אני צהובה...

לילונת

New member
אני צהובה...

צבע העור שלי במיוחד בכפות הידיים הוא צהוב .(אני לא זוכרת איך היה כשהייתי קטנה..אבל לפחות מאז שהתחלתי לשים לב לכך עברו לפחות 7 שנים) הרבה פעמים שואלים אותי למה אני הידיים שלי צהובות ואני לא יודעת מה לאמר. אני לא אוכלת גזר במידה רבה..ולא חולה בצהבת וגם אין לי גנים של סינית. האם יש משמעות לצבע הצהוב וגוון העור ע"פ הרפואה הסינית או בכלל. והאם זה יכול להעיד על בעיה בריאותית מסויימת שאינני מודעת לקיומה? לתשובתכם אודה.

earth8

New member
צהובה יקרה

אני רק בתחילת דרכי בלימודי הרפואה הסינית, לכן, לענות ולעוץ אני לא יכולה, רק אומר שעד כמה שידוע לי צהוב משקף חוסר איזון כלשהו בטחול (ואולי בבטן?) גם אני אשמח להחכים מהמומחים כאן ליאור

תשובה מסובכת...

לילונת , קשה לעשות אבחנה דרך האינטרנט , וע"מ לתת תשובה מדוייקת צריך לעשות איבחון הכולל מס רב של שאלות. הצבע הצהוב אכן שייך לאלמט האדמה ( טחול וקיבה) אולם גם אינדיקציה לחום שנמצא בגוף ( האם את סובלת מעצירות? צרבות? דלקות כלשהם (עיניים , שלפוחית שתן?) . העור משוייך לראות וצריך לבדוק מה מצבם ( האם את סובלת מקוצר נשימה? נטיה להצטננויות? אסטמה?) הצהוב (וגם פה תלוי איזה גוון) הרבה פעמים מקשר את הבעיה דווקא לכבד , לחוסר דם ,או לעודף ליחה חמה ( האם את סובלת מסינוסיטיס? כאבי ראש/מגרנות ?) כמו כן תלוי האם הצבע הצהוב הוא חזק או חלש והאם העור יבש או לח , האם יש פעמים שהצבע משתנה , אם כן מתי? ויכול להיות שהכל בכלל פגמנטציה ..אבל, שווה לבדוק, לגשת למטפל סיני , הוא כבר ידע מה לשאול.. ערב טוב יעל

למעלה