אני עורכת סקר!

עוד אחת

New member
אני עורכת סקר!

דמות קיטשית על-פי הגדרתי = 1.דמות נחמדה בצורה מוגזמת. 2.דמות שאוהבת לטפל בילדים קטנים. 3.דמות שחושבת בעיקר על האחרים ומעט מאוד על עצמה. 4.דמות שכל-הזמן מקריבה את עצמה למען כולם, ולא באופן חד-פעמי. 5.דמות שמתייחסת יפה גם לדמויות שלא נחמדות אליה במיוחד, הנלחמות לצד הטובים. 6.דמות ששואפת לשלום עולמי. יכולה לאהוב להילחם בשביל להתאמן או להוכיח לעצמה שהיא חזקה, אבל חייבת לטעב את עצם הריגתם של חפים-מפשע, וגם לא לשוש להרוג אשמים, אם זה לא הכרחי להצלתה או להצלתם של חפים-מפשע אחרים. דמות קיטשית כהגדרתי, לא חייבת לקיים את כל המאפיינים שרשמתי: מספיק שתקיים את רובם בצורה טובה. אבל את התנאי השישי - חובה שהדמות תקיים. אני באופן-כללי לא סובלת דמויות קיטשיות, כי יש גבול לכמה טוב-לב ומתוק אדם (או חיזר) יכול להיות. מי לדעתכם הדמות הכי קיטשית בדרגון בול Z? לדעתי - פיקולו אחרי ההתמזגות עם נייל. הוא מקיים את כל התנאים: הוא מטפל בגוהן, דנדה וטראנקס וגוטן (בסוף הסדרה), הוא מקריב את עצמו למען גוהן וגוקו ואחרים מלא פעמים (ראיתם איך הוא נפצע קשה בסאגת פריזה בשביל להציל את גוקו, ןב-GT הוא מקריב את עצמו ונוטל על עצמו גיהינום נצחי, כדי שגוקו יוכל לצאת משם), ובסאגת סל הוא רואה עצמו כחבר של וג'יטה, שלא נחמד עוד באותה תקופה. בסאגת בוו הוא נכנס ללחץ כשהוא מגלה שוג'יטה עומד להקריב את עצמו. הוא בטח רצה לעשות את זה בעצמו וכעס שוג'יטה לא נתן לו. הוא אף-פעם לא הורג חפים-מפשע, והוא נחמאאאאאאאאאד, איך שהוא נחמד. גם גוקו וגוהן קיטשיים, אם כי לא בצורה קיצונית כמו פיקולו. גם לאנץ' הכחולה קיטשית, אם כי שוב, לא כמו פיקולו. ממש לא. אז מי לדעתכם הכי קיטש בסדרה?

Piccolo

New member
גם פיקולו אוהב אותך..

אני בכלל לא מבין מה הקשר בין דמות קיטשית לדמות שאוהבת ילדים... מה הקשר בכלל? זה לא קשור לא בהכללה של ארועים ולא בפרט... ויש עוד הרבה דברים לא קשורים... אם כבר היית מתארת דמות קיטשית כגוקו.. הייתי מבין.. הסופר הירו הקבוע.. זה שתמיד מציל את כולם..זה שכולם אוהבים.. זה קטישי... זה עוד מובן למה.. אבל פיקולו? מסכן, אחרי הסאגה של גארליק בקושי הוא נלחם.. :| איך דפקו אותו איך.. ~_~

עוד אחת

New member
איך דפקו אותו איך...

כשהפכו אותו לנחמד יותר מגוקו אחרי שבסאגת הסייאן ואצל המלך קאיו הוא היה בחור גאוותן וקשוח. הנייל הזה לקח לו את כל הגאווה וחוסר-הרחמים כשהוא נכנס לתוכו. פיקולו נלחם עד סאגת בוו! רק שם הוא לא נלחם. הוא התמזג עם הקאמי (שהפך אותו לעוד יותר קיטשי) רק כדי להילחם בסל. ודמות שאוהבת לטפל בילדים היא דמות בעלת אופי אימהי, שזו תכונה קיטשית. אין מה לדבר, פיקולו קיטשי. אין בו שום קשיחות וגאווה, והוא חושב בראש ובראשונה על צרכי האחרים ורק אחר-כך על צרכיו. תראה איך הוא כל-הזמן מקריב את עצמו למען כולם! איך דפקו אותו, איך... את וג'יטה לא דפקו! אפילו אחרי סאגת בוו אין בו את המתיקות המרגיזה של פיקולו. אני בטוחה שאילו פיקולו היה יכול להוליד בת והיה עושה את זה, ומישהו שנוסע באוטו הסמוך היה מבקש ממנה לבוא איתו, פיקולו בחיים לא היה שובר לו את המכונית!!! לכן אני אוהבת את וג'יטה! הוא נהיה טוב, אבל לא קיטשי. לא גוקו ולא גוהן ולא לאנץ' ביחד, יוכל אי-פעם להשתוות לפיקו ברמת הקיטשיות.

Light woman

New member
כן פיקולו לא היה שובר את המכונית.

הוא היה שובר את הפרצוף של החצוף שאמר את זה ומכסח את המכונית לגודל של פחית ומפורר אותה. תאמיני לי פיקולו לא קיטצ'י בכלל, הוא רק רגיש לגוהאן כי הוא היה החבר הראשון שלו. אני לא מבינה למה את חושבת שהוא כל כך קיטצ'י. כי הוא בכלל לא. וג'יטה סתם גאוותן.

עוד אחת

New member
את מדברת על פיקולו של סאגת הסאיין.

פיקולו שאחרי סאגת הסאיין הוא בכלל לא אותו פיקולו קשוח שאימן את גוהן. זהו פיקולו אחר לגמרי: פיקולו מתקתק ונחמד כמו בן-נאמק אמיתי, לכולם, לא רק לגוהן. ראית איך פיקולו נפצע אנושות כדי להציל את גוקו, ואיך הוא ראה עצמו כחבר של וג'יטה מסאגת סל ואילך. הוא התאבד ב-GT כי הוא לא יכל לשאת את העובדה שהכוכב שהוא כל-כך אוהב מתפוצץ. הוא היה נורא נחמד לדנדה ולמעשה אימץ אותו לבן מאוחר יותר. הוא לימד אותו איך להיות קאמי. ככה זה: נאמקים רגילים, ובכללם נייל, הם נורא קיטשיים, וכשפיקולו התמזג עם נייל, הוא נהיה נאמקי אמיתי וקיטשי.

Piccolo

New member
ספוילרים בהודעה למעלה!

אם את מתכוונת להרוס לאנשים את העלילה לפחות תזהירי אותם לפני זה :O ובקשר למה שאמרת.. מצטער להגיד לך..לא קוראים לזה קיטשיות... קוראים לזה גאוותנות.. ואם את רוצה לקרוא לויג'טה גאוותן אז כן, הוא נורא גאוותן... יותר מפיקולו..זה ברור.. אבל אם יש מישהו שהוא שני הכי גאוותן מלוחמי הזי זה יהיה פיקולו... הוא היחיד שעוד רואים איכשהו (בהתחלה) שיש לו גאווה גדולה מידי... אם את מודדת "קיטשיות" לפי טוב לב אז מה תגידי על שאר לוחמי הזי? מה עם טן שין האן? עוד מדראגון בול הישן הוא היה מסתובב עם צ'אזו הזה כמו אח קטן.. והוא לא אימן אותו כמו איך שפיקולואימן את גוהאן.. אז אם כבר טן שין האן יהיה "קיטשי" לפי ההגדרה הלא נכונה שלך לקיטשיות... קיצר אני מסכים עם הקטע שדפקו אותו לגמרי... נכון, אולי הוא נלחם פה ושם אבל זה קרב זה? הוא תמיד מוצג באור ממש חלש.. גם בסרטים וגם בסידרה.. אבל עדיין פיקולו הוא בן הגאוותנים של הסידרה הזו.. ואם לא קלטת את זה אולי כדאי שתראי את הסידרה שוב והפעם תשימי לב לכל הדמויות ולא רק ל 2

עוד אחת

New member
אני חושבת שדפקו את פיקולו לגמרי

לא בגלל שהוא נלחם רע (מה שלא נכון) אלא בגלל שעשו אותו אחרי ההתמזגות עם נייל יותר מדי נחמד וטוב-לב. ובימינו "קיטשיות" מוגדרת בעיני ההמון הפשוט (איזה ביטוי!) כטוב-לב ונחמדות מוגזמים. ופיקולו הרבה יותר נחמד ואימהי מטינשן! טינשן מתנהג יפה רק לצ'אוזו. פיקולו מתנהג יפה לכולם, בצורה כזאת שזה ממש בלתי-נסבל!

Light woman

New member
אה, אז מה שאת אומרת זה שהוא היה

צריך להיות חרא של בן אדם ולנסות לרצוח את כולם? לא נראה לי. דרך אגב, תודה שהרסת לי בקשר לזה שפיקולו התאבד, אבל אני בטוחה שהוא לא, אבל לא נורא. כפי שאמרתי: פיקולו נחמד רק לאנשים מסויימים. אם הוא יראה גברת זקנה הוא לא יעזור לה לחצות את הכביש או משהו, מה שגוקו כן היה עושה, כי גוקו הוא קיטצ'י. גוקו נאיבי, הירואי מדי, וקיטצ'י למדי, ובכל זאת זה מה שהופך אותו לחמוד. אם יש לך בעיה שפיקולו הבין שהוא התנהג לא בסדר והחליט להתנהג בסדר זאת הבעיה שלך ואיש איש ודעותיו. אני סוברת שאת צריכה לראות איך קרילין מתנהג, איך טינשן מתנהג כמו סבתא זקנה, ולא רק איך פיקולו בהשוואה לוג'יטה, כי וג'יטה הוא ממש לא מקור להשוואה. וג'יטה בלשון המעטה שונה מפיקולו, וזה כי היו להם ילדויות שונות והם מגזעים שונים אם לא שמת לב. במהלך הזמן פיקולו נקשר לגוהאן אז הוא בילה, מן הסתם, הרבה זמן עם גוקו, ולמד לחבב גם אותו, ומכיוון שפיקולו הוא בחור מאוד מנומס ומופנם (ברוב המקרים..) אז הוא משתדל לעזור גם לגוטן, שהוא אחיו של גוהאן והבן של גוקו, ומכיוון שטראנקס כל הזמן דבוק עליו הוא למד להיות נחמד גם לטראנקס. ומכיוון שוג'י אבא של טראנקס הוא היה נחמדגם לוג'י אבל זה לא שהוא נדבק אליו כל הזמן. חוץ מזה לאחר כל הילדות הקשה של פיקולו הוא סוף סוף קולט שיש לו כמה חברים, אז מה, הוא לא ישמור עליהם? נראה לי שסיימתי. כן, סיימתי. אם את עדין חושבת שפיקי קיטצ'י אחרי כל זה, תראי את הסידרה מחדש ואולי גם את DB ואז תגידי לי שהוא קיטצ'י.

עוד אחת

New member
אם פיקולו יראה זקנה שמתקשה לחצות את

הכביש, הוא בהחלט יעזור לה. עוד לפני שהוא התמזג עם נייל הוא אהב לעזור לזקנות לחצות את הכביש: עובדה שכשהוא בא לנאמק ופגש את נייל גוסס, הוא התנצל לפניו שהוא לא יוכל להציל אותו, כי אין לו זמן והוא צריך להציל את הכוכב. מה שאומר שאם כן היה לו זמן - הוא כן היה מציל את נייל. באותה מידה אפשר לומר שאם פיקולו יראה איזו סבתא שמתקשה לחצות את הכביש ויהיה לו זמן לעזור לה - הוא יעשה את זה. סתם קיטשי. לדעתי אפילו וג'יטה היה מוכן לעזור לזקנה לחצות את הכביש: הוא יודע שברה, הבת שלו, היא טובת-לב והיא תכעס אם הוא יתעלם מזקנה שזקוקה לעזרה, ווג'יטה הרי מעוניין באהבתה של ברה, ולכן הוא יעזור. אבל זה לא מתוך איזו קיטשיות.

Light woman

New member
הוא לא אמר שהוא צריך להציל את הכוכב

... הוא רצה ללכת להלחם בפריזה ולשמור על גוהאן, ואולי אולי להציל את נאמק, בעדיפות משנית. הוא ממש לא יבוא לעזור לזקנה, וגם וג'יטה לא. אבל אם את מתעקשת: שיהיה. אני ושאר הפורום עדין סבורים שאת טועה. אבל לפי הגדרתך אני טוענת שגם בולמה קיטצ'ית, גם גוקו, גם גוהאן, גם גוטן, גם טראנקס, וגם שיאצו. הם היו מנסים להציל את כדור הארץ ולעזור לאדם גוסס!!! זהו. הם קיטצ'ים. נקודה.

Piccolo

New member
חחחחחחח את אשכרה צריכה לראות..

שוב את הסידרה... הוא מעולם לא עזר לאיש למעט גוהאן... אולי הוא נלחם נגד אויבים שרוצים להשמיד את כדור הארץ, אבל זה כולם ככה.. וגם אולי כדאי לך לפתוח מילון ולקרוא את ההגדרה של קיטשי.. כי זה ממש לא טוב לב... זה ממש עצוב שאנשים משתמשים במוסגים שהם לא מבינים את המשמעות שלהם

עוד אחת

New member
הוא כמעט מת בשביל להציל את גוקו.

ואחרי שהוא התמזג עם הקאמי הוא נשאר לגור בגן-עדן עם דנדה וללמד אותו איך להיות קאמי. בסוף הסדרה הוא הופך להיות 100% טוב. אין אפילו סצינה אחת שבה הוא מתנהג לא יפה לחבורת ה-GOOD GUYS מאז שהוא מתמזג עם נייל. הוא מטפל בגוטן וטראנקס בזמן הקרבות עם בוו. ובתחילת ספיישל טראנקס מראים אותו נמצא יחד עם כל הלוחמים חוץ מוג'יטה ליד המיטה של גוקו. ממש הרסו אותו! במהלך הסדרה פיקולו מאבד את כל הגאווה והאנוכיות שלו. אל תטעו ותחשבו שפיקולו של הפרק האחרון של DBZ הוא אותו פיקולו של סאגת הסייאן!

Piccolo

New member
אז במילים אחרות..

כשבן אדם סבבה עם החברים שלו הוא קיטשי? את בהחלט לא טרחת אפילו לבדוק מה הפירוש של המילה הזו.. זה נכון שהוא השתנה.. אני מסכים במיליון אחוז שהוא לא אותו פיקולו שהיה בהתחלה.. וזה באמת חבל לדעתי שהוא לא נשאר יותר רשע ממה שהוא... אבל הוא עבר הרבה שינויים.... השינוי הכי גדול היה כאשר הוא גילה שהוא לא באמת מהכוכב הזה..... ותתקני טיפה את ההודעה שלך כי הוא לא ממש הלך להציל את גוקו... כל הרעיון בנאמק כנגד פריזה היה כנקמה על מה שפריזה עשה לכל הנאמקים.. הוא הסתכל על הכוכב שלו.. על המוצא שלו.. וחוץ מזה זה היה ברור שכדור הארץ יושמד ללא השמדת פריזה.. אפשר להבין את זה גם אם את רואה את הסרט השישי... גם שם יש קטע עם נאמק.. ועוד משהו דומה נוסף שאני לא אציין כדי לא לספיילר במידה ולא ראית.. הוא לא ממש טיפל בגוטן וטראנקס.... הוא דיי הכין אותם כנגד לוחם דיי חזק שאין להם סיכוי לעמוד מולו לולא עזרתם של גוטן וטראנקס... תחשבי על זה, הם חיו איזה כמה שנים מאז השקט של סל עד להגעתו של בו (7 שנים,לא?) הוא בכלל לא דיבר איתם נראה לי בתקופה הזו... בן אדם טוב שבא "לטפל" בילדים האלה יעשה את זה? טוב לב של מישהו לא אומר שהוא קיטשי.. אחרת כולם חוץ מהרעים ואולי ביג'טה שגם הוא בסוף מגן ועוזר, הם בעצם קישטים.. אחרת מה ההבדל?

Vendetta

New member
פיקולו הוא לא הדמות הקיטשית ביותר

זה נכון שאחרי ההתמזגות עם נייל הוא נהפך קיטשי למדי, אבל הוא עדיין לא מגיע לקרסוליי הקיטשיות של גוקו. אני אפילו לא בטוח שלגוקו יש רגשות - זה יותר כאילו הוא אנדרואיד שתוכנת לכלול את כל הקלישאות האפשריות, ולברבר אותן בלי הפסקה באמצע קרב.

ansewrme1

New member
הקיטשים:

גוקו הדביל פיקולו(עם נייל וקאמי) גוהן כשהוא ילד(לא TEEN GOHAN)

למעלה