אני צריך עזרה

sky darkens

New member
אני צריך עזרה

לפני שנה בערך סבא וסבתא שלי נפטרו, בהפרש של חודשיים, ואיתם נקברו גם כל הזכרונות והסיפורים של השואה. ביום שני אני טס לארה"ב עם משלחת של הסוכנות היהודית ומשם אנחנו טסים לפולין. ביקשנו מאיתנו להביא איתנו שמות של אנשים שקרובים אלינו שנספו בשואה, וידעתי שהמשפחות של סבא וסבתא שלי נרצחו בשואה, ובגלל שהם נפטרו, פניתי לדודה שלי (כי אבא שלי ממש לא התעניין בזה כשהיה קטן.) והיא אמרה שהיא זוכרת רק את שמות המשפחה. בכל אופן, מה שרציתי לדעת זה אם יש לכם מושג איך ואיפה אני יכול לברר (אם בכלל) את השמות הפרטיים של המשפחות שיש לי ביד. תודה לעוזרים, יום טוב. :)

התשובה הכי ברורה היא יד ושם

אם אתה יודע את האיזורים המדוייקים בהם הם חיו, תנסה לחפש אולי ארגונים של קהילות מהאיזורים האלה... בהצלחה.

Aline In Chains

New member
נראה לי יש אתר כזה..

שאתה כותב שם את שם המשפחה, וזה מציג את כל השמות של האנשים שנספו בשואה..עם השם משפחה הזה.. מצאתי שם כמה מהמשפחה שלי:( אני אחפש תאתר...

noyy

New member
../images/Emo28.gifאני חיפשתי פה

http://www4.yadvashem.org/lwp/workplace/IY_HON_Welcome לא מבטיחה לך שזה יעבוד, להרבה מהנספים לא היו משפחות שימלאו להם את ה"דף-עד" של יד ושם. יש גם מצב גדול שזה ימצא לך אפילו יותר מ5 אנשים עם אותו השם הפרטי והשם משפחה, אז תכנס לפרטים שלהם ותמצא עוד פרטים שיעזרו לך לזהות. נושא כאוב. בהצלחה

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif בדיוק התכוונתי להפנות לאתר הזה,

אבל קראתי את התגובות בשרשור לפני שהגבתי וגיליתי שהקדמת אותי. הדר - אם לא תמצא אותם כאן [יש כאן "רק" ארבעה מיליון ניצולים], תבדוק בארגונים של ניצולי שואה מהמקומות מהם הם חיו או נספו. בהצלחה, ומסע מועיל לפולין - "ליהנות" אי אפשר וזו גם לא המטרה, ולכן אני מאמץ את ברכת "שיהיה מסע מועיל", שאחד החברים שלי שנסע שנה שעברה לפולין, אמר לי עליה. אני, כמובן, מתכנן לנסוע בשנה הבאה. תמיר.

sky darkens

New member
אני אהיה בארה"ב שבוע, בפולין שבוע ובארץ שבוע.

כל זה יחד עם פרטנר אמריקאי.

sky darkens

New member
לפעמים את פשוט מסכן.

ולא כי כשאתה צוחק על אחרים אז זה מצחיק, כי גם כשזה עליי אני צוחק, רוב הזמן. זה היה פשוט חלש. מה רצית שאני אומר? אשכרה כמו ילד טמבל באתי לכתוב "בן-זוג" ומחקתי כי ידעתי שתגיד משהו. תפסיק לחפש, זה כבר נהיה חופר. מדי פעם זה יכול להיות מצחיק.

m i c k e y 15

New member
רק רציתי לומר

שלהנות זה בהחלט אפשרי..אני נהנתי ממש אבל ממש היה לי שם כיף..וברור שיש גם עצב.. אבל אחרי כל העצב באה השמחה..והצחוק..היו מקומות ממש קשים שבכינו וזה.וכמובן שהכל היה מועיל.. ואפשר גם להנות.. במיוחד נהנתי עם האמריקאים..כי הם הצטרפו אלינו במסע..והיה איתם ממש כיף..וחלקנו הכל איתם את כל הרגשות וזה.. אז לא להגיד שאי אפשר להנות.. [המטרה היא גם ללמוד והכל..אבל גם להנות..אי אפשר שכל המסע יהיה עצוב ומדכא כזה..] זהו..

noyy

New member
../images/Emo28.gifאת צודקת

אי אפשר להיות עצובים כל המסע..

למעלה