אני פעם ראשונה פה

• פותח הנושא ammy
  • פורסם בתאריך

ammy

New member
אני פעם ראשונה פה

שלום לכולם .אני אימא של מאיה שנולדה ב-15/07/02 בשבוע 34 במשקל 2500 גר בלי בעיות התפתחות .היא הייתה בב"ח 6 ימים(בתינוקיה) גם בגלל הצהבת . עד היום אני לא הבנתי האם מאיה הייתה פגית או לא .לא שלחו אותנו לשום בדיקה של התפתחות (היו צריכים?) .אבל אני שמה לב שלוקח לה טיפה יותר זמן (כחודש) להגיעה לשלבי התפתחו שהיא צריכה להגיעה .נכון להיום היא עדיין לא מתהפכת ולא זוחלת(היא מנסה , אבל בנתיים לא מצליחה). מנסיונכם ,האם כדאי ללכת לבדיקה (אני אפילו לא יודעת איפה )? נ.ב.ילדתי מוקדם בגלל ירידת מים (עד היום אני לא יודעת למה זה קרה). חודש ראשון היה פשוט סיות בגלל צהבת ובדיקות PKU חוזרות .לי בכל החיים שלי לא עשו כל-כך הרבה בדיקות דם.

ואני תמיד אומרת

אם הולכים לבדיקה, יש שתי אפשרויות: או שמגלים איזו בעיה (שלרוב ניתנת לתיקון על ידי "תרגילים" פשוטים בבית), מטפלים בה ועוברים הלאה. או שנבדקים, מקבלים אישור שהכל בסדר, ועוברים הלאה. אז אני ממליצה בלי שום היסוס להיבדק במכון טוב להתפתחות הילד.

ammy

New member
את צודקת , נלך להיבדק

אפילו שאני לא אוהבת לעשות למאיה בדיקות (עשו לה יותר מידיי). תודה

שלום לאמא של מאיה

אני אמא של רונה, שנולדה בשבוע 33 + 5 ימים במשקל 2,350 גרם, עקב ירידת מים פתאומית בהריון תקין לחלוטין - מקרה דומה מאוד למקרה שלך. רונה הייתה יומיים מונשמת (יותר נכון עזרה בהנשמה) ואח"כ במח´ ילודים עקב צהבת והשגחה כללית. גם אני לא יודעת אם להגדיר את רונה פגית או לא, ראיתי שמתמשים במושג "פג לייט" לילדים כמו שלנו.... אנחנו לא הופננו ולא הלכנו למעקב של התפתחות הילד. היום רונה בת שנה, היא התהפכה בסביבות גיל חצי שנה, ורק לאחרונה היא התחילה להתיישב לבד. לפני כחודש היינו אצל פיזיותרפיסטית שהייתה די אגרסיבית איתה, אבל מה שכן, היא אמרה שעדיף להתחיל לבדוק את ההתפתחות ואם יש עיכוב כלשהוא - עדיף להתחיל מוקדם ככל האפשר. אבל - כאמא לאמא - וגם אני דאגנית לא קטנה - כל ילד מתפתח בקצב שלו, סמכי על האינטואיציות שלך, וכמובן - כדאי להעזר בבדיקה. אני פשוט לא הרגשתי צורך בכך עד לעניין הישיבה - ולשמחתי גם העניין הזה מתחיל להסתדר - אז מה אם זה מאוחר יותר!! את הבקבוק, למשל, רונה מחזיקה לבד מגיל 3 חודשים!! אז לכל ילד יש את הצדדים החזקים שלו. בהצלחה!!

ammy

New member
אני לא כל-כך רגועה כי מאיה ילדה

מאוד אקטיבית ולא עצלנית בכלל .אני רק לא מבינה האם צריך ללכת לפיזיוטרפיה רגילה או למכון להתפתחות ?האינטואיציות שלי לא רלוונטיות כי אני תמיד לחוצה יותר מידיי ולכן לא אובייקטיבית.תודה לך ויום טוב.

לפי מה שאני מבין

צריך ללכת לפיזיוטרפיה במכון התפתחות הילד. בהתחלה בטח צריך יהיה לעבור פגישת הכוונה עם רופא ואז פיזיו. אבל אולי אפשר לדלג על הפגישה עם הרופא...

ammy

New member
תודה ,קבעתי עם פזיוטרפסטית ממכון

להתפתחות לשבוע הבא .

למעלה