אני פותח בזאת ישיבה בנושא: "ישיבות"

אני פותח בזאת ישיבה בנושא: "ישיבות" ../images/Emo88.gif

והנושא הראשון על סדר היום הוא: "להסתדר בישיבות". ישיבות עבודה, ישיבות צוות, ישיבות ועד בית... בכולן לא פשוט להסתדר עבור החירש המצוי (וגם לא עבור כבד-השמיעה המצוי). אז... איך אתם מסתדרים בישיבות? מסתייעים בשירותי תרגום/תמלול? מישהו מסכם לכם? נעזרים באיזשהו כלי/מכשיר/ציוד? איך אתם עוקבים אחרי הנאמר בישיבה? ממש משתתפים בישיבה, או סתם יושבים ומקשיבים? (או לא מקשיבים וסתם בוהים בחלל...)

Yukita

Active member
מנהל
בישיבות צוות בעבודה

אין טעם להביא מתמללת - זה גורם להרגשה לא נעימה כי בישיבות האלה לפעמים רוצים לדבר על דברים שאמורים להשאר במקום העבודה בלבד ולא לצאת החוצה. מה שכן, בישיבות מהסוג הזה יש בדרך כלל מישהו שכותב פרוטוקול. אין פשוט מלשבת על יד מי שכותב את הפרוטוקול ולראות את מה שנכתב בזמן אמת וכך לעקוב אחרי הנושאים השונים - ואפילו להשתתף ממש באופן פעיל. בישיבות קטנות בלי "פרוטוקוליסט" לא צריך עזרה - המפגש מספיק קטן על מנת לעקוב אחרי כולם...

שיווה100

New member
נגעת בנקודה רגישה..

אני זוכרת כקצינה... אימת התפקיד היתה הדיונים, במיוחד אלו רבי המשתתפים שכללו 10 אנשים ויותר, שגם כאלו היו לי לא מעט, שולחן ארוך שמהמקום בסוף לא שמעתי מילה ממה שנאמר בהתחלה... אכן לא פשוט, השתדלתי לשבת במקום אסטרטגי שאוכל לשמוע את מי שמדבר את הדברים החשובים ביותר הנוגעים אליי, ניסיתי להבין ממה שכן שמעתי פחות או יותר על מה מדובר, ווידאתי לאחר מכן עם הקצינים שעבדו אתי שלא פספסתי משהו חשוב. בחלק מהישיבות נשלחו סיכומי ישיבות, שגם עליהם עברתי על מנת לוודא שאין שומדבר קריטי שחמק מאוזניי. אכן, לא פשוט, במיוחד ללק"ש כמוני שמסתמכת לא מעט ביום-יום גם על קריאת שפתיים שמאוד מקלה עליי, דבר שכמובן בלתי אפשרי במעמדים רבי משתתפים...

צלף

New member
אני בקורס קאוצינג מבקש העברה של ה -../images/Emo251.gif

בקורס הזה יש חמש עשרה משתתפים - ובדיונים אני מבקש להעביר את ה
של מערכת FM בין המדברים - כך זה עוזר לי לשמוע.. וגם אמרו לי ששילוב ה-
עוזר לתרבות דיון שלא מפסיקים באמצע להערות... כמובן זה לא אפשרי בכול מקום ... לגבי מתמללות - בארצות הברית זה נפוץ - הבעייה פה בארץ שהשירות של מתמללות אפילו במכון לקידום החירש הוא ממש לא מספיק - אין היצע של מתמללות וקשה לסדר זאת מראש - ואפילו אם היית מסתיע בו - 45 שעות שאני זכאי בשנה לא מספיקים לקורס של 100 שעות למשל.. בקשר למעקב אחרי מה שהולך בישיבות - מה ששומעים, שומעים. מה שלא, לא.

סיקסטי

New member
אני משתדל

לשבת במקום מרכזי, או לפחות ליד מוקדי העניין. אם פיספסתי משהו אני משלים אח"כ (פרוטוקולים/חברים).

אולי כדאי לך לבקש לשנות את סדר הישיבה

אצלנו עושים ישיבות ליד שולחן עגול, וכך אפשר לשבת במקום אסטרטגי הנותן אפשרות לראות את כולם. ברור כשיש רעש פחות אפשר להבין, אבל גם אצלנו יש מי שמסכם ומעביר לאחרים במייל. כדאי אולי להנהיג גם את זה.

עונה לעצמי...

אנחנו צוות קטן יחסית, משהו כמו 5-7 אנשים, אבל אפילו בקבוצות קטנות של שלושה אנשים די קשה לי לעקוב, כי כולם כל הזמן מדברים מהר והשיחה כל הזמן עוברת מאחד לשני... ככה שבישיבות הצוות שלי אני די הולך לאיבוד רוב הזמן, למרות שאנחנו יושבים במעגל (בחדר די קטן). אין אצלנו פרוטוקולים (כי אלו לא ישיבות "פורמליות") וגם אין סיכומי ישיבה שמופצים אח"כ בין המשתתפים. אבל בכל זאת הבוס שלי דואג לתמצת לי כל 5-10 דקות דיון בערך במשפט אחד או שניים. ובגלל שהוא הבוס וגם מנהל את הישיבה, הוא לפעמים שוכח לעדכן אותי מדי פעם ואני צריך להזכיר לו במהלך הישיבה (ולפעמים לא מזכיר לו כי אני לא רוצה להפריע לו או שסתם לא נעים לי...). תודות לכולם על התשובות.

hearing

New member
הנגשת ישיבות

בעבר מי שרצה להשתמש במערכת FM היה צריך להביא מערכת עם מיקרופון אחד שצריך להעביר בין הדוברים (לפעמים זה תורם לניהול סדר הדיון אבל לא תמיד זה נוח). כיום לשמחתי יש כבר מערכות מתוחכמות יותר, שניתן להרכיב כמה מיקרופונים על השולחן וזה מאפשר להשתלב טוב בישיבות. שווה לנסות. במסגרת תקנות התאמת מקום העבודה ניתן לקבל מימון לציודים להנגשת מקום העבודה. נצלו את זכויותיכם! עידו

הפתרון הוא בסוף שילוב טכנולוגי ואנושי ביחד

כי כאן אני מסכימה שהטכנולוגיה לא עוזרת לכול ולא בהכול. אגב, כל הנושא של נגישות במקומות עבודה הוא קצת בעייתי כיום, דווקא עם התקנות החדשות. ראו בכתבה הזו, אותה ראיתי הן דרך הפייסבוק והן דרך אביליקו: (התודה לצלף וליעל הלוי) http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/219/924.html?hp=1&loc=26

למעלה