אני צריך עזרה

• פותח הנושא abup
  • פורסם בתאריך

abup

New member
אני צריך עזרה

אני צריך להבהיר איזה משהו שלא הבנתי .. יש איזה סוג של סוס שנקרא טורובורן או משהו כזה ... אם מישהו יודע את השם המדיוק שיגיד לי .. ואיך מזהים כזה סוס...?? זה לא סוג של צבע הפרווה של הסוס אלא זה המבנה גוף של הסוס, נכון?!?! אם אני טועה תקנו אותי ..

abup

New member
כן ..

וסתכלי שלחתי לך מסר אישי... ואם את יכולה לשלוח לי תמונה של סוס כזה ואם את יכולה לתת לי מאפינים איך אני מזהה אותו..

abup

New member
תגידו...

היחידים שנמצאים בפורום הזה זו לבי yyosssi או איך שהיא כותבת את זה קטיפה ואני ...??!! אפילו האחראי לא נמצא פה... מה הולך בפורום הזה ..? לדעתי הוא קצת (הרבה) יבש.. או שזה חריג כל היבשות הזה .. ובדרך כלל הפורום שוקק חיים?

yyoossii

New member
הסורק התפגר...

הייתי בשמחה שולחת לך תמונה, אבל הסורק שלנו די התפגר, אז אני אחפש באינטרנט או באיזושהי עבודה שפעם עשיתי. כשאני אמצא תמונה אשלח לך גם את המאפיינים! מאי!(אני יודעת שאין שום קשר לשם יווווווווסי, אבל לא נורא!)

אבו-דני

New member
ת´רובראד=סוס מירוץ..וקפיצות

--- ת´רובראד מיועד למקצים קצרים (היפודרומים) סוס שעיקרו באנגליה יש בו דם ערבי (סיבולת) ..סוס גבוה מאוד (לכן משרת במשטרת ישראל, דבר שטוב להפגנות) לא נוח לרכיבה (כל סוס גבוה פחות נוח לרכיבה) מרשים ביופיו (ראש ערבי) מבנה צר יחסי לקווארטר וגופו "אתלטי" משהו סיכום דבר אם הסוס הינו למטרת רכיבת שטח נעימה החוויה תהפוך לקשה הסוסים הנעימים הם אפאלוסה...קוארטר...לעניות דעתי ורק שלי אין פשוט אין ..לא היה ולא יהיה כמו הערבי...נקודה

לאבו דני...

אני קארתי את המסר שלך ואת האמת אני לא מסקימה!!! יש אנשים שקל להם יותר לרכב על סוסים גבוהים,יש כאלה שלא ממש משנה להם ויש כאלה שמעדיפים סוסים קטנים כמו ערבים ועוד... מקווה שאתה מבין, פיצפיצון.

bitz

New member
אני צריך עזרה

שם הסוס שאתה מחפש הוא טורוברייד. סוסים אלה בנויים טוב וחזק והם משמשים בעיקר לספורט - קפיצות או מירוצים. לדעתי הם היו פעם סוסי משא. ההתמצאות שלי בסוסים די מוגבלת לתחביב. מקווה שעזרתי לך !

taz512

New member
טורברייד

בו נתחיל מזה שטורברייד זה גזע. זהו גזע של סוסי מירוץ וקפיצות. מדובר בסוסים רזים גבוהים ומהירים מאוד. תוכל לזהות אותם לפי כמה מאפיינים: 1)הראש, ראש דומה מאוד לראש של ערבי. 2)רוחב, הסוס די רזה ודקיק. 3)גובה, הסוס די גבוה אומנם הוא לא מגיע לרמות של האנוואר אבל הוא מתקרב לשם. 4)רגליים, בגלל שזהו בעיקר סוס מירוץ יש לו רגליים מאוד ארוכות מה שנותן לא מהירות ריצה טובה מאוד. בעיקרון אלה סוסים חמי מזג בגלל כמות הדם הערבי. סוסים מאוד תחרותים ואני אישית לא אוהב לרכב אליהם. בגלל אותם רגליים ארוכות יש גם לסוס ג´וג וטארוט מאוד לא נוכים לרכיבה. אני מקווה שהמידע עזר לך. טאז השד והתשובות

abup

New member
ועוד משהו

יש החווה שאני רוכב בה פיינט, וטוענים שם שהוא טורוברד... זה הגיוני?

abup

New member
אני יודע

שפיינט זה צבע ולא גזע ... אבל האם זה הגיוני...??

