אני צריך יעוץ!!!

בנגלה

New member
אני צריך יעוץ!!!

יש לי בעיה.. לפני בעך חודש וחצי/חודשיים הבאנו לסבתא שלי פודל- גור (בן חמישה חודשים בערך..).. ידידותי, חמוד ויפה.. אני נורא אוהב אותו... מכל מני סיבות סבתא שלי החליטה שלמרות שהיא נורא נקשרת אליו היא צריכה לתת אותו... וכאן מתחילה הדילמה.. - אנחנו חושבים לקחת אותו אלינו הבייתה.. אנחנו, בניגוד לסבתא שלי, גרים בבניין.. יש לי עוד שלושה אחים.. שניים בצבע, אחד מהם עומד להשתחרר, ועוד אחד שהוא עובד ובדרך כלל אין לו זמן בשביל לטפל.. חשבנו לקחת אותו אלינו ולראות איך אנחנו מסתדרים איתו ואז להחליט אם להשאיר אותו או למכור אותו.. ויש עם זה כמה בעיות.. דבר ראשון הגיע הזמן לחסן אותו נגד כלבת.. ואם אנחנו מתכוונים למסור אותו בקרוב אז לא כדאי לחסן אותו עכשיו- חבל על הכסף.. דבר שני.. אני לא בטוח שכדאי לי בכלל לקחת אותו.. אי אפשר לבנות על ההורים שלי שיעזרו לי לטפל בו ואני מפחד שיהיה לי קשה לטפל בו לבד... אתם חושבים שתהיה לי עם זה בעיה? האחים שלי יוכלו לעזור לי רק מדי פעם.. אני מפחד שאני אקח אותו ואז יהיה לי קשה להסתדר איתו או שיהיה לו קשה להסתדר בבניין.. האפשרות השנייה היא פשוט לתת אותו.. אבל נורא חבל לי על זה שמעבירים אותו ככה ממשפחה למשפחה (אותנו הוא כבר מכיר) ואני גם נורא אוהב אותו.. כרגע בכלל לא בטוח שכל המשפחה תסכים לקחת אותו אלינו.. אבל אני רוצה לדעת אם כדאי לי לקחת אותו..

Yoav Michaeli

New member
אתה צריך לקחת בחשבון

שרוב האחריות טיפול עליך ולהליט אם אתה מוכן להקדיש את הזמן והמאמץ הדררשים בטיפול בגור ולאחר מכן בכלב בוגר. מצד שני אני מבטיח לך שלאהבה שהכלב יתן לך אתה תתרגל ולא תוכל לחיות בלעדיה. כל שניה שתקדיש לגור תשתלם לך מאוחר יותר ובצורה כזאת הגור יהיה כלב מקסים!!!

בנגלה

New member
אני מבין שזה ממצה את דעתם של אחרים

אף אחד לא הגיב עוד... טוב.. כנראה שנחפש מישהו למכור לו את הכלב.. ואם לא נמצא אולי נקח אותו..

enbalush

New member
צריך לחסן גור 4 פעמים

3 חיסוני משושה כל פעם אחרי שבועיים נגד 6 מחלות שיכולות להרוג אותו והן מאוד מסוכנות, הוא יכול להדבק בטיולים בחוץ ובמגע עם כלבים אחרים. ואחריהם חיסון כלבת שאם לא תחסן אותו, ברגע שהוא ילך לאיבוד/יברח וילכדו אותו הוא יכנס להסגר ויורדם ואם ימצאו אותך תשלם גם קנס. מה עם הוריך?

בנגלה

New member
החיסונים זה כבר לא בעיה..

החיסון היחידי שיש לעשות לו הוא כלבת.. את השאר כבר עשינו... צריך לעשות לו חיסון ולשים לו שבב... אני חושב שהם החליטו שבסוף ננסה למכור אותו... זה מאוד חבל לי.. הוא הביא הרבה שמחה לסבתא שלי וגם לי היה נורא נחמד כל פעם שהגעתי אליה... הוא כלב נורא ידידותי.. שמח לראות אנשים, אפילו שהוא לא מכיר... יופי של קבלת פנים הוא עושה!!

../images/Emo8.gifחחח איזה מותק..

תראה הרבה מה הגיד אני לא יכולה חוצמזה שאם אתה כ"כ רוצה אותו אתה כן תסדר..אני אישית מציעה לך כן לקחת אותו..כי אצלך אתה יודע ב100% שרוצים ואוהבים אותו בבית הזה..(לפחות אתה שזה גם משהו..)ואם תמסור אותו אתה לא יכול להיות בטוח שהוא הולך לבית חם ואוהב..ואני בתור אחת שכ"כ אוהבת חיות..הייתי מציעה שהוא ישאר אצלך..וששניכם תהיו מאושרים חחח :)(רצינית אבל..)ו..זהו מקווה שקצת,קצת,קצת עזרתי לך.. נ.ב ההודעה שהשארת הייתה מזה חמודה...!!אהבתי אח שלי..

Tootia

New member
זאת באמת בעיה...

זה טראומטי לכל החיים של כלב שאחרי שהוא חס מוגן באיזה מקום- וויתרו עליו, לא רצו אותו יותר. לא משנה מהי הסיבה. זאת אחרי שבגיל 3 חודשים הוא הועבר... רוב הסיכויים שאחרי שהכלב יהיה אצלכם יהיו אלה שיתאהבו בו כשיכירו אותו יותר לעומק, ויסייעו לך בטיפול. אולי יש אופציה שלפעמים סבתא שלך תעזור? בכל מקרה- אם אין ברירה, ואתה יודע שהכלב לא יזכה לטיפול שמגיע לו- עדיף שתמסרו אותו עכשיו מאשר שהוא יעבור טראומה נוספת אחרי שגם אתם תמסרו אותו. הוא עדיין צעיר מאד, וזה תמיד יתרון.

למעלה