אני צריך עזרה

אני צריך עזרה

בעוד מספר ימים צריך להשתחרר לי פקדון של כ - 11,000 מישהו או מישהי מחברי הפורום יכולים להמליץ לי איפה וכדאי לי להשקיע את הכסף הזה? ביורו השקעתי מספיק ובדולר השקעתי יותר מדי,והשקעתי גם בניירות עריך ישראלים. בפק"מ לא כדאי לי להשקיע כי הריבית שהבנק נותן לי כדרך האינטרנט לא גבוהה במיוחד, אז איפה את/ה ממליצ/ה לי להשקיע את הסכום הנ"ל ? ( 11,000 )
 

אמיר72

New member
תן קצת פרטים

מה רמת הסיכון הרצויה בעיניך, לכמה זמן הכסף יכול להישאר סגור, כמה הוא מהווה מחסכונותיך ... בלי הפרטים האלה, אפשר לשלוח אותך להשקיע במניות, אג"ח ואופציות בדיוק באותה מידה.
 
תשובות לשאלותייך

לכמה זמן הכסף יכול להישאר סגור? הכסף יכול להישאר סגור עד שנה וחצי כמה הוא מהווה מהחסכונות שלי? זה מהווה כ - 20 אחוז מכל החסכונות שיש לי כרגע אני מעוניין להשקיע את כל הכסף בלי יוצא מן הכלל
 

אמיר72

New member
עכשיו קצת יותר מובן

אם לא תיגע בו שנה וחצי, יש כמה אפשרויות: * קרן מנייתית, אם יש לך קצת רצון לסיכון ותשואה. אלטרנטיבה אפשרית, במקום קרן: מבט25 או תאלי25 כחיקוי למדד המעו"ף (ת"א 25) או קסם 100 בחיקוי למדד ת"א 100. אני באופו אישי מעדיף מדדים גדולים, אתה יכול לקחת ריסק יותר גדול ולשים בקסם תל טק. * קצת פחות סיכון - שחר 2665, יתן לך 6% פלוס נומינלי. לא מומלץ - אופציות מעו"ף, מסוכן מדי ומעט מדי כסף.
 
שלום לך אמיר72

בדקתי כרגע בניירות ערך ישראלים עם החשבון שלי באינטרנט ומה שהם ממליצים זה מנורה גאון ( ת"א 100 ) כי התשואה של זה מאוד גבוהה בשנה האחרונה מה אתה ממליץ?
 

אמיר72

New member
מה אני ממליץ ?

אם אתה רוצה לקנות חשיפה למדד, יש שתי אפשרויות - תעודת סל או קרן נאמנות. ההבדלים העקרוניים בין שתי האפשרויות: * קרן נאמנות אינה סחירה באופן רציף (אם כי כמובן היא ניתנת למכירה וקניה בכל יום); תעודת סל (תאלי25, מבט25, קסם100) סחירות כל היום. * קרן נאמנות גובה דמי ניהול גבוהים יותר למול תעודות הסל - המבט והתאלי אינן גובות דמי ניהול, דמי הניהול בקסם100 הם 1%. בקרנות נאמנות מניתיות דמי הניהול מתחילים ב-1% ויכולים להגיע עד 3% (יש לברר מראש). * בתעודת סל תקבל את תשואת המדד בדיוק (בתאלי ובמבט זהה לחלוטין, בקסם100 מדד פחות 1% שזה דמי הניהול). בקרן נאמנות יכול ותעשה יותר טוב מהמדד, יכול ותעשה פחות טוב מהמדד - הכל תלוי במנהל הקרן. לטעמי, אם אתה רוצה הצמדה מלאה לת"א 100 - לך על הקסם. חבל לשלם סתם דמי ניהול.
 

MAGNET2

New member
בפורום של שווקי ההון, מצ"ב

שלום לך, איך הגעת עם שאלת השקעה לפורום של בנק מול לקוח, שעיקרו "בעיות ופתרונות", כך אני חושב, ולא השקעות. בתמוז ישנם מספר פורומים מצויינים בנושא שוק ההון: א. אופציות מעוף - פורום 867 ב. שוק ההון וניתוח טכני - פורום 29 ג. השקעות בוול סטריט - פורום 793 שם בטוח תקבל "ים" של תשובות למסר שלך בהצלחה ביי
 
למעלה