אני צריך עזרה

master2002

New member
אני צריך עזרה

תמיד שאני מנסה לעשות מדיטציה תמיד שאני מנסה להגיע לשקט כדאי לעשות מדיטציה אני לא מצליח להגיע לשקט כזה הכוונה שלי לפעמים אני פשוט לא יכול ולא שולט על המחשבות שלי שקופצות לפעמים סתם ככה בראש שלי אני לא יכול לעצור את עצמי מלחשוב על משהוא וזה מפריע לי כשאני מנסה להגיע לשקט מחשבתי ורוחני ולעשות מדיטציה אני פשוט לא שולט במחשבות שלי לפעמים יש למישהוא פיתרון? אבקש את עזרתכם ותודה לכול מי שינסה לעזור

מודט1

New member
עזרה למדיטציה

ברוך הבא למועדון. בעייתך בעיה מוכרת. התמדה, היא הסוד. אל תתייאש, אל תילחם במחשבות, הנח להם להמשיך לחלוף, עד שיחלפו לחלוטין. "חינוך" ה"מינד" ,אינו דבר קל. המשך בשיטה שלך. אך אם עובר הזמן ואין שיפור משמעותי, נסה שיטה אחרת. בברכת שבת שלום. מודי.

drall

New member
אתה לא יכול לצפות שהמחשבות

סתם ככה תפסקנה לחלוף. השכל אוהב לעבוד והוא לא נכנע לאיומים. אז נראה לי שיש לך שלוש אופציות כדי לטפל בו. או מדיטציות דינמיות "קשות" - קונדליני, מנדלה וכן הלאה או ג´יבריש או חושך בהצלחה דרול

shant

New member
יש לך הרבה יותר מ-3 אופציות...

אחת מהן, שדווקא נראית לי הכי הכי ידידותית ופשוטה להתחלה של מתחילים (
) היא טכניקת נשימה מודעת... לפני שאנחנו מדברים בכלל על המיינד, ואיך להשקיט אותו, אנחנו צריכים לדעת לנשום- ולנשום נכון, כדי להגיע עד אליו...ולבטל אותו...להשקיט אותו... אם נחשוב על זה רגע, כדי לא לחשוב צריך לחשוב קודם מהבטן... תרגיל (הכי פשוט וקל שיש, מתאים למתחילים ומתקדמים כאחד): תתחיל בשאיפה ארוכה ארוכה ואיטית.... תמיד מתחילים משאיפה. אתה מוציא את כל מה שצברת החוצה. את כל הלכלוך... את כל הכעס... לפני שאתה לוקח אוויר (אנרגיה, עולם) חדש לתוכך- תוציא, תפנה מקום, נקי... לאחר השאיפה תעצור למשך 3 שניות באותו מקום- כאשר אתה חסר אוויר ומרגיש רק את הבטן שלך חזק, באותה נקודה אגב תוכל להרגיש כמה אתה מלא... (להבנה הזו אפשר להגיע גם יותר מאוחר, אם לא עכשיו). לאחר שהחזקת 3 שניות ללא אוויר- קח נשיפה גדולה ואיטית לתוכך ותרגיש שאתה מתמלא מחדש. חזור על הפעולה משהו כמו 6 פעמים ברצף, עשה זאת כמה פעמים ביום שרק תרצה (כשאתה בעבודה, בבית-ספר מקשיב למורה, רואה טלויזיה, קורא עיתון, וכו´... זה לא מצריך מאמץ כלל). נשמע פשוט לאללה, וככה זה. זה תרגיל פשוט לביצוע וחשוב מאוד, כי לפני שאנחנו מתחילים לעשות מדיטציה- אנחנו צריכים לדעת לנשום בצורה מודעת... בעיניי, משם הכל מתחיל... אגב, התרגיל הזה מעורר מאוד ומביא עמו אנרגיה רבה (כאשר הנך בו, ולא רק במחשבתך שיכולה להיות מלאה בספקות לגבי ´יעילות´ התרגיל), ואם אנחנו כבר בענייני טיפים- אז גם לעצירות זה עוזר...
שווה בדיקה ובנוגע ל´יעילות´ התרגיל- כל דבר הוא יעיל כאשר אתה מאמין בו, ודרכו בך.. זהו, בהצלחה! מקווה שעזרתי, אפילו בקצת

shant

New member
כמובן שהתבלבלתי ../images/Emo9.gif

אוקיי, והתיקון: כאשר כתבתי שאיפה הכוונה כמובן לנשיפה (מתחילים בנשיפה) וכשכתבתי נשיפה הכוונה היתה כמובן לשאיפה (...) מה פרויד היה אומר על זה?
בהצלחה:)

drall

New member
כל מי שתורם

תבוא עליו הברכה. אני בטח לא הייתי מתחיל עם מישהו בתרגילי נשימה. פשוט הנשימה היא דבר כל כך טבעי ויומיומי עד שההבדל בין מדיטציה לבין משהו אחר הופך להיות מאוד עדין ואילו מתחילים צריכים להבין עם מה יש להם עסק. חוץ מזה, נורא הצחיק אותי מה שכתבת על יעילות של טכניקות. תגידי אם תאמיני שהאוטו שלך יכול לנסוע על מים ותמלאי את המיכל שלו ב"מי עדן" את חושבת שזה יעבוד? את חושבת שמישהו חושב שזה יעבוד? טכניקות טובות צריכות לעבוד גם אם לא מאמינים בהם בכלל. דרול

shant

New member
הבעיה היא

שאנחנו לוקחים את הנשימות כמובן מאליו, כי כאלה טבעיות הן. יומיומיות. הן יקרו לא משנה איך נקח אותן. תרגילי נשימה- לאו דווקא בתור הצעד הראשון למדוט, אלא לצידו. אני, אישית, התחלתי עם מדיטציות תנועה, ריקוד, ולצידן תירגלתי (ועדיין) נשימה מודעת, מה שעוזר לי ´לשבת´ קצת יותר בשקט...

למעלה