אני צריך עזרה...

Ejay03

New member
אני צריך עזרה...

שלום. אני כרגע ב-י"א ויש לי פרופיל 97. אני ממש לא רוצה ללכת לקרבי ועתודה אקדמאית זה הפתרון היחיד שלי ,כי רציתי לעשות תואר אחרי\בזמן צבא (כן ,כן אני ידוע מה זה תלפיות\ שחקים \גאמא אבל אתם ידועים איזה קשה להתקבל לשם…) הבעיה הי הפסיכומטרי המז**ן הזה . עם ממוצע הבגרות שבערך יהיה לי אני צריך משהו כמו 700 כדיי להתקבל למשהו נורמלי באת"א או בטכניון (הנדסת חשמל\הנדסת תוכנה) בקיץ אמור להיות לנו בבית ספר קורס מטעם "קידום" וכנראה באוקטובר ניגש לבחינה. כמו ושאתם מבינים יהיה לי רק ניסיון אחד (כי צריך לחכות שנה) עלות הקורס בבית ספר היא כ1400 ש"ח ,אולם אנשים אמרו לי שחברת קידום היא לא טובה ,ורמת הקורס שהם מעבירים לתלמידיי בית ספר היא נמוכה עוד יותר ושאם אני רוצה להתקבל לעתודה אני לא צריך להתקמצן וללכת למכון נורמלי כמו "היי קיו" או "יואל גבע" אבל זה יעלה לי כ4600 ש"ח השאלה שלי היא קודם כל האם זה נכון שקידום כאלו זבלים ? איזה חברות נחשבות כמובילות בתחום הזה (הכנה לבחינת הפסיכומטרי) ? האם ההפרש ברמה בין הקורס שיהיה בקיץ בבית ספר לבין המכונים היותר טובים שווה את ההפרש הכספי , רצוי לציין שאני לא מרפד את הסוליה עם דולרים אבל אם צריך ההורים שלי יעמדו בנטל אני פשוט רוצה לדעת אם זה שווה את ההשקעה. תודה.

שלום וברוך הבא! ../images/Emo24.gif

קודם כל, זה שאתה לא רוצה להיות קרבי זו לא צריכה להיות הסיבה שבגללה תכניס את עצמך למסלול של כמעט 10 שנים בתוך הצבא! אם מישהו ממש לא רוצה להיות קרבי - הוא גם לא יהיה קרבי. לא צריך לצאת לעתודה בשביל זה. לגבי הפסיכומטרי, הקורס לבי"ס שקידום נותנים הוא ממש מעפן (ואת זה גם מדריכים בקידום אמרו לי..) ובכלל קורס לתלמידי בי"ס הוא למעשה חצי קורס רגיל (מבחינת השעות וההשקעה של המדריכים) מה שבטוח זה שקידום הם לא "זבלים" , אני מניח ששמעת את זה ממישהו שנוטה להגזים כדי לשכנע - תשאל עוד אנשים. לגבי ההשוואה בין המכונים - יואל גבע ידוע כמכון הכי מקצועי והכי יקר. אני לא יודע מי טוב יותר מבין קידום או היי קיו, לפי דעתי הם בערך אותו דבר. אם הייתי יודע שיש לי רק הזדמנות אחת לעשות פסיכומטרי (בשביל להתקבל לעתודה אתה צריך להבחן הכי מאוחר באפריל 2004) והיה לי כסף - אז הייתי הולך על בטוח ועושה ביואל גבע. אבל יש לך יותר מהזדמנות אחת להבחן - אתה יכול להבחן בבחינה של אוקטובר, ואם לא תוציא ציון שיספיק לך תוכל להבחן שוב באפריל! אם יש קורס של בתי-ספר שנפתח לקראת מועד אוקטובר 2003 הייתי ממליץ לך לקחת אותו. מקסימום תמיד תהיה לך הזדמנות שניה! שיהיה בהצלחה!

Ejay03

New member
תודה,עוד שאלות...

