לימוד רולר
אני למדתי לבד, בלי הדרכות, ולא הייתה לי בעיה להחליק בצורה טובה. עם הזמן למדתי ושיפרתי את הטכניקה, בעיקר דרך טיפים של חברים ואולי כמה הדרכות פה ושם. כל זה ללא נפילות משמעותיות וללא פציעות. אני מסכים שעדיף ללמוד בצורה נכונה מהתחלה, אבל צריך לזכור שאין בעיה גם להחליק בכוחות עצמך. 90 אחוז מהמחליקים שאני רואה בפארק ובקבוצות המאורגנות לא מחליקים בטכניקה מי יודע מה, והם עדיין לא נופלים ולא הורסים לעצמם את הבריאות (כל עוד מקפידים על שניים שלושה כללים בסיסיים, שכל אחד יוכל להראות לך). למען גילוי נאות, גם הטכניקה שלי רחוקה מלהיות מושלמת. יצא לי לעקוב אחרי הרבה מחליקים שבאים ומתחילים ממש מאפס. נכון שיש את אלו שישר תופסים את העניין ויש כאלו שלוקח להם חודשים ארוכים, ואפילו שנים. אבל אלו מקרים קיצוניים. מהניסיון שלי בד"כ זמן הלימוד אורך בין חודש לשלושה חודשים. אנשים שמתאמנים כמעט כל יום לומדים תוך שבוע שבועיים בד"כ. החבר'ה בפארק הירקון בד"כ אוהבים לתת טיפים למתחילים. בפ"ת יש רחבת החלקה בספורטק שליד הקניון הגדול, שבה מתאספים מחליקים ותיקים ומתחילים בכל יום חמישי בשעה 21:00. תוכל ללמוד גם מהם. לגבי סיכון: יש נפילות ויש פציעות, אבל לעניות דעתי לא בשיעור שונה מרוב ענפי הספורט. בסקי למשל שמעתי על הרבה יותר פציעות ביחס לכמות האנשים שאני מכיר שעושים סקי מאשר ברולר. בהצלחה