אני עצבנית לאללה...

מאורית9

New member
אני עצבנית לאללה...

פורקת לפני שנה וחצי קנינו להורי מתנה לראש השנה- מכונת קפה ומקציף חלב של נספרסו.. קנינו להם כי הם עוזרים לנו המון ורצינו לצ'פר אותם במשהו שהם לא יפרגנו לעצמם אחרי כמה וכמה זמן אבא שלי אמר לי שהם ממש לא עושים בזה שימוש (הם מאוד העריכו והודו לנו אבל זה עומד על השיש בלי שימוש) מאחר ולנו כבר יש מכונה ומקציף הם שאלו למי אפשר לתת את זה שיהנה.. חשבנו על אח של אחי שבדיוק התקלקלה לו המכונה.. העברנו את זה אליו- הוא כמובן שמח לפני כמה ימים המקציף שלנו התקלקל מקציף חדש עולה 300 ש"ח מינימום.. נזכרתי שלפני שנתנו לו את המקציף מההורים שלי היה לו מקציף שהוא היה מבסוט ממנו שעדיין עובד אמרתי לבעלי שיבקש את אחד המקציפים (ממש לא שינה לי איזה העיקר שלא נצטרך לקנות) היום הוא אומר לו שאכן שניהם אצלו אבל אחד משמש אותו ליום יום- כי הוא קטן יחסית והשני כשהוא מארח כאילו דה.. את המכונה והמקציף נתנו לך בחינם- אנחנו קנינו מתנה להורי והם לא השתמשו אז העברנו לך בכיף- וחסכנו לו בזה הוצאה כי הוא ממילא התכוון לקנות מכונה עכשיו מאחר ויש לך שני מקציפים נראה לי יותר מהגיוני שתעביר אחד לנו- במיוחד אם ביקשנו. בעלי לא התעמת איתו כמובן - לא שווה לנו לריב על כסף עם אף אחד אבל זו כזו חוצפה בעיני.. לא הייתי מבקשת אלמלא היה לו אחד מיותר- כי אני לא אקח חזרה מתנה ואגרום לו הוצאה אבל רבאק יש לו שניים אנחנו כאלה נדיבים ולא עושים חשבון למי שאנחנו אוהבים וזה לא עובד ההפך בכל כך הרבה מקרים.. זה מבאס יותר הרעיון מאשר ההוצאה הכספית עכשיו..

Koketka

New member
מצד אחד אני ממש מבינה אותך

מצד שני, עזבי... אני החלטתי שאם אני נותנת, אז עד הסוף ולא מעניין אותי לקבל בחזרה אם אני יודעת שיש סיכוי להתחשבן- עדיף לא לתת אגב, המקציף הולך בנפרד מהמכונה? חידשת לי עכשיו ובאמת זה מסוג המקרים שעושים אוף כזה. באמת מרגיז

g a g a g a

New member
תשמעי...

בטוחה שהייתי מתעצבנת לפחות כמוך. אבל אז אחרי שהייתי נרגעת הייתי מנסה לשכנע את עצמי שכשנותנים מתנה זה לא בשביל לקבל חזרה, ולא בשביל לקבל משהו נקודה. אחרי שנתת את כבר לא יכולה לשלוט במה שמתגלגל משם...

מאורית9

New member
ברור

אבל ביננו זה נראה לי קצת חזירי ועוד שהוא עונה בזחיחות דעת שיש לו שניים אבל אחד זה ל.. ואחד זה ל.. היינו נדיבים כלפייך תהיה נדיב גם אם אתה יכול ברור שלא נתתי על מנת לקבל חזרה ביום מן הימים אבל נוצרה פה איזשהיא סיטואציה שהיה ברור לי שאם רק נבקש אז נקבל חזרה.. וכן יש כמה סוגי מכונות- אצלנו היא בנפרד מהמקציף לפעמים אני מרגישה ממש פריאירית שאני נותנת בלי לחשוב פעמיים ולא מקבלת את אותו יחס לפעמים.. יאללה...באמת שטויות

juspan

New member
אני מבינה אותך לגמרי

מסוג הדברים שלא נתפסים אצלי בכלל. חוצפה? זחיחות ואטימות? אגוצנטריות? גם אם לא היו לי שניים וזה שנתן לי היה מרמז שצריך לפתע - הייתי מחזירה בלי לעפעף או לפחות מציעה במפורש. כולה מדובר על מותרות, לא על איזה מישהו אומלל שנתקע בלי צורך קיומי שאז כמובן הייתי לצדו שהרי מתנה זו מתנה. אבל רבאק, יש לו שניים ולך אין אחד.

MomAtWork

New member
זה מרגיז! וכמובן שיש דברים יותר גרועים...

אבל את זה את יודעת בעצמך. אני יכולה לספר לך שאחרי כמה מקרים כאלה של דברים שמסרנו בתוך המשפחה והיחס היה מרגיז (סיפור אחד מני רבים בשורה הבאה), התחלתי להעביר *רק* לאנשים אחרים (הורים מהגן או אפילו מהפורום) וחוץ מ"תודה" לא היה עניין. הטלביזיה של קרוב משפחה עשתה בעיות ואנחנו בדיוק החלפנו את שלנו. נתנו לו טלביזיה מצויינת (רגילה, לא מסך דק). הפלא ופלא, תוך כחודש, הוא רכש טלביזיה חדישה ואת שלנו (התקינה, כולל שלט) פשוט הוריד לרחוב לכל דכפין. אולי היינו נותנים למישהו אחר? אולי שווה לשאול? בקיצור, אני מבינה אותך

רייוומן

New member
כ"כ מזדהה אני מהזן של הזורקים והרבה

פעמים מתחרטת אך לא מבקשת יש לי חברה טובה שנתתי לה מלא דברים. בגדים שלי כי אני תמיד בשינויי משקל גדולים , צעצועים, מלא ספרי ילדים אבל אחרי שהיא לא פרגנה לי פעמיים. פעם אחת אחד הילדים רצה את אחד הספרים שנתנו למרות שגדל התגעגע לסיפור מסוים בקשתי ממנה חזרה תוך הבטחה שאחזיר והיא ענתה לי בפרצוף מבועס רצח שהבן של ממש אוהב את הסיפור . רבאק נתתי לך עשרות ספרים וצעצועים אז תני לי חזרה ואפילו תקני לך חדש שכזה. ופעם אחת אחרי שרזיתי מאד נתקלתי בחולצה יפה שנתתי לה ממש חדשה מעולם לא הספקתי ללבוש . שוב בקשתי להשאיל אך נעניתי בשלילה מאז אני תורמת אפילו דברים ממש שווים ולא נותנת לה. כ"כ נעלבתי ואגב לא ממש הבנתי מהו הסטטטוס אח של אחי?

michalica

New member
דעתי

כל הכבוד למי שנותנת בלי צפייה לסימטריה. אני חושבת שמתנות זה אקט לא רציונלי שנועד לחזק קשרים ובסופו של יום לא ניתן לנתק את הנתינה של צד אל״ף ללא ציפיה להדדיות מהצד המקבל.

ואני אספר לך סיפור

לפני שנתיים חמותי קנתה לנו שואב אבק (מאז קיבלנו עציצים, מעבד מזון ועוד וסט מצעים). מכיוון שיש לנו שטיח לחורף ורק הבחור שואב, אני אפילו לא יודעת איפה במחסן נמצא השואב. הגיעה חמותי לפני כמה חודשים ועזרה לי לשתול עציצים ורצתה לשאוב את הלכלוך. אמרתי לה שהשואב במחסן ואני לא יודעת איפה וסגרתי עיניין. היא נעלבה עד הגג, זימנה אותי לשיחה והודיעה לי חד משמעית שהיא רוצה לדעת למה אני לא משתמשת במתנה ושזכותה לדעת מה אנחנו עושים עם המתנה שלה, כי אחרת היא לא תקנה לנו יותר כלום. אחרי שסיימתי להיות בהלם הודעתי לה בתמורה שאני לא מעוניינת שתקנה לנו מתנות יותר, שלשואב שלום והבחור משתמש בו ולכן אני לא יודעת, ושאם כל כך חשוב לה לתת לנו מתנה מכל הלב, שתדע שנשתמש בה כראות עינינו. אז נכון שהבחור ענה לכם לא יפה ואני גם הייתי נעלבת וסה"כ הוא היה צריך לבוא לקראתכם ולהלוות לכם את המקציף שלו, אבל מכיוון שאתם נתתם לו מתנה, באמת מטוב לב, זכותו לעשות איתה מה שהוא רוצה. מקווה שלא נעלבת.....

אבל לא ראיתי בעיה ב"לעשות אתו מה שהוא רוצה"

אלא בזה שעכשיו יש לו שניים, ולה 0. ואחד מהשניים שם הוא ממנה.

מאורית9

New member
כתבתי קודם שאם לא הייתי יודעת שיש לו שניים

לא הייתי מבקשת חזרה את מה שנתתי לו וגורמת לו לקנות חדש אבל מאחר ויש לו אחד מיותר אז הרגשתי בנוח ואפילו היה לי די ברור שהוא יתן לנו אחד אם נבקש אז"ש..

אני לגמרי איתך

הוא יוצא ממש מגעיל. אבל הנקודה שלי היא שיש אנשים שלא מרגישים חייבים למרות שנתת להם מתנה ובעצם עשית להם טובה.

זיברה

New member
פיכסה עליו. באמת.

אני גם אם היה לי רק אחד, וקיבלתי אותו ממך, הייתי מציעה לך אותו.

Jackie O

New member
בנספרסו יתקנו לך את המקציף בחינם

הנה לך פחות סיבה להתעצבן בחיים

למעלה