תדוה רבה על תשובה. הפתיח על הקרבי , אל תתיחס אליו פירסמתי הודעה דומה בפורום עתודה והעתקתי אותה. אתה יכול אוליי לפרט קצת יותר למה הקרוס בקידום שנותנים לבתי הספר הוא חרא? כמו שאני מבין יש קורס יותר מקיף שהם נותנים אבל לא לתלמידים. מה עלות הקורס ביואל גבע? מה בכלל מלמדים בקורס כזה? נותנים סיפרי לימוד? אני בור מוחלט בעניניי פסיכומטרי ושמח לכל פיסת מידע שתגיד. אגב מי לומד ביואל גבע ובקרוסים "האמיתיים" ,כלומר כולם שם מבוגרים בניי למעלה מ-21 או שיהיו חברה גם בגילי? אהה ועוד משהו אתה אומר שאני יכול לעשות באוקטובר ולשפר באפריל אבל אני מסמן שאני רוצה שיידעו את הצבא על הציוון שלי ואם אני אכשל בראשון הם לא יתנו לי עתודה כי הם יחשבו שעשיתי רק פעם אחת וכשאני אעשה בפעם השניה (באפריל) זה כבר יהיה מאוחר מידיי

גם פה אני עונה לך.. ../images/Emo13.gif

אז שוב, לדעתי הקורס קידום תיכון הוא לא חרא בכלל, אבל אני אנסה להסביר למה יש הרבה שכן רואים אותו ככה. קודם כל, בד"כ המורים שמלמדים הם כאלה בעלי ההכשרה הקצרה ביותר. חסרון? לווא דווקא. מצד אחד חוסר נסיון מקצועי הוא באמת לא פלוס גדול, מצד שני העובדה שהם עדיין צעירים יחסית וחדשים וחדורי מוטיבציה (כמו שהיה אצלי) היא בהחלט יתרון. מה גם שיכול להיות שתיפול על מדריך שעושה "השתלמות" (מה שקרה אצלי) ואז בכלל אין מה לדבר.. דבר שני, אנשים מדברים על העובדה שמספר השעות שלומדים בקידום תיכון היא קטנה יותר מקורס רגיל. העבודה הזו נכונה, אבל יש לזה הסבר מאוד הגיוני.. תלמידי תיכון באים עם מתמטיקה מאוד טריה בראש, ולכן אין שום טעם לבזבז הרבה זמן מיותר על חזרות על פעולות חישוב פשוטות ושברים ועניינים שנעשים לרוב בתחילת קורס רגיל בכל המכונים וגוזלים הרבה זמן (ולכן גם יותר כסף). עוד פלוס, כמו שכבר אמרת, שבקורסים אחרים לומדים לרוב חבר'ה אחרי צבא שאין להם ראש לכלום ובטח לא בגיל או בראש שלך.. בקידום תיכון מחלקים אותכם לפי רמות ואתה לא נאלץ להיות באותה קבוצה עם חבר'ה שקולטים פי 8 יותר לאט וסתם לבזבז זמן ולהשתעמם, או לחילופין עם חבר'ה גאונים שלא יתנו לך דקה לחשוב על תרגיל ואז זה יהיה בזבוז זמן מהסוג השני. מה גם שאתה לומד עם חברים שלך, בסביבה נעימה ונינוחה, במקום שנוח לך להגיע אליו ושאתה מכיר אותו טוב - נשמע זניח אבל זה בהחלט יתרון. ועל השאלה האחרונה כבר עניתי לך בפורום עתודה. לצבא אין שום רצון "לדפוק" אותך סתם בעניין הזה.

Ejay03

New member
תודה..

לגבי החברה בקורס זה באמת יתרון שאני יהיה עם אנשים מכיתה שלי אבל מצד שני. אני גם צריך לדת עד כמה הרמה של הקורס נמוכה כי אם כל הכבוד אני לא רוצה לשלם אפילו 1400 ש"ח בשביל שיסבירו לי ש 3 ועוד 4 זה 7. כמה אנשי םלומדים בקבוצה בקורס הזה (של קידום לבתי ספר)? את יודעת אוליי מה סדריי גודל המחירים של הקורסים הנורמלים?

בקשה..

זה העניין.. שבקרוסים "רגילים" כן משקיעים בזה זמן (3+4=7) כי חבר'ה אחרי צבא לא תמיד זוכרים הכל וזה הגיוני.. זה מה שנחסך ממך בקורס תיכון. בקבוצה שלי למדו בערך 20-25 איש. מחירים: נע בין 900 (קידום תיכון שלי) ל- 6000 (אחותי שילמה לקורס של יואל גבע) וד"א - אני קיבלתי יותר ממנה.
המחירים הרגילים הם בסביבות ב-2500-4000 ש"ח, אבל אני ממש לא בטוחה בזה.

