אני פעם ראשונה פה

נודלסס

New member
אני פעם ראשונה פה

ולא משתמשת בכינוי האמיתי שלי פניתי לפורום נשים וקרירה, אך לא ידעו לענות לי ומאז חלו התפתחויות רציתי לדעת מה הן זכויות או לאן עליי לפנות על מנת להבין איך החוק פועל. הבוס שלי החליט לפטר אותי, על רקע אישי, לדבריו: "אנחנו לא מסתדרים". שזו השאלה הראשונה, האם מותר לפטר על רקע כזה דבר, אני חייבת לציין שלא מדובר בהטרדה מינית ולא שום דבר שקשור לזה. מאידך, הוא בימים האחרונים, מגלה נכונות להשאיר אותי, אך במשכורת נמוכה יותר ממה שהיה לי עד עכשיו. מה הן זכויותי? האם זה חוקי? לאן עליי לפנות כדי להבין את הענין לעומקו? תודה למשיבים

nirdagan

New member
מותר לפטר...

1. מותר לפטר על רקע שהבוס לא מרוצה או לא מסתדר עם העובד. אלא אם כן יש הסכם עבודה שבו יש הגבלה על אפשרויות הפיטורין. 2. מותר למעסיק גם להרע את תנאי העבודה, אבל יש לעובד במקרה זה הזכות להתפטר ולקבל זכויות של עובד שפוטר. ניר (לא עו"ד)

odeia

New member
אסור להרע תנאים, העובד לא חייב לקבל

זאת, המעביד יכול לפטר את העובד ומותר לעובד להתפטר וזה ייחשב כפיטורין. במידה והעובד לא מוכן להתפטר והמעביד לא מוכן לפטר אסור למעביד להרע תנאים. במידה ומפטר את העובד, זה עפ"י כל חוקי הפיטורין וללא כל הרעה בתנאי ההעסקה עד ליום בו העובד עוזב את העבודה.

נודלסס

New member
רציתי רק לראות אם הבנתי

אני צריכה שקודם הבוס שלי יפטר אותי ואז כאילו לגייס אותי מחדש ויתכן שזה יהיה בתנאים פחות טובים ממה שהיה עד כה... איפה יש פרצה בחוק שעומדת לטובת העובד?

nirdagan

New member
כמו שאמרו גם אני וגם אודיה

אם המעסיק מציע לך הרעה בתנאים את יכולה להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין כאילו פוטרת. אין לך אפשרות להכריח אותו להשאיר את התנאים כמו שהם. לחילופין המעסיק יכול לפטר אותך (כפי שהוא יכול תמיד). בשני המקרים אין שום ביטחון שהוא יקבל אותך בחזרה אחרי כן. כך שאת יכולה לבחור בין להסכים להרעת התנאים, או לעזוב את העבודה ולקבל את פיצויי הפיטורין (גם אם את מתפטרת). ניר

למעלה