אני פשוט לוזרית

HTML99

New member
אני פשוט לוזרית

כשאני רואה אנשים שמתאמצים קשה ומשיגים משהו, זה מעלה לי את התחושה המוכרת שאני פשוט לוזרית. אין שום דבר שאני יודעת לעשות מצוין. אני מוכשרת בהמון דברים, אבל כשזה מגיע לתכלס בשטח - אין כלום. זה מתסכל. כל כך הרבה כשרון בהמון תחומים - ומול זה עשיה אפסית. שום דבר לא מושך אותי. וגם כשמשהו מושך, אני לא עושה עם זה כלום. אני לא "הולכת על זה" - בשום תחום. זו הענשה עצמית מתוחכמת. לדוגמה, אני עובדת בתחום מסוים, טושקלתי להתמחות בעוד תחום שהוא תחביב שלי. ה"בוס" נבהל שאני אעזוב, והודיע לי שאין עבודה בתחום הזה ושעדיף שאשאר איפה שאני. זה תיסכל אותי מאד ומעך את המוטיבציה שלי. מאותו רגע, הכל נראה חסר טעם. והנה, קיבלתי הצעה לעבודה כלשהי בתחום הזה שבו רציתי להתמחות, ובמקום לשמוח ולהחליט שאני "הולכת על זה" - למי ניגשתי לשאול עצה? נכון, לאותו "בוס". שאלתי מה דעתו. אז אני לא סתם לוזרית, נכון, אני פשוט מטומטמת. אני מכשילה את עצמי פעם אחר פעם, מחשיבה דעות של אחרים כיותר חשובות משלי, מסכימה להשתכשך בבוץ של סתמיות, ועוד מותחת ביקורת על עצמי. אפס. פשוט אפס.

תגובה

לא בטוח שאת לוזרית. את מעידה על כך שיש לך הרבה כישורים. זה לפחות מעיד על פוטנציאל. הבעיה היא איך למצות את הפוטנציאל. יש לך יכולת ללמוד מטעויות, לפי מה שסיפרת. בפעם הבאה שתרצי להתייעץ, עדיף תמיד להתייעץ עם מישהו נייטרלי. המירשם שהייתי ממליץ עליו: 1) להעלות קצת את הביטחון העצמי 2) ללמוד מטעויות העבר, ולהתייעץ רק עם אנשים נייטרלים 3) לשפר את הself esteem

HTML99

New member
תודה

זה קצת יותר מורכב ממה שכתבתי, אבל בכל מקרה אתה צודק. באמת, צריכה לבטוח בעצמי - ברצון שלי - ופשוט להתיעץ עם עצמי. פשוט החינוך שקיבלתי (פעם, מזמן) היה שדעתם של אחרים היא הקובעת, ולאט לאט הקול הפנימי שלי נחלש עד שאי אפשר לשמוע יותר. תודה על התגובה

hayapollak

New member
בתור מישהיא בעלת

כישרונות בהרבה תחומים, ובתור אחת שעובדת וגם התקבלה לעבוד במקום אחר ובתחום נוסף ממש לא נראה שאת לוזרית. ואגב אם הבוס רוצה שתשארי - סימן שגם הוא מעריך אותך, לא?? לא נראה לי שאת צריכה עצות, נראה לי שאת יודעת היטב שאת מוכשרת ומסוגלת. אולי יש כאן עניין של נוחיות ושגרה אבל אם את תחליטי להתקדם עם חייך ולעשות באמת מה שמתאים לך ומה שאת רוצה את תציבי לעצמך מטרה ותלכי אתה ובהצלחה.

hayapollak

New member
מסכימה עם דייגו

חשוב מאד להיות בקירבת אנשים תומכים ומעודדים, כאלו שבאמת אוהבים אותך ורואים את הדברים הטובים שבך ויוכלו לתמוך ולעודד אותך בתקופות בהן את עושה שינויים בחיים.

HTML99

New member
תודה על התגובה

הענין הוא שהאדם שהתיעצתי איתו הוא מעין "מורה רוחני" עבורי... כנראה שגם הוא עושה טעויות לפעמים. באמת במצב כזה חייבים לעשות "קפיצת דרך" לשינוי, ובגלל שזה קשה לי אני מסתמכת על דעות של אחרים. כבר מזמן למדתי שכל אדם, רוחני ומפותח ככל שיהיה, חושב קודם כל על טובתו (ובאמת כך צריך להיות) - ולכן האדם היחיד שיכול להחליט מה טוב לי הוא אני עצמי. תודה על מה שכתבת.

hayapollak

New member
על לא דבר

אומר עוד משהו בעניין - זה בסדר גמור להתייעץ זה בסדר גמור להעזר כאשר אנחנו נמצאים בצומת חיים, בנקודת שינוי, או בתקופה מבולבלת וקשה, זה טוב וחשוב להתייעץ. העניין הוא שכמות הדעות והעצות - ככמות האנשים שנשמע ועל כן במצבים כאלו ואחרים (אפילו מה ללמוד ואיפה) מומלץ להתייעץ - עם מומחים מתאימים שיש להם ידע מתאים לנושא עליו רוצים להתייעץ - גם אם זה בתשלום. באשר לחברים ואנשים רוחניים שאנו פוגשים בחיינו מוכירים ומעריכים אותם - תמיד צריך לשים לב האם האיש המייעץ "הולך איתך", מקשיב לך, אם זה אכן כך הוא תמיד ישאל אותך - מה את רוצה, מה חשוב לך, מה את בוחרת - וינסה לתרום מיכולתו וידיעותיו, על מנת לעזור לך להתקדם במטרות שאת מציבה לעצמך. תמיד יהיו כאלו שיאמרו לך - עזבי זה לא שוק מתאים, זה לא הזמן, זה לא מתאים לך, קודם תלמדי,קודם תתחתני, למה לך לעזוב דבר טוב וכו' אלו האנשים שיספקו לך את כל הסיבות - שלא לעשות את מה שאת רוצה באמת ויעצרו את התקדמותך (לא בגלל רוע לב חלילה או אנוכיות) על כן יש צורך בתקופות כאלה לחפש את העזרה והתמיכה מאנשים, חברים, הורים, מורים,מנהלים, שרואים את הפוטנציאל שבך, את התכונות הטובות שבך מאמינים בך ומשדרים לך את הבטחון שכל כך נחוץ בתקופת התלבטות. ואנהי אומרת לך שאם את לא מרגישה טוב עם עצמך במצב בו את נמצאת - זה הזמן להגדיר מטרה - ללכת אחרי החלום ולהגשימו.אחרי שתעשי זאת ותצליחי תמיד תוכלי לשחזר את ההצלחה שלך - ולהגשימה בכל מטרה אחרת שתציבי לעצמך.

למעלה