אני צריך עצה

אני צריך עצה

אני תלמיד כיתה י"ב - פסיכומטרי 676 =\ ממוצע בגרויות באיזור ה104+ (משקלול שעשיתי) אני רוצה ללכת ללמוד הנדסת תעשיה וניהול בת"א אבל הבעיה שציון ההתאמה המינימלי הוא 668 לי יש משהו כמו 664. אני צריך לשפר את הפסיכומטרי מעל 700 בשביל שיהיה לי סכם 670 וסיכוי כלשהו להתקבל. מצד שני בטכניון אני מתקבל די בקלות. הבעיה היא שאני גר בראשל"צ וממש אין לי רצון לשכור דירה בחיפה, הקטע ששני ההורים שלי עובדים במקצועות לא רעים אבל לא עשירים או משהו כזה. אבל עדיין 1500 שקל שכר דירה זה לא משהו שאני רוצה להעמיס עליהם, מה גם ששמעתי שזה לא קל במיוחד לעבוד בזמן הלימודים והייתי פשוט מעדיף להתקבל לת"א. כמה שאלות : א. האם יש סיכוי שאני אקבל מעונות בטכניון למרות שהוריי במצב כלכלי סביר בהחלט? ב. האם עדיף לחרוש את התחת ולנסות להתקבל לת"א או ללכת על בטוח לטכניון ומקסימום לגור בדירה שכורה מה שיכריח אותי לעבוד די רציני? ג. כמה מעל הסכם המינמלי אני צריך לקבל בשביל העתודה בערך?

אלון פ

New member
תשובות חלקיות מאוד

לפי דעתי, עדיף לחרוש את התחת ולנסות להתקבל לת"א. חוץ מזה, אני יודע שהדרישות להנדסת תעשיה וניהול לא בשמיים, כך שנדמה לי שאם תשפר את ממוצע הבגרות שלך לסביבות ה- 106, תוכל להתקבל כמעט בטוח. מצד שני אני די מאמין שבתור עתודאי תוכל להתקבל גם עם הנתונים שציינת בהודעה. (למרות שהאמונה הזאת לא מבוססת על כלום
)

תתפלא

הנדסת תעשיה וניהול בת"א מקבילה לרפואה בת"א... ובדקתי, ואני לא יכול להתקבל עם 106 =)

J3di

New member
באמת?

אז מה ההבדל הגדול בין הנדסת תעשייה וניהול בטכניון והנדסת תעשייה וניהול בת"א ? אני יודע שבטכניון הרף הוא לא כלכך גבוה, לעומת זאת רפואה... (הפרש של 8-10 נקודות סכם) מאוד מוזר...

H20

New member
ציון ההתאמה לתעשיוה וניהול בת"א הוא

665. לרפואה- 711. יחי ההבדל הקטן.

טעות טעיתי טעינו

באמת אין לי מושג מאיפה נכנס לי הנתון המגוחך הזה לראש. אבל שימו לב - ציון ההתאמה הראשוני למדמ"ח+מתמטיקה גבוה רק ב2 נקודות מתעשיה וניהול. כלומר תעשיה וניהול זה אחד המקצועות היותר קשים להתקבל אליהם.

וציון ההתאמה גם גבוה יותר

מהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. למישהו יש מושג למה זה כל כך גבוה?

אתה צריך שינה טובה...

או שאתה סופר לא מרוכז או שאתה שואב נתונים ממקורות לא אמינים,כי גבר,ציון ההתאמה הדרוש להנדסת תעשיה לא יותר גבוה מזה הדרוש להנדסת חשמל ואלקטרוניקה... ה-צ"ה(ציון התאמה) השנה של חשמל הוא 667 ואילו של תעשייה-665... שנה שעברה ציון ההתאמה של תעשייה היה גבוה יותר בנקודה,אבל שוב השנה ההערכה היא שונה. עכשיו בקשר למשפטים...ה-צ"ה המוערך למשפטים הוא בכלל לא באותה ליגה... הציון המערך להשנה הוא-645! אני לא מבין למה זה נראה לך מגוחך כל כך שה.תעשיה היא בעלת צ"ה נדרש גבוה מלמשפטים...זה די מובן בהיתחשב בזה שהשוק היה ואני מאמין שעדיין רווי בבוגרי תואר ראשון במשפטים,הן מכל אחת מהאוניברסיטאות והן מחלק גדול מהמכללות...לכן הביקוש לתואר זה ירד בצורה די חדה ועם הביקוש ירד גם ה-צ"ה הנדרש לקבלה. העניין הוא שהביקוש הוא שם המשחק,הוא קובע כמעט בלעדית את ה-צ"ה הנדרש לקבלה לאותו תואר,לכן ה-צ"ה לא אומר דבר על הקושי של התואר המדובר אבל הוא כן מעיד על יוקרת התואר ולפעמים גם על רמת ההוראה באותה פקולטה. שני בחשיבותו בכל העסק הזה הוא מספר המקומות שיש לפקולטה,אותם היא מקצה ללומדי התואר הראשון...כי מה לעשות-כשאין מספיק מקום פיסי ללימודים גם בית דין לא יעזור,לכן אם ישנם מעט מקומות לפקולטה המסויימת-יוכלו להתקבל ללימודים בה מעט סטודנטים באופן יחסי וכמובן שייקחו את אלו בעלי ה-צ"ה הגבוה בין המועמדים. קל להבין מכך שאיפה שיש מעט מקומות תנאי הקבלה פשוט עולים. אז מה אני אומר בעצם? אני אומר,שיכול להיות שלפקולטה לה.תעשייה יש מספר מקומות יחסית מצומצם וכמו כן ביקוש שהוא רק ממוצע+-ביחד התנאים הללו יוצרים את ה-צ"ה המדובר! לעומת זאת,הגיוני שהביקוש לה.חשמל בת"א לדומא הוא לא גבוה כל כך,כי אחרי הכל,מי יילך לפקולטה לה.חשמל בת"א כשיש לו פקולטה לה.חשמל בארץ כמו זו שבטכניון?! כאילו-ת"א?! לא רמה... צוחק כמובן
פייד!

