אני עצלן ?

ran018

New member
אני עצלן ?

מאז ומתמיד הייתי בתפקידים ניהוליים וחזרתי מהעבודה לא לפני 19:00 בערב. תמיד היו לי רגשי אשמה לגבי זה שאין לי מספיק זמן לעצמי. לפני שנה ויתרתי על אחוז מסויים מהמשכורת לטובת עבודה שכבר בשעה 16:00 אני מכבה את האור (יש עדיין אור בחוץ אז בעצם לא צריך לכבות את האור). עברה שנה מאז שאני שם ואני כל הזמן מחפש איך אפשר לעבוד פחות ולצאת יותר מוקדם. האם אני יעצלן ?

אתה בר מזל!

אתה בר מזל שאתה יכול לאפשר לעצמך לעבוד פחות ולהנות יותר מהפנאי שלך. אתה נורמלי מאוד רציונלי. איכות החיים שלך (לפחות ע"פ המודלים שלומדים במיקרו כלכלה) היא פונקציה של ההכנסה הפנויה שלך והפנאי שלך, הדבר הכי הגיוני מבחינה כלכלית יהיה לנהוג כפי שאתה נוהג. רוב האנשים במציאות אינם פועלים כמוך או בגלל שהם לא מתנהגים בצורה כלכלית-רציונלית או בגלל שאין להם מספיק הכנסה להתקיים ברמה בסיסית ולכן הם מוותרים כמעט לחלוטין על הפנאי שלהם. בגלל זה אמרתי שאתה בר מזל שאתה לא נמצא במצוקה ואתה יכול למקסם את התועלת הכלכלית שלך. מצד שני, זה קצת נשמע שאתה משתעמם בעבודה וחסר לך אתגר.

הזוייה

New member
לא קשור לעצלן

קשור לכך שאתה לא מחפש לאתגר את עצמך מקצועית ומקום העבודה הוא כמו כלא של ארבע קירות שאתה מחפש לצאת ממנו. קוראים לזה נרפות, או רוויה. כי אם היה לך עניין בעבודה חרף זה שהגבלת את עצמך בשעות, לא היית מחפש לברוח כל כך מהר ממקום העבודה. כשאני הגעתי למקום העבודה שלי, במשך שנה וחצי נרקבתי במשרד עד שמונה בערב, היום הפכתי ליעילה, למדתי לנהל את הזמן וגם לחפש עוד עניין ושורה תחתונה, יש ימים שאני כבר בארבע בבית. עכשיו תשאל את עצמך, מה הבהילות שלך לברוח בעצם מעצמך כל כך מהר ובשביל מה אתה נשאר במקום שחוץ מלבדוק את האבק בפנלים אתה לא מוצא בו עניין.

ran018

New member
אני מוצא שלושה דברים

1. פרנסה טובה 2. גמישות בשעות / מעט שעות 3. עבודה בלי לחץ ומתח

למעלה