אני עושה מדיי פעם ריצה בפארק הירקון ואני רואה

JustUnMe

New member
אני עושה מדיי פעם ריצה בפארק הירקון ואני רואה

הרבה חבר'ה עם רולר...והגעתי למסקנה שאני מת להתחיל גם...השאלה היא כמה זמן בערך לוקח ללמוד להחליק על רולר ברמה שאפשר להחליק עליו ממש מהר בצורה מהנה? והאם הספורט הזה מסוכן יחסית? (היציבות של הרולר,שימוש במעצורים שלו וכו')

נתן.ל

New member
טוב מאד שהחלטת להגיע ולשאול פה

אז ככה, להחליק ברמה סבירה לוקח ללמוד משהו בין שנתיים עד 14 שנים לא כולל לפחות יד שבורה אחת בדרך. אבל אחרי פרק זמן קצר ומהנה זה(ותקופת ההחלמה) אתה תחליק ברמה ממש סבירה ולא הגיוני שתשבור עוד גפיים. לפחות לא יותר מפעמיים בשנה. ככה שהספורט הזה יוצא יחסית בטוח(לעומת צניחה חופשית ללא מצנח למשל).
עכשיו ברצינות. ברצינות? לא תמצא כאלה אצל מחליקי הרולר. רצינות עזבה את הבניין ולא תחזור עד שיהיה שלום או הגיהנום יקפא או יונית לוי תפשיר - מה שבא קודם. מהירות רכישת השליטה בספורט קשורה ישירות בך. עד כמה יש לך קורדינציה בסיסית ועד כמה תתרגל ותשקיע בזה, לפחות בתחילת הדרך. יש כאלה שקולטים את העסק תוך שבוע ויש כאלה שגם כעבור חצי שנה עדיין מפחדים לצאת מתחומי העיגול שבפארק. בכל מקרה, אתה תהנה. גש לך את אחת מחנויות הדגל(מן הרשימה למטה) ורכוש לך רולר לתפארת וסט מגנים למען יאריכון ימיך. רשימת חנויות הדגל: 1. אטלנטיס ברחוב בן גוריון ברמת גן 2. אנדלסרול באלנבי בתל אביב 3. קרייזי רולר ברעננה(לא יודע מה הכתובת, חפש לבד, יש גוגל) ברוך הבא לספורט - תהנה

JustUnMe

New member
תודה,השאלה היא בעצם איך הכי כדאי להתחיל מאפס?

בעיגול הזה שהזכרת בפארקים,או תוך כדי ניסוי וטעייה בנסיעה לאורך מסלול ארוך?.צריך הדרכה מסויימת או שזה משהו שלומדים לבד עם הזמן והניסיון? חח לרגע חשבתי שאתה רציני בהתחלה והייתי בשוק..;)

לבלל

New member
לדעתי עדיף

להתחיל העיגול שם תוכל לראות מחליקים בכל מיני רמות והעזר בהם ( לרוב הם נחמדים ונותנים טיפים ) .

JustUnMe

New member
ואם אני ארצה ללמוד בכוחות עצמי מניסוי וטעייה

זה אפשרי? הכוונה בלי הדרכה וכו'

לבלל

New member
זה בהחלט אפשרי

אבל אתה עלול לפתח טכניקה לא נכונה ,או ליפול קצת יותר ויש יותר סיכוי לא לא תצליח ותתיאש

Cantinflas

New member
לימוד רולר

אני למדתי לבד, בלי הדרכות, ולא הייתה לי בעיה להחליק בצורה טובה. עם הזמן למדתי ושיפרתי את הטכניקה, בעיקר דרך טיפים של חברים ואולי כמה הדרכות פה ושם. כל זה ללא נפילות משמעותיות וללא פציעות. אני מסכים שעדיף ללמוד בצורה נכונה מהתחלה, אבל צריך לזכור שאין בעיה גם להחליק בכוחות עצמך. 90 אחוז מהמחליקים שאני רואה בפארק ובקבוצות המאורגנות לא מחליקים בטכניקה מי יודע מה, והם עדיין לא נופלים ולא הורסים לעצמם את הבריאות (כל עוד מקפידים על שניים שלושה כללים בסיסיים, שכל אחד יוכל להראות לך). למען גילוי נאות, גם הטכניקה שלי רחוקה מלהיות מושלמת. יצא לי לעקוב אחרי הרבה מחליקים שבאים ומתחילים ממש מאפס. נכון שיש את אלו שישר תופסים את העניין ויש כאלו שלוקח להם חודשים ארוכים, ואפילו שנים. אבל אלו מקרים קיצוניים. מהניסיון שלי בד"כ זמן הלימוד אורך בין חודש לשלושה חודשים. אנשים שמתאמנים כמעט כל יום לומדים תוך שבוע שבועיים בד"כ. החבר'ה בפארק הירקון בד"כ אוהבים לתת טיפים למתחילים. בפ"ת יש רחבת החלקה בספורטק שליד הקניון הגדול, שבה מתאספים מחליקים ותיקים ומתחילים בכל יום חמישי בשעה 21:00. תוכל ללמוד גם מהם. לגבי סיכון: יש נפילות ויש פציעות, אבל לעניות דעתי לא בשיעור שונה מרוב ענפי הספורט. בסקי למשל שמעתי על הרבה יותר פציעות ביחס לכמות האנשים שאני מכיר שעושים סקי מאשר ברולר. בהצלחה

JustUnMe

New member
תודה רבה על העזרה,האם יש גם ברמת-גן רחבה שבה

מתאספים מחליקים שאוכל ללמוד מהם קצת?

נתן.ל

New member
ברמת גן יש אחלה של מקום

קוראים לו תל אביב שם יש אחלה פארק שקוראים לו ירקון שם יש המון מחליקים גם ברמת גן יש את הפארק הלאומי שהוא ממש אחלה להחלקה אבל לא ידוע לי על יותר מידי מחליקים שם כי הוא יחסית קטן

halfdink

New member
יש לפארק הלאומי יתרון אחד על פארק הירקון

אין אקרשטיין

Cantinflas

New member
אקרשטיין=אבנים משתלבות

ריצוף לא ידידותי לרולר, מאט, מרעיד, ויכול גם לגרום לנעילה של הגלגל במסילות הריצוף ולאיבוד שיווי משקל. עוד ייתרון: המסלול מעגלי. אפשר לעשות כמה ק"מ שרוצים בלי עצירות והחלפות כיוון. פארק הירקון=בערך 10 ק"מ מצד לצד. אני מחליק מידיי פעם בפארק הלאומי. יש שם "מעגל" החלקה (בצורת ריבוע)
ומסלול באורך של קילומטר (או יותר אם נכנסים גם לחורשה).

לבלל

New member
המרובע החלקה שם נראה לי קצת בסוכן לתרגילים

וגם קצת קטן

JustUnMe

New member
למחליק המתחיל יכולה להיות בעייה עם אקרשטיין?

והאם סיבי אבק (או משהו כזה) קשורים לנסעיה יותר יציבה על האקרשטיין?

לבלל

New member
להרבה אבק וחול יש השפעה על האחיזה של המשטח

וזה ללא קשר לסוג המשטח

yoavgur

New member
הוא לא התכוון לאבק

חחחחחחח הוא לא התכוון לאבק. הוא התכוון למיסבים, ול- ABEC. ABEC זה תקן איכות. ABEC יותר גבוה אומר שהמיסבים עברו בדיקות קפדניות יותר בסל"ד יותר גבוה. ולגבי זה: 1. בדיקות קפדניות יותר לא בהכרח שווה מיסבים טובים יותר. 2. מיסב טוב יותר יכול לעזור בפיתוח מהירות, לא בהחלקה על משטחים קשים.

Cantinflas

New member
לדעתי לא

לדעתי לא צריכה להיות למחליק מתחיל בעיה עם אקרשטיין. במיוחד לא במהירויות נמוכות. זה קצת לא נעים, ומקשה לפתח מהירות. הבעיה יכולה להתעורר אחרי שלומדים לפתח קצת מהירות, ואז עלולים לאבד את שיווי המשקל אם הגלגל נתפס למסילות שבין האבנים. לכן מומלץ ללמוד על משטחים חלקים.

למעלה