אני לא מאמין

ממש הלכת ובדקת את מה שאמרתי?
אני לא מהימן יותר? זה שהצ"ה הראשוני גבוה היותר זה לא כל כך חשוב העניין זה איפה הוא נקבע.. לא להיות קטנוניים. אבל תודה על ההסבר המושקע בקשר לציון התאמה... עוד שאלה למה בת"א זה רק הנדסת תעשיה בלי ניהול?

אין לי מושג...

למה זה בלי "ניהול" שם... גם לה.מכונות כמו שהיא נקראית בטכניון,קוראים בת"א-הנדסה מכנית. יש להם עוד כמה קונסים... ואגב,לא הבנתי למה התכוונת כשאמרת- "זה שהצ"ה הראשוני גבוה היותר זה לא כל כך חשוב העניין זה איפה הוא נקבע.. ". מוכן להסביר? תודה, פייד!

J3di

New member
זה לא מדוייק

אני בהתחלה הייתי מיודע להנדסת תעשייה וניהול בטכניון, באתי לשם ונפגשתי עם האחראית על הרישום, היא נתנה לי סרט וידאו של מרצה שלהם שמסביר מה עושה מהנדס תעשייה וניהול, מה הוא לומד מה הוא עושה בחיים וכו´... (הוא עשה זאת בעזרת מצגת מדליקה של פאור פויינט - שולט
) הקיצר, הוא הסביר שם למה קוראים לזה תעשייה וניהול כאשר הניהול הוא חלק מלימודי התואר, כוללים קורסים גם בתעשייה וגם בניהול, והוא השווה זאת לאונ´ תל אביב ששם מלמדים רק לימודי תעשייה (בלי ניהול) אז זה לא רק השם (אגב, אם תסתכל ברשימת התראים בטכניון תראה שכשאתה מסיים את התואר בתעשיה וניהול אתה מוסמך למדעים בהנדסת תעשייה וניהול - ובאנגלית Bachelor of science in industrial engineering and management אז זה לא ממש קונץ... (אגב, אחרי שראיתי את הקלטת, למרות שמלכתכילה לא היה לי עניין בנושא , הבנתי שזה לא בשבילי ורצתי לשנות עדיפות להנדסת מערכות מידע, ולמזלי אחרי הרבה מכתבים וערעורים הם העבירו אותי ועוד לפקולטה למדעי המחשב
) נ.ב - בקלטת הוא דיבר גם על תפקיד בצבא, שלפי מה שהבנתי שאחוז גדול מאוד ממהנדסי תעשיה וניהול מגיעים אליו - קצין עו"ש (?) או משהו כזה לא זוכר את השם המדוייק, והוא עושה משהו ספציפי שגם אותו אני לא זוכר
מה שכן, אפשר למצוא מהנדסי תעשיה וניהול בכל חור, הבן אדם הביא דוגמאות מפה ועד לעזה, חוץ מבזבל יש איפה שלא תרצה מהנדסי תעו"ן...

H20

New member
או"ש

ארגון ושיטות. לא יודעת מעבר לזה. נשמע כמו פיקוח על יעילות של ארגון.

אלון פ

New member
מה אתה מסתלבט ?!?!?

הנדסת תעשייה וניהול מקבילה לרפואה ?!?!? באוניברסיטת ת"א ?!?!? אין לי מושג מאיפה שמעת את זה, כי זה שטויות במיץ.

