הכל בגנים...
לדעתי במשך השנים נהיה קצת ערבוב בין כל המושגים. אין לי מושג מה בא קודם הביצה או התרנגולת, אבל אני יודעת שאין קשר בין הצבע לגזע הסוס. כלומר קביעת הצבעים נעשית ע"י ערבוב הגנים של סוסים שונים בעלי צבעים שונים ולא משנה הגזע. ניתן למצא את הצבע "פאלמינו" בסוסים מסוגים שונים כולל פונים וסוסי עבודה. אבל אני חושבת שכוונת המשורר היתה דווקא לגזע קווטר בצבע פאלמינו וכל פאלמינו אחר היה שימוש לא נכון בשם. דרך אגב, יש צבעים מסויימים כמו אלבינו שמיוחדים לגזע מסויים מכיוון שצריך שכל האמהות והאבות של אותו סוס יהיו אלבינו (זה קצת יותר מסובך ואתה יכול למצא את כל האינפורמציה שאתה רוצה בספרי הגנטיקה השונים). קווטר הורס, זה סוג של סוס שרק אם אביו ואימו היו קווטרים גזעיים הוא אכן קווטר אמיתי (אחרת הוא מזוייף). זה בדיוק כמו עם כלבים גזעיים. סוס שנראה כמו קווטר אך חסר מסמכים המאשרים זאת לחלוטין אינו קווטר! גם אם הוא נראה כמו קווטר, דוהר כמו קווטר או מחייך כמו קווטר, הוא לעולם לא יהיה קווטר מכיוון שלא ניתן להוכיח שלאורך כל הדרך הוריו וסביו והאמאמה שלו היו קווטרים. בסופו של דבר, גם הקווטרים הם ערבוב של כמה גזעים עתיקים אבל זה כבר רחוק מדי...