אני צריך עזרה

Baiana

New member
חדשה+עונה לברסלינו!

אוקיי, אז דבר ראשון קוראים לי עומר, בת 14 ואני חגורה צהובה (עוד מעט, בבטיזדו אני אקבל צהובה כתומה..
)באבדה...אני יודעת שזה לא כ"כ הרבה, אבל, נו..לאט לאט נגיע... ועכשיו לשאלה שלך..אני לא חושבת שיש כ"כ טכניקה, אבל עקרונית, תנסה לדחוף ת'אגן שלך קדימה, תנסה לעלות כמה שיותר גבוה וכמובן תסתכל בין הרגליים. אה, עוד משהו שיעזור
לפני ההאו סומאו, כדאי לך לעשות ארמדה-מכתלו, ואז זה ייתן לך תנופה... מקווה שעזרתי

Kalimac

New member
בת 14?

אם כך רב הסיכויים שהחגורה הבאה תהיה crua/laranja, ז"א לבנה/כתומה; מאחר שעד גיל 16 שיטת החגורות שונה במקצת. נתראה בבטיזדו!

Baiana

New member
באמת?../images/Emo2.gif

טוב..אני באמת צריכה לדבר עם המדריך שלי על הבאטיזדו...

Kalimac

New member
מי המדריך?

ועל מה יש לדבר? אני שואל "על מה" מכיוון שזה לא מומלץ לדבר איתו על איזה חגורה את אמורה לקבל... את צריכה לסמוך עליו ולכבד את ההחלטה שלו, אחרי הכל, הוא זה שרואה את ההתקדמות ואת ההתמדה שלך במשך הזמן. בכלל, האפשרות שתקבלי חגורה צהובה/כתומה קיימת, ניתן "לקפוץ" דרגה, אבל רק לידע כללי, עד גיל 16 ישנה שיטת חגורות שונה במקצת. שוב, נתראה שם

Baiana

New member
פוטרו המדריך שלי..

ודווקא הוא אמר לנו, שכל מי שרוצה לעלות דרגה
שיבוא להגיד לו. הוא יחליט כבר אם מגיע לו או לא... ואתה באמת צודק! אני לא אשאל אותו איזה חגורה אני אקבל...פשוט אני אגיד לו שאני רוצה לעלות חגורה..ואני אשאר ב"מתח" עד לבאטיזדו.

Bencao A

New member
אמממ אה?

זו רק אני או שמשהו פה לא נראה לי בסדר? למה את צריכה לבוא ולהגיד לו שאת רוצה לעלות חגורה? זה די ברור שכולם רוצים לעלות אבל לא כולם עולים מסיבות שונות כאלו ואחרות.... פוטרו שהוסמך להעלות או לא, יחליט, ואם הוא טועה או שלא בטוח יש את המסטארנדוס והמסטראס שיעשו את זה במקומו... _לי_ זה נראה מוזר כל הקטע הזה...=/ בכל אופן, בהצלחה לך ומקווה שתעלי!

Baiana

New member
אז ככה:

יש אנשים, שלא בא להם לעלות חגורה! יש כאלה שיודעים ששנה הבאה נגיד, הם לא רוצים להמשיך להשקיע בקפואירה, או כאלה שהם רוצים להמשיך, אבל לא להתמיד..אז למה שירצו ושיהיה איכפת להם אם הם יקבלו חגורה?? בסופו של דבר, פוטרו מחליט, נכון. גם אם לא כולם עולים, יש כאלה שרוצים, ויש כאלה שלא רוצים..אצלנו בקבוצה יש איזה שלוש שלא רוצים לעלות. (יש גם כאלה שחושבים שלא מגיע להם, אבל זה כבר לא עסק שלהם..פוטרו מחליט אם מגיע להם או לא...)

טפיוקה

New member
פוטרו נשמה...

היי אני מכירה את פוטרו כבר שנה וחצי, הייתי בפול אימונים שלו, לדעתי הוא מאמן מעולה... וכמה דברים: עומר, עם דיברת איתו על הבטשיזדו זה מעולה, ככה דברים עובדים באבדאה. דבר שני שיטת החגורות באמת שונה אבל רק עד גיל 12 או משהו כזה.... כמו שאני יודעת את תקבלי צהוב כתום כמוני...(ואני בת 18) ונתראה בבטשיזו.... (תהיה לנו הופעת מקוללה ענקית!!!! עם סכינים..)

Baiana

New member
בטח נתראה=]

בהצלחה בהופעה...נראה לי שגם כמה מהקבוצה שלי מופיעים...

Kalimac

New member
ייהה ../images/Emo9.gif

אני זוכר את פוטרו צהוב-כתום חמודי כזה!
השיטה היא עד גיל 16, בדוק! ישנה גם שיטה עד גיל 6. עצה שלי, דברי איתו, אבל אל תגידי לו שאת רוצה לעלות, אלא אמרי לו שאת רוצה שהוא יחליט (למרות שאיזה מין דבר זה שתלמיד אומר למורה, אבל ניחא). בהצלחה

Kalimac

New member
יהה ../images/Emo9.gif

אני זוכר את פוטרו צהוב-כתום חמודי כזה
השיטה היא עד גיל 16. בדוק! וישנה גם שיטה עד גיל 6. עצה שלי, אל תאמרי לו שאת רוצה לעלות, אלא אמרי שאת רוצה שהוא יחליט. כי תכל'ס, זה בידיו ובידי המסטרנדו שיבוא. בהצלחה

Baiana

New member
וודאי! זה מה שאמרתי.

צריך רק להגיד שאתה רוצה, הוא כבר מחליט אם כן או לא. לרגע לא חשבתי שאני מחליטה......אה, והוא עדיין חמודי כזה, גם בכחול ירוק..
ודרך אגב- להרבה זה קורה עכשיו, שזה שולח פעמיים!

למעלה