Ejay03

New member
הממ...

כתבת שמחירים רגילים נעים בין 4000 -2500 ואחותך שילמה ביואל גבע 6000 מה יואל גבע נחשב רמה אחת מעל כולם או משהו כזה שהם כאלו יקרים?

אני חושב שאני אענה לך על השאלה

אני למדתי בחופש הגדול דרך בי"ס בקידום כן הקורס הוא חרא הוא אפילו מאד חרא הרמה ירודה ואין השקעה אבל להוציא רק 1080 שקל במקום כמעט פי 5 שווה. אני הוציאתי 676 חבר נוסף שלי הוציא 707 כל השאר בקרוס נראה הוציאו 600 ומטה כי הרמה שלהם לא הייתה בשיא אנחנו לא למדנו למבחן אז ככה, לדעתי תלמד דרך קידום, תשקיע חזק תחרוש את הספרים ותוציא ציון גבוה מקסימום תעשה שוב במועד אפריל

itayl2

New member
ובכן,

קודם כל - כל הקטע הזה שקידום חרא - ממש ממש ממש לא, ומצטער, מעולם לא שמעתי על זה שיואל גבע הכי נחשב, אני דווקא יודע וחושב בדיוק ההפך... קידום ה-כ-י נחשבים, משום שהם מעניקים הכי הרבה לתלמידים, תגבורים הרבה יותר טובים מהכאילו תגבורים של יואל גבע (בקידום אישי, כמובן), הסימולציות בעלות יותר פרקים מאשר אצל יואל גבע כדי לדמות בחינות אמיתיות... המודיעין שלהם יותר טוב משום שיש להם יותר ניסיון, מה לעשות שקידום קיימת כבר 20 ומשהו שנה, ויואל גבע רק כמה שנים... אין פה ספק בכלל, קידום הרבה יותר טובים, מכל בחינה שרק תרצה... עכשיו, בקשר לקורס של התיכון - סך הכול הוא טוב, אבל כל עוד זה לא קידום אישי (זה מסלול בקידום), חבל ללכת לקורס כי את הכול אפשר גם ללמוד בלי הקורס הרגיל... אבל בקידום אישי מלמדים אותך עוד המון טכניקות שעוזרות - נראה להרבה אנשים כי רק צריך לדעת את החומר טוב ומהר ולא צריך יותר מזה - אבל זה שטויות, לבחינה יש דרך אופטימלית לפתור בזמן הנתון, המון טכניקות ואופני חשיבה - שבאמת משפרים את הציון בעשרות נקודות... אם אין לך כוח להשקיע 5 וחצי אלף בקידום אישי - אז גם אל תיקח את הקורס של התיכון כי חבל, את זה אפשר גם ללמוד בבית עם הספרים... אלא אם אתה צריך את המסגרת ואז כן קח את הקורס... אבל אני, אישית, ועוד רבים אחרים (הרבהההההההההה אחרים), ממליצים לך קידום אישי... זה באמת הכי טוב - עובדים על מה שקשה לך, תגבורים של קבוצות קטנות, יש לך בין 6-8 תגבורים במשך הקורס, שיחות אישיות, מסלולים אישיים... באמת, הכול - אם תשקיע בקידום אישי, תוציא את התוצאה המקסימלית שלך... יואל גבע במסלול האישי שלהם - כאילו מחקים את קידום אישי, אבל לא ממש מצליחים... התגבורים שלהם זה כאילו תגבורים כי זה כמעט אותה כמות של תלמידים כמו הכיתות הרגילות ולכן רוב המטרה הלכה - תשומת לב ממוקדת בקבוצה קטנה של תלמידים... הסימולציות שלהם בנות 6 פרקים ולא שמונה, הם עושים פחות סימולציות מאשר קידום, ומה לעשות שההכשרה, אופן הלימוד והאנשים הרבה יותר מקצועיים מהסיבה הפשוטה שלקידום יש הרבה הרבה יותר ניסיון... לסיכום, קידום - רק אישי, אחרת עדיף בבית. כל השאר - חבל על הכסף.

Ejay03

New member
תודה אבל...

זה נשמע כאילו קידום משלמים לך כסף או שהוצאתה 800 רק בזכותם... שאלתי הרבה אנשים ויש סטיגמא שיואל גבע יותר טוב,בגלל זה הם גם יותר יקרים

adidushim

New member
מעט תיקונים...

