אני צופה פעם ראשונה בסידרה

ענתר

New member
אני צופה פעם ראשונה בסידרה

וכמובן בעונה הראשונה אז אנא תסבירו לי האם זה רק אני, או שזה כך באמת? אם הייתי הגנרל שלהם, הייתי כבר מפטרת אותם. נראה שאף פעם לא חזרו עם טכנולוגיה חדשה. וכמעט כל עולם שהיו בו הרסו ממנו חלקים. או את כולו האם אני צודקת או טועה?

את מדברת על פרק ספציפי או....? (../images/Emo3.gif)

כן, לפעמים בהחלט יש מצבים שאת אומרת לעצמך "איך לעזאזל הם עדיין תחת הפיקוד שלו"... אבל מצד שני... יש לפעמים שאת אומרת לעצמך "אח! רק ס"ג-1 יכולים לעשות את זה ועל הצד הטוב ביותר"... לגבי עניין הטכנולגויות והריסת עולמות.... יש ויש... בהמשך יש לפעמים שמביאים טכנולוגיות או שלומדים דברים חדשים... מצד שני, אל תשכחי שזו בכל זאת סדרה אמריקאית והחשיבה כאן היא אמריקאית והיא "אנחנו נראה דרך הסדרה את הביקורת שלנו על העולם, שהדבר הכי נכון זה להיות דומים לנו, ארה"ב ה"נאורה", ה"חכמה" ה"דמוקרטית"... דרכנו היא הנכונה".... זו כאילו החשיבה של הצוות.. שכדוה"א הוא בעל הדרך הנכונה לחיים וכל השאר... אפעס.. לא ממש הגיוניים... אלא אם זה עולם מתקדם יותר, אבל גם אז לא בטוח כ"כ בקיצור... זה מה יש...

ענתר

New member
לא פרק ספציפי

אני נהנית מכל העולמות, וכמובן מהצוות, אבל לפעמים שאני חושבת רגע... אם זה היה אמיתי? נאמר להם להביא טכנולוגיות מתקדמות ראו באחד הפרקים מישהי מרפאה שבר בעזרת מתקן, וכלום, לא ביקשו לבדוק אותו וכמובן הרסו את המתקן שמוציא את הגולד לא זוכרת שראיתי התנשאות מצידם אבדוק

באמת קיים חוסר אמינות בחלק הזה של הסידרה

הרי פועלים המון צוותי SG ונאמר שהתכנית פועלת כבר שנים רבות אבל אין ממש תוצאות, אם לא צבירה רבה יותר של אוייבים, אז באמת, התכנית הוכיחה עצמה ככישלון בהשוואה להצלחה.

ענתר

New member
שמחה שזה לא רק אני

כתבת בחלק זה של הסידרה מקווה שהם משתפרים

ולכן ../images/Emo58.gif AXN

בהמשך הממשל מתחיל להתערב בתכנית ויש אפילו דיבורים פה ושם של סגירת הפרוייקט... אבל אז כמובן יש את *המשימה* שמראה לממשל (לפחות באותו פרק) איך אי אפשר בלי הפרוייקט ובעיקר בלי ס"ג-1... (זה בדרך כולל איום על כדור הארץ בכללי ולאו דווקא ארה"ב או רוסיה בלבד)

ilovenewyork

New member
|ספויילר| טכנולוגיות חייזריות

בפרק 48 שעות הרוסים מבקשים גישה ומידע לכל הטכנולוגיה שברשות האמריקאים בתמורה לשימוש בשער שלהם הטכנולוגיות נשמרות בעיקר ב "אזור 51 " למטרות מחקר ופיתוח