taz512

New member
פיינט

פיינט גם קיבל הכרה כגזע. בדיוק כמו האפלוסה. וצריך להבין רק דבר אחד שיש הגיון שהסוס הזה הוא גם פיינט זה עם הוא מקומי (מעורב) ואז הוא יכול להיות גם צ´רקסי אבל טורברייד גזעי לעולם יהיה בצבע אחד. טאז השד והצבעים

abup

New member
טאז ראה

אני יגיד לך משהו בכל הקטע של הגזעים סוגים צבעים אני לא מבין כל כך תגיד לי לזהות פיינט אפלוסה פלאמינו או ערבי ני יוכל.. אבל אני לא מבין את כל הקטע וההבדלים בין גזע לצבע מה הולך עם זה .. מה קורה שמרביעים שני סוגים וכל מה שקשור לענין הזה.. אז אולי אם למישהו יש חומר כתוב על זה או מאמר שאפשר לשים פה בפורום אז בבקשה לא להתעצל .. (אבו-דני יש לך מששהו כזה?) או קי ובשביל ליהיות יותר ממוקד ואולי אני יצליח להבין מששהו אז אני ישאל את השאלה בצורה ממוקדת יותר : נכון קוואטר זה גזע..?!! (או שאני טועה) אבל בעצם פאלמינו גם יכול ליהיות קוואטר...?!! כי יש מה שנקרא "קוואטר- פלמינו..." אבל מה זה אומר לגביו..? שאמא שלו היתה קוואטרית ואבא שלו היה פאלמינו או ההפך..?.. או שהגזע נקבע לפי המבנה של הסוס לא לפי ההורים שלו .? או שהכל מתחבר יחד ... או שיכול ליהיות ששני ההורים מקומיים ופפתאום יצא להם סייח עם מבנה של קוואטר אז הסייח נקרא קוואטר... מחכה לתשובה "אבופ" שלא מבין כלום.. נ.ב ועוד פעם אני יציין אם יש לכם מאמרים, אתרים טובים תשלחו לפורום זה רק יעזור.. ...

*Trinity*

New member
הכל בגנים...

לדעתי במשך השנים נהיה קצת ערבוב בין כל המושגים. אין לי מושג מה בא קודם הביצה או התרנגולת, אבל אני יודעת שאין קשר בין הצבע לגזע הסוס. כלומר קביעת הצבעים נעשית ע"י ערבוב הגנים של סוסים שונים בעלי צבעים שונים ולא משנה הגזע. ניתן למצא את הצבע "פאלמינו" בסוסים מסוגים שונים כולל פונים וסוסי עבודה. אבל אני חושבת שכוונת המשורר היתה דווקא לגזע קווטר בצבע פאלמינו וכל פאלמינו אחר היה שימוש לא נכון בשם. דרך אגב, יש צבעים מסויימים כמו אלבינו שמיוחדים לגזע מסויים מכיוון שצריך שכל האמהות והאבות של אותו סוס יהיו אלבינו (זה קצת יותר מסובך ואתה יכול למצא את כל האינפורמציה שאתה רוצה בספרי הגנטיקה השונים). קווטר הורס, זה סוג של סוס שרק אם אביו ואימו היו קווטרים גזעיים הוא אכן קווטר אמיתי (אחרת הוא מזוייף). זה בדיוק כמו עם כלבים גזעיים. סוס שנראה כמו קווטר אך חסר מסמכים המאשרים זאת לחלוטין אינו קווטר! גם אם הוא נראה כמו קווטר, דוהר כמו קווטר או מחייך כמו קווטר, הוא לעולם לא יהיה קווטר מכיוון שלא ניתן להוכיח שלאורך כל הדרך הוריו וסביו והאמאמה שלו היו קווטרים. בסופו של דבר, גם הקווטרים הם ערבוב של כמה גזעים עתיקים אבל זה כבר רחוק מדי...

אבו-דני

New member
סוס קאוורטר

-- סוס שהיה מיועד לתחרויות של רבע (QUARTER) מייל..מכאן שמו

taz512

New member
תשמע....

יש הרבה הבדלים למשל פיינט זה גזע וצבע. אבל פלמינו זה רק צבע. ובאק סקין זה רק צבע. ואפלוסה זה גזע. אתה צריך להבין קודם כל את כל המושגים ומה מתייחס למה ורק אז תוכל לעשות את ההפרדות שלך. טאז שמקווה שעזר

למעלה