אני למדתי ביואל גבע, ואני חייב לציין ששיטת הלימוד שם היא ממש טובה. אני לא יודע עד כמה השיעורים בכיתה (בכל מכון- לא משנה אם זה יואל גבע,קידום,היי קיו ועוד) הם אלו שעוזרים להצלחה הגדולה או הם אלו שתורמים להבנה של החומר. אני חושב שהמסגרת שבונים לך היא זאת שמשפרת את היכולות שלך. אין לי מושג על מה אתה מדבר, אבל ביואל גבע היו 6 סימולציות מתוזמנות,בעלות 8 פרקים כל אחת. אז כמה פרקים היו בכל סימולציה של קידום?! 10? 12? הרי המבחן האמיתי הוא סה"כ 8 פרקים. בנוסף - נערכו ביואל גבע סימולציות על כסאות סטודנט (ברוב הפעמים על שולחנות) , כדי לתרגל את צורת הישיבה על הכסא. ממבט ראשון זה נשמע ונראה דיי פלצני, אבל אני ייב להגיד שזה תרם לי לא מעט-במבחן האמיתי כבר התיישבתי בתנוחה שאני יודע שהיא הכי נוחה לי, במקום להתחיל במסע ניסויים של תנוחות באמצע המבחן. גם המורה שלי, תמיד היה זמין אם התעוררה בעיה כלשהי, ובא בזמנו החופשי לקורס כדי להסביר לי נושא שלם שלא ממש הבנתי. מבחינתי הם עושים שם את המקסימום.

Ejay03

New member
ומה העלות הכספית אם זה לא סוד?

קיבלתם ספרי לימוד? מה משך הקורס? ביואל גבע...

adidushim

New member
בטח שקיבלנו...

אתה מקבל הר של ספרים (ותאמין לי שגומרים את כולם) הקורס עלה לי 4,100 ש"ח אם אני לא טועה... משך הקורס: 3.4 חודשים, או 4 (לא ממש זוכר)

adidushim

New member
רק לשם השוואה...

לי זה עלה פחות משום שלקחתי גם קורס במתמטיקה.... המחיר המקורי הוא 6,000 !!! מחיר שערוריתי.

zimik

New member
אם אתה יודע

שיש לך רק הזדמנות אחת להצליח במבחן הזה, אז כדאי שתעשה את זה כמו שצריך. קורס דרך הבית ספר זה קורס ברמה מאוד מאוד נחותה שמעבירים מדריכים מתחילים- והרי נסיונו של המורה עושה את ההבדל. לך ליואל גבע. המורים שם מאוד מנוסים (המורה שלימד אותי נמצא בתחום כבר 10 שנים), הם כבר מכירים את הראש של המרכז הארצי ויודעים על מה לשים דגש, יש להם גם המון נסיון עם תלמידים- והרי לא כולם מבינים באותה דרך ובאותו קצב. יש חצי שעה לפני ואחרי כל שיעור שבהן אתה יכול לבוא ולשבת עם המורה לבד, וזה מאוד עוזר. ומנסיון- אם תבקש המורה גם ישאר זמן נוסף מעבר לכך. המורה שלי אפילו הגדיל לעשות והיה מגיע בשבע וחצי בבוקר- כשהשיעור מתחיל בתשע. החוכמה, כמו שכבר נכתב כאן, היא לא רק השיעורים עצמם (שמועברים ביואל גבע בצורה המיטבית). רוב העבודה מתרכזת בבית. ביואל גבע בונים לך תכנית לימודים מפורטת, מאורגנת ומסודרת. אתה יודע בדיוק מה לעשות בכל יום, במה להתמקד, ולמה להקדיש את מירב הזמן. יש לך ספרים מפה ועד הירח, הכל מופיע בצורה מפורטת ומסודרת, ואחרי שסיימת נושא- אתה מקבל עוד ועוד תרגולים חוזרים- כדי לא לשכוח וכדי להשתפר. אין עוד מכון שנותן כמות כזו של תרגולים- והרי תרגול מביא לשלמות. מעבר לכך, ביואל גבע יש סימולציות מעולות שמכינות אותך לבחינה, ובכלל מכינים אותך נפשית ומנטלית לבחינה- שזה לא פחות חשוב. אני- וכמעט כל מי שאני מכירה עשה ביואל גבע ויצא מרוצה. ממליצה לך בחום.

למעלה