סלמאק

New member
המטרה העיקרית של הפרוייקט היא

להגן על כדוה"א מפני איום חיצוני. אחת הדרכים להשיג זאת, כשמדובר באוייב בעל טכנולוגיה מתקדמת כשל הגואולד, היא לנסות ולפתח קשרי ידידות עם תרבויות בעלות טכנולוגיה מתקדמת, ואולי לקיים מגעים לרכישת טכנולוגיות שיעזרו בהגנה מפני הגואולד. לפעמים הצוות לא מצליח להשיג את המטרה זהו, אבל זו לא סיבה לסגור את כל הפרוייקט, כי זה לא שאם יקברו את השער, הגואולד לא יוכלו להגיע לכאן ולתקוף - אם הם מרגישים מאויימים, הם יתקפו, גם אם צריך להגיע עם ספינות. מערך ההגנה העיקרי של כדוה"א הוא הסטארגייט, גם אם הוא לא מניב את הפירות האולטימטיביים (טכנולוגיה חוצנית מתקדמת וידידים מתקדמים המוכנים לשתף טכנו'), צריך להמשיך לנסות. אם מלכתחילה השער על כדוה"א לא היה נפתח, אז היה טעם להשאיר אותו קבור. אבל כשהם הגיעו עם המשלחת לאבידוס לראשונה, והרגו את רה (אין דרך טובה יותר למשוך תשומת לב
), הנזק כבר נעשה, זה כבר היה מאוחר מדי, הגואולד כבר ידעו עליהם ובטוח שהם גם הרגישו מאויימים, רה היה הגואולד הדומיננטי מבין אדוני המערכת.

ענתר

New member
לא דיברתי על סגירת הפרויקט

אלא על פיטורי הצוות הזה. אני נהנית מהם, אבל לא ראיתי אותם עד כה ממש מתידדים עם תרבות אחרת, ועם התרבות המתקדמת הם קיבלו הוראה לא לחזור אליה. לא זוכרת אם הם אמרו שיסגרו את השער. ובחלק מהמקרים חיסלו לדגמא את הפטיש של תור או בגללם הרגו את העולם של הילדה. לא בדיוק הצלחות?

סלמאק

New member
אה, אבל על דברים כאלה

יש תשאול לאחר כל משימה. אם היתה סיבה לחשוב שסכסוך כלשהו בינם לבין תרבות אחרת נגרם באשמתם ולא באשמת התרבות השניה, אולי הם היו נותנים את הדין על כך. -הריסת הפטיש של ת'ור היתה רק בגלל העיקרון של "לא משאירים אף אחד מאחור" - הם לא יכלו לתת לטיאלק להירקב במערה ההיא, אז נאלצו להרוס את הפטיש. -הכוכב של קסנדרה הושמד אולי בגלל הנוככות שלהם בו, אבל לא באשמתם, מה גם שהם לא יכלו לדעת שכך תהיה התוצאה. אין שום דבר שהם יכלו לעשות כדי למנוע את התוצאות, הצוות מצידו פעל כהלכה. היו מקרים אחרים שבהם היו סכסוכים עם תרבויות מתקדמות שונות, אבל בכל אחד מהם היה מדובר בתרבויות שניסו לחסל אותנו, לנצל אותנו, להשמיד אותנו, וכו' (כשאני אומר אותנו אני מתכוון או את כדוה"א או את חברי הצוות) ובפעמים רבות לקחו את חברי הצוות בשבי, למטרות מסויימות. אלה היו תרבויות שלא היה ניתן להופכם לידידים בשום מצב, איך שהצוות לא היה פועל, כך היתה תמיד נראית התוצאה. הממונים על הצוות יודעים את כל העובדות האלה בעקבות התשאולים שהם עוברים בעת החזרה מכל משימה ומשימה, לכן הם לא מקבלים על הראש. לעומת זאת, היו מקרים של גזעים ותרבויות שנראו בתחילה כיריבים, אך בהמשך הצליח דניאל להופכם לידידים בגלל כישורי הלמידה שלו, השפה שלו והתקשורת הבין-אישית שלו, על זה הממונים גם יודעים ומעריכים זאת. הם גם מעריכים את כל הפעמים שהצוות הזה הציל את כדוה"א מהשמדה כוללת, ולא פעם רק בגלל שהם לא בחלו אפילו בסירוב של פקודות ישירות שהם קיבלו.

ענתר

New member
אני אוהבת את הסידרה

ואני מבינה מה שאתה כותב, ועוד הראה את הכל בעולם המציאות, אם היה קיים סטרגייט, הדברים היו מנוהלים אחרת

למעלה