J3di

New member
לגבי המעונות/דירה

אני לא יודע אם יתנו או לא יתנו לך בטכניון מעונות, אבל הצבא מממן לך את הלימודים אז בעקרון אתה לא משלם הרבה בשביל הלימודים האלה, אולי נסיעות אוכל וכו´ אבל זה אותו מצב כמו שהיית בבית ספר שההורים משלמים לך, תשאל את ההורים שלך אם הם מוכנים לעזור לך בדירה, אחרי הכל הם לא צריכים לשלם את שכר הלימוד מה שאם היית סטודנט רגיל הם (או אתה) היו צריכים לשלם... מצד שני עדיף לך לשפר בגרויות אם אתה בי"ב עוד לא נבחנת בכולם ואתה יכול לשפר עוד בכמה נקודות ולהשיג ממוצע שיכניס אותך לת"א...

bodas18

New member
תשובות

ראשית כל, תתעודד ואל תרשום יותר בחיים פרצופים כמו: ":/" על ציון פסיכומטרי של 676. טוב?!?!
תשובות: א. תראה. מצב כלכלי הוא פקטור מרכזי מאוד בדיון לקבלת מעונות ולכן אני סבור שאם המצב הכלכלי של הורייך שפיר עד גבוה יש לך בעיה. אממה? יש נקודות זכות שאתה מקבל על מרחק, אחים שלומדים, היעדר מכונית וכו´. הצעתי: תירשם גם לטכניון. לא יזיק. אבל!!!!!!!!!!!!!!!!! וזה למדתי על בשרי!!!! אם אתה נרשם לעוד מוסד, ובכלל כשאתה נרשם, אל תרשום בעדיפות שנייה מקצוע שאתה לא רוצה!!! אל! אל! אל!... אם תרשום מקצוע בעדיפות שנייה רק בשביל שאפשר יהיה להירשם (כי בלי למלא את שני העדיפויות לא תקבל תשובה) ייתכן והצבא יקח אותך לעדיפות השניה. אז להיזהר! ב. אני מציע לך בחום לוותר על משפטים כגון: "ללכת על בטוח". שום דבר לא בטוח..... ולגוף השאלה - לחרוש זה תמיד טוב אבל לא יותר מדי. תשקיע כמה שאתה יכול, זה רק יעזור. ואני בטוח שהורייך לא יתנגדו לשכור לך דירה ולסייע בתשלום אם זה מה שיבטיח את עתידך במסלול העתודה. ג. אין לשאלה הזו תשובה חד משמעית. באופן עקרוני, היות ולאחורנה נרשמים הרבה עתודאים בכל מחזור לכל מקצוע, יש נטייה להעלות את רף הקבלה ולפיכך אתה בבעיה כי מלכתחילה ציון ההתאמה שלך נמוך יותר מציון ההתאמה הנורמלי. אבל זה לא מדע מדוייק. אם צה"ל צריך 5 מועמדים לתעשייה וניהול בת"א ונרשמו 7 אבל אתה ב- 5 הכי גבוהים אז סביר שתקבל. לסיכום: תשקיע בבגרויות (הם יותר חשובות מהפסיכומטרי, תנסה לבדוק) ויהיה טוב. בהצלחה!

יוסי99

New member
מצד שני

קו 274 הידוע לשמצה תוכל למצוא אותי מבלה בו כמה ימים בשבוע מינימום זמן: 45 דקות (כשברכב היית מגיע ב 12). רגיל: שעה עד שעה ורבע בבוקר\פקקים: שעה ורבע עד שעה וחצי ובין 16:00-20:00 יש פקקים. ברכב, נסיעה בבוקר: מינימום 45 דקות. הוצאות על אחזקת רכב: בלי העלות של הרכב, בלי ביטוח מקיף ובלי עלויות של תיקונים, טיפול 10000, פנצ´רים וכו - 1200 ש"ח לחודש. (800 ש"ח מינימום לדלק + 300 ש"ח ביטוח + 100 ש"ח טסט). באגד: פחות מ 200-300 ש"ח בחודש - אבל! אתה מבזבז בערך 3 שעות ביום על נסיעות (כולל לחכות לאוטובוס, בהנחה שכמוני השעות שאתה נוסע הן בבוקר על הפקקים של הבוקר, ואחה" על הפקקים חזרה של אחה"צ). ולנסוע באוטובוס כפול מפוצץ עד אין מקום, שעה ורבע בממוצע רצוף, זה לא תענוג גדול, מעבר לבזבוז זמן. נ.ב. newsflash- כדי להכנס לרפואה אתה צריך בערך 780-800 בפסיכומטרי עם הבגרות שיש לך. יחי ההבדל הקטן, לעומת תעשיה וניהול.

יוסי99

New member
:) מעניין אותי לדעת

איך נראים השיקולים שלך כרגע, לאור התמונה שתיארתי. הפתרון שלי השנה: סידרתי מערכת של 3 ימים בשבוע בלבד בפקולטה, ובכל מקרה מהלימודים אני הרבה פעמים נוסע לעבודה, אז מסתדרים. אבל גם זה לא כזה שוס. אם הייתי קצת פחות תפרן - הייתי מרשה לעצמי לשפוך קצת כסף על רכב טרנטה. בינתיים הפינוק שלי, מאז שאני עובד, זה מונית בערך פעם(פעמיים) בשבוע. עדיין לא מתקרב לעלויות של רכב, וככה אני גם לא מפספס הרצאה בגלל שלא הספקתי לצאת יותר משעה לפני מהבית.

למעלה