אני עומד להתגייס אבל....

Bolton

New member
אני עומד להתגייס אבל....

המצב הנפשי שלי לא הכי יציב ואני מאמין שהצבא יכול לעזור לי להשתנות אבל אני לא יודע אם אני צריך לשתף את הקב"ן או מי שזