אני צריך עזרה.

דרדאדוס

New member
אני צריך עזרה.

שלום לכולם. אני תיכוניסט מתחזק נמצא בשידוכים כבר שנה, תמיד אני יוצא עם בחורות מתחזקות/בעלות תשובה... , פעם אחת בלבד הציעו לי להיפגש עם חרדיה מלידה וגם זה בגלל שההורים שלה גרושים... ,ולעינינו אתמול.. קיבלתי הצעה של בחורה חרדית מלידה.. אשכנזיה.. משני הצדדים.. ונראית פצצה לפי מה ששמעתי, ביררתי עליה אצל המורות שלה אומרים עליה ממש דברים טובים אשת חיל.. גמרה הנהלת חשבונות בהצטיינות.. בעלת מידות טובות יראת שמים וכו וכו.. ואני לא הבנתי דבר אחד למה שבחורה כזאת איכותית תרצה בחור מתחזק?מוזר לא? לא יכולתי להתאפק ושאלתי את השדכנית.. התשובה שלה הייתה שאין למשפחה שלה כסף לבחור חרדי ולכן הם רוצים בחור מתחזק, מצד אחד שמעתי שבאמת יש משפחות חרדיות שמחפשות בחור מתחזק רק בגלל הכסף אבל.. זה קורה פעם ב.. רציתי לשאול זה נראה לכם הגיוני? מכירים את התופעה? שמעתם פעם על דבר כזה? עזרה בבקשה.

היי. אני מעדיפה לדלג על השאלה,

אם יש מצב כזה או לא. כי יש כזאת אפשרות וזה פשוט מגעיל שאנשים מגיעים לכזאת החלטה רק בגלל ענין של כסף, מתוך חוסר ברירה. טוב , מה שרציתי להגיד לך שדווקא אני מכירה כמה בנות (לרוב ספרדיות) חרדיות שמחפשות דוקא את אלו התיכוניסטים שהתחזקו בגלל מי שהם מבחינת ראש וסיגנון. וממש לא בגלל כסף. אם אקבל הצעה של בחור שמסכים להיפגש איתי ומרגיש שהוא התפשר ורק מחוסר ברירה הוא מוכן להפגש אז מראש אני מודיעה שישאר איפה שהוא ואין לו למה לבוא. זה צריך לבוא מהסתכלות שונה ויותר פתיחות. לא הכל זה כסף בחיים. בהצלחה!

אל תשכחי....

חז"ל לימודו אותנו ש"הרבה דרכים למקום" ז"א יתכן שהקב"ה מסבב את העניין בצורה כזו של נימוק פיננסי להביא את שני בני הזוג להשתדך. בהצלחה

רוי6לי

New member
מוזאאר..קטונתי..

מכל הדברים ההזוים האלה..עדין לאשמעתי שבגלל חוסר כסף צריך להתחתן עם מתחזק..קודם כל,בשבילי מתחזק זה לא סוג ב` או העדפה שניה..כל אחד והסגנון שמתאים לו..ואם מגיעים למסקנה להשתדך עם בחור שלא `ברמה` שלהם רק כי הוא לא דורש כסף אז זה גרוע..אלא אם כן מלכתחילה היא פתוחה להצעות מכל סגנון..ולא כי אין ברירה..

kiss 18

New member
../images/Emo4.gif

אני חושבת שזה נישמע תמוה שבחורה כמו שאתה מתאר (שתיארו לך..) תישמע הצעה של בחור מתחזק בגלל הנושא הכלכלי במשפחה.. יכול להיות שיש לה, או לאחד מבני המשפחה עבר שהוא לא הכי חרדי, או גם מתחזקים..וזה גורם לה לבעיות, ולכן היא מוכנה "להתפשר"... תיקח בחשבון שמאוד יכול להיות שהשדכנית מנסה להעלים פרטים...(והיו דברים מעולם!) או שהיא עצמה, מתאים לה סגנון של בחור מתחזק... בהצלחה!

דרדאדוס,אכן גמאני תומכת בדעתה של

kiss משהו מסתתר כאן מתחת לפני השטח ודורש ברור מעמיק. בכל אופן ב"הצלחה.

לדעתי היא עברה איזה שהוא מהפך

בחייה, כנראה בנושאי דת, אז היום היא גם מתחזקת, השערה בלבד

אני58

New member
קשה לומר...

עצם העובדה שהיא רוצה מתחזק- זה לא משהו כ"כ מוזר. נכון, זה לא שכיח, אבל יתכן והיא אינה חרדית "קלאסית", ותיכוניסט מתאים לה מבחינת הסגנון. גם הנימוק המוזר "סיבה כלכלית" הוא הגיוני- שום שדכנית לא תגיד לך שהבחורה רוצה מישהו מתחזק, כי היא לא "חרדית מספיק". (הנימוק עצמו ממש מוזר). כמובן ויתכן ומשהו עמוק יותר מתחבא מתחת לפני השטח, אבל יתכן והכל בסדר. שווה בדיקה.

את מה זה מזכיר לי??

וואלה. אתם זוכרים את ה`אי שיוויונים` במטמטיקה? הכלל אומר לי, שאם משוואה נראית לי מסובכת מידי, אני צריכה לסדר את האגפים. הפלוס עובר לצד הנגדי והופך למינוס, המינוס הופך לפלוס ואז זה נראה סביר ואפשר להתחתן. השיטה הזאת כ`כ מוצלחת, עד כדי כך שכל בית טהור בישראל הוא אחד משלושת נוסחאות הכפל המקוצר. אם אבא שלו גרוזיני, בטוח היא עברה איזו תאונת עבודה. תראה. התופעה הזאת עדיין קיימת (כולם נושכים שפתיים) אבל אני אוהבת לתת לאחרים צ`אנס להיות אמיתיים. זה לא יגרום לי להיות פחות יסודית בבדיקה. פשוט בשלב הזה לא הייתי מציעה

שומר 23

New member
נסיון רב בשידוכים

אני אומר לך שהכל יכול להיות.. ראשית יתכן שבאמת זה בגלל כסף.. אבל לא הייתי שם על זה כסף שזו הסיבה כך שהייתי ממליץ לך לברר את זה טוב טוב כמובן שלא לדחות כי אולי זה באמת בגלל כסף תנסה לרחרח עוד.. בהצלחה רבה..

שומר 23

New member
מנסיוני בשידוכים..

אומר לך הכל יכול להיות ייתכן שזה באמת בגלל כסף ולכן אסור לפספס את זה אבל ייתכן וזה מסיבות אחרות ולכן מומלץ לברר עוד ועוד מכל מקום שרק אפשר.. בהצלחה..

שומר 23

New member
אם כן..

אז אל תבדוק מדי חזק בפעם הראשונה חכה לפעם הבאה.. כדי שתוכל להנות מהפגישה הראשונה..

kiss 18

New member
תפקח עיניים, כן? שלא יעבדו עליך...חחחח סתאםםם

המון הצלחה!!

למעלה