"אני עכשיו משקר"

Saatlan

New member
"אני עכשיו משקר"

אם אני דובר אמת במפשט הזה - אז אני משקר? אבל אם אני משקר, אז אמרתי אמת, כי אמרתי שאני משקר.... מישהו רוצה לעזור לי?

סלוניק

New member
פרדוקס השקרן.

שקרן אינו יכול להעיד על עצמו כשקרן, פרדוקס נושן שלא מוביל לשום מקום חוץ מלשאלות בפסיכומטרי.

joejoe3

New member
אבל הנה אני אומר... "אני שקרן"

זה פרדוקס מעניין שיכול להביא אותנו להשלכות לגבי שימוש בשפה ובלוגיקה, ועל היכולת שלהן לייצג את המציאות.

Lechko

New member
הלוגיקה והשפה

הפרדוקס הזה הוא רק חלק מהייצוג של זה, אבל בעקרון, השפה היא לא כלי לוגי בהכרח, אתה יכול להגיד כל מני שילובים של מילים ורעיונות שלא יהיו בהכרח נכונים לוגית ולפעמים גם חסרי משמעות בכלל כמו "תפוח שמנת משולש". ובעניין היכולת שלהם לייצג את המציאות.. זה כבר תלוי באיך שתגדיר את המציאות.

shabaz

New member
ומפה היופי

שבחוסר המשמעות של מילים ושימושם. אי אפשר לשקר, עם משמעויות של מילים ברשותך. למרות שתשקר, תיאורטית, אתה אומר אמת:)

neko

New member
התובנה שהשפה מאפשרת גם

להגיד משפטים שאינם לוגיים (למשל "המשפט הזה הוא שקר") דומה לתובנה שקיימת פעולת חשבון שאינה מוגדרת (חילוק ב-0). מפתיע ומבלבל מאד בתחילה, אבל בסוף קולטים שישנם המון משפטים לא-לוגיים, ושלכל פעולה מתמטית יש טווח שלהן אינן מוגדרות...

neko

New member
עוד משפט לא לוגי:

"משולש בעל ארבע צלעות".

לא ממש

"משולש בעל ארבע צלעות" הוא בכלל לא משפט, אלא סתם ביטוי. הוא לא טוען שום דבר ולפיכן לא יכול להיות לו בעיקרון שום ערך לוגי. לעומת זאת הביטוי "יש משולשים בעלי ארבע צלעות" הוא כן משפט, אבל דווקא משפט לוגי לחלוטין (אם כי שיקרי). הבעייה בביטוי שהבאת היא לא שהוא איננו לוגי אלא שאין לו משמעות. שימוש בביטויים נטולי משמעות היא בעייה נפוצה הרבה יותר בשפה מאשר פארדוקסים, ובדיונים פילוסופיים זו ממש מגפה. לא כל צירוף מלים אומר משהו. מה שכן, יש צירופי מלים שפורמלית הם אמנם ריקים, אבל מתפקדים במישור מטאפורי, כמו בשירה למשל. זה שימוש לגיטימי בשפה, כל עוד מודעים לכך שלא מדובר בדיון לוגי. יתכן שיש דברים שאפשר לומר אותם רק כך, משום שהם מעבר ליכולת התפיסה האנליטית.

neko

New member
../images/Emo127.gif... חשוב להפריד בין משפט

שאינו תקין סינקטית, למשל "קרציפלוח שדגד את הכלב" למשפט שאינו תקין סמנטית, למשל "הכלב ירוקה אוכל עשה יחזקאל".

סלוניק

New member
תהייה

האם ניתן לכנות מטאפורות וצירופי מילים (לדוגמא, "לב זהב") כביטויים שאינם לוגיים?

סלוניק

New member
ואלה בדיוק זרקתי את הספרי לימוד שלי

אבל אני אמצא לך דוגמאות לשאלות ואני אשלח לך במסר או משהו כזה.

סלוניק

New member
קידום, אבל זה לא משנה.

פרדוקס השקרן הוא נושא שאוהבים לשאול עליו בפסיכומטרי, מלמדים אותו בכל מכון לטעמי.

twigy

New member
מה הסתבכת ?

אתה משקר במשפט הזה ולכן אתה דובר אמת כשאתה אומר שאתה משקר. אין עם זה בעיה, אף אחד לא אמר שאתה משקר תמיד.

למעלה