אני צכה עזרה...

jKiTTiE

New member
אני צכה עזרה...

שמעו אני עושה עבודה על הגלים לפי אחד המאמרים שיש פה... קיצר מוסבר על איך שגלים נוצרים וזה...ולא הבנתי למה אין גלים באילת...

אחות את גנובה?

קראת את המאמר של הפורום? הגלים בים, למה ואיך http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=447&a=25335&c=0&sc=0&ssc=0 הכל מוסבר שם תכלס את יכולה להגיש אותו כמו שהוא =) אבל למה בכל זאת אין גלים באילת? דבר ראשון, יש גלים באילת. גליפ רציניים אין בגלל שכמו שמוסבר במאמר בשביל שיתרומם גל גבוה צריכה לנשוב רוח בעוצמה חזקה אבל גם על שטח נרחב הרבה זמן ובעוצמה חזקה. זה כתוב בדיוק כאן ----vvvv עצמת הרוח, המרחק, משך הזמן שהרוח נושבת, אלו הפרמטרים שיקבעו את גובה הגל במקום מסוים. גדלים אופייניים: - עצמת רוח של 35 קמ"ש, כאשר היא נושבת במשך כ- 6 שעות, במרחק של כ 200 ק"מ, תיצור גלים שגובהם בין 2 ל 5 מטר, הימאים קוראים למצב הזה "ים מפותח מלא". - עצמת רוח של 65 קמ"ש, כאשר היא נושבת במשך כ- 32 שעות, במרחק של 820 ק"מ, תיצור גלים שגובהם עשוי לעבור את ה 10 מטר!!! אז למה באילת אין גלים??? תחשבו לבד. --------------------------------------- באילת אין שטח מספיק גדול שהרוח יכולה לנשוב עליו.אל תשכחי שים סוף הוא צר וארוך ובגלל זה צריך תנאים מאוד מסויימים בשביל שיכנסו גלים לאילת-ועובדה שזה קורה פעם ב... תכלס ים סוף זאת גיגית עזבו אותכם

אילת זה לא קשור לרוח

אתה רוצה לראות דיווחים על רוח של 100 קמ"ש ויותר מאילת? אז שקט מאיפה את רוצה שיהיה גלים אם הים סגור שום זרם לא יכול להגיע

Bik101

New member
אתה חוט אבל צודק חלקית

הרוח צריכה לנשוב על הים לא על החוף..... כשיש רוח של 100 קמש באילת ....הרוח היאי : שים לב.....באילת ולא בעומק הים שם היא אמורה ליצור סוול חוץ מזה תפתחי מפה ותביני לבד למה אין שם גלים

למה אין גלים באילת

בדרך כלל אין גלים באילת כי הרוחות צפוניות שם כשיש דרומיות אז גם באילת יש גלים אבל לא טובים לגלישה

למעלה