפרד מה כל אחד רוצה להיות ואז תשחקו את זה. בלי "אה, יש כבר גנב בחבורה, אז אני אהיה מכשף" או "בוא נעשה זוג או פרט כדי לראות מי לא יהיה כהן". אל תשכחו שיש ריבוי מקצועות. ויש מקצועות עילית.

shadowfax

New member
אז כך

לא אמרתי ולא הכרחתי פשוט הצבעתי אל היתרונות של העניין, לא תמצאו באף מקום קביעה של סוגי דמויות בקבוצה. למרות שכל לוחם שונה אחד מהשני אשף מקצועי לא יזיק ועם כל הכבוד לאשפים גם כוהן לא יזיק וגם גנב ואולי טרובדור, אה אביר קדוש יכול להיות שימושי לפעמים שלא נדבר על סייר ביערות... אם כבר אנחנו שם אולי ברברי אחד לא יזיק... אפשר ללכת עם זה הלאה והלאה כן כל לוחם שונה כן ניתן לעבור מקצועות בקלות (רבה מידי לדעתי) ומקצועות העלית אכן משעשעים, אבל ישנו יתרון למקצועיות וישנו יתרון לריבוי מקצועות בקבוצה אי אפשר להכחיש את זה

במוד עשו את זה פשוט וקל

שני לוחמים לנזק פיזי כהן וקוסם לכל צרכי הקסמים וגנב כי גנב תמיד יעיל
(ואולי איזה זוטון שישרוד את הכל וישאר לספר לבנים של כל החבורה את הסיפור המלהיב
) זאת "החבורה הכי חזקה" אבל נראה לי די משעמם לשחק עם קבוצה לינארית כזאת..

למעלה