אני פה בשביל חבר

eitan007

New member
לא הבנתי ממש.

אם לא צריך אישור בשביל ביקורת גבולות, אז למה צריך אישור בכלל ? זאת אומרת, אתה יוצא בלי שום אישור וחוזר בלי שום אישור, אבל אם מדור עתודה מגלה איכשהו שהיית בחו"ל, שופטים אותך ??? אם זה מה שהבנתי, אז זה לא הגיוני, אז כנראה לא הבנתי טוב, מישהו יכול להסביר בצורה פשוטה, כדי שאני אבין. * איזה "פנינה" של ניסוח כושל יצאה לי במשפט האחרון, מבלי שהתכוונתי לכך.

Aphophis

New member
מזל שעוד לא התחלתי ללמוד :)

אז הייתה לי בעיה עם הנסיעה לאירלנד. :)

ramil

New member
cut the bull../images/Emo93.gif

תחליט: או שעתודאי צריך אישור יציאה מהארץ (ואז אם אין לו אישור הוא עובר עבירה), או שלא (ואז גם לא יעשו לו כלום). אין חיה כזאת "אתה לא צריך אישור אבל אם תיתפס תחטוף" ואין "כאילו-עובר-על-החוק" - או שאני משרת בכאילו-צה"ל. עתודאי הוא במעמד של מילואימניק, וכיום מילואימניקים (בניגוד לימי העליזים כסטודנט) לא צריכים אישור יציאה מהארץ מהיחידה שלהם. אם אין הסדר נפרד לגבי עתודאים (ואני מניח שאין) המשמעות היא שלא צריך אישור מאף אחד. אם מישהו שהוא עתודאי כרגע יכול לאמת את זה- אני אשמח לדעת. לעומת זאת, כשיש לך צו להגיע למדור עתודה....זה כבר סיםור. אתה חייב להגיע, או לבקש מראש לדחות את הצו.

radiogaga

New member
אני פה בשביל חבר

הי, לחבר טוב שלי עלתה הברקה קטנה שבעטיה הוא יצא את הארץ לחודש וחצי (סיים שנה ראשונה בתור עתודאי). הוא לא דאג לתאם את ה"יציאה" והוא מוזמן ליום שלישי בבוקר למשהו שנקרא "תא צפון" (?). ככל הנראה הוא לא יספיק להגיע מארה"ב ל"תא צפון" בזמן... אם יש לכם מושג כלשהוא מה הוא אמור לעשות\ עם מי לדבר זה יהיה ממש סבבה. תודה גאגא

ramil

New member
אכן חבר מבריק יש לך...

כל מה שאני יכול להציע לו/לך/מישהו מהמשפחה זה להתקשר ביום ג´ על הבוקר ולהסביר את המצב. לגבי "מה יעשו לו" - קודם כל שיירגע. דבר שני - למיטב ידיעתי, עתודאים לא צריכים אישור יציאה מארץ, אבל אני לא סגור על זה. דבר שלישי - את הצור הוא קיבל בדואר כשהוא כבר היה בחו"ל, מן הסתם, נכון? אז נכון שמבחינה משפטית הצו מחייב מרגע שהגיע לידיעתו (אפילו אם הוא בחו"ל) אבל בהנחה שתאריך ההתייצבות לא קריטי, אני מניח שלא יעשו לו צרות. אז למה הוא מבריק? כי מרגע שגילה שיש לו צו, הוא היה צריך להתקשר למדור עתודה ולהסביר את הבעיה..ולא לשלוח חבר (עם כל הכבוד אליך) לשאול אותנו יום לפני, ועוד יום כיפור...

למעלה