אני צריך הכוונה

the doctoRR

New member
אני צריך הכוונה

אני בן 17 והציעו לי דרך הצבא במסגרת שקוראים לה מרום טכנולוגיה לעשות תואר הנדסאי מכונות במכללת אורט הרמלין במשך שנה וחצי ב80 אחוז מימון שלהם. לאחר מכן אני מבצע את השירות הסדיר שלי בשיבוץ הקשור למה שלמדתי. ולבסוף עוד שנה וחצי קבע. בסה"כ 6 שנים. אני בעוד ארבע ימים מסיים תיכון. הלימודים במכללה מתחילים באוגוסט. אני בהתלבטות נורא קשה. אני רוצה את הזמן שלי להנות(חודש לא מספיק). המקצוע הזה הוא לא החלום שלי אבל מנגד ישנה מציאות שבה צריך ניסיון והמון ידע בשביל להשתכר בצורה נורמלית. במידה ואני לא בוחר בזה אני יעשה שירות רגיל שלא יתרום לי דבר חוץ מחוויות(אם יהיו). ובכללי אני לא יודע מה המקוצוע הזה אומר, כמה משתכרים בו באזרחות, האם זה מקצוע מבוקש. גם רצוי לציין שזה רק הנדסאי - לא מהנדס ולא תואר ראשון האם זה שווה שש שנים? מה הערך של הניסיון? דילמה נוספת זה חיי חברה, אני מרגיש כאילו שוב אני מכניס את עצמי למסגרת לא רצויה ולא מעניינת וגם אני מעוניין לבלות כל עוד אני צעיר. אבל מצד שני אני רוצה את הבטחון שיהיה לי עבודה בעתיד ואני חושש שמא אתחרת במידה ואחליט לא ללמוד זאת. בעתיד הרחוק הייתי רוצה בכלל ללכת לתחום אחר (שף/מסעדנות ומנהל עסקים). אשמח לשמוע דעות וחוות דעת מכאלה שמכירים את המקצוע הנ"ל ואפילו כאלה שלא מכירים.

לדעתי אתה עושה טעות...

זה גם "לא החלום" שלך, אתה גם אומר שאתה רוצה לפנות לתחום אחר ו....בוא אני אגלה לך סוד: לרוב, השיבוץ של חיילים בצבא בעלי תואר הנדסאי מכונות לרוב הוא..."לא משהו" ואני אישית שירתתי באותו תפקיד של חיילים עם תואר הנדסאי, כאשר לי אין רקע טכנולוגי *בכלל*, אפילו לא תעודת טכנאי[י"ג]...ובוא נגיד ש..אם אתה חולם בלילה על גריז, פירוק צינורות,זיעה והרבה חולצות שחורות ומטונפות-התפקיד בשבילך
וברצינות,לדעתי לא כדאי לך ללכת על זה,מה עוד שתואר של הנדסאי,בימינו,לא שווה הרבה אלא אם כן תשלים אחר כך לתואר אקדמי בהנדסה[באוניברסיטה כמובן שבמקרה הטוב תקצץ לך חצי שנה מ 4 שנות הלימוד בהנדסה]. בקיצור, "לא מומלץ".......סורי

המקצוע הזה הוא לא החלום שלי

אתה לוקח על עצמך התחיבות ל-6 שנים, זמן לא קצר, כאשר מפניתך עולה שאתה ממש לא מתלהב מהכיוון, ובעצם שאיפותיך בכיוון אחר. למה מגיע לך "העונש" הזה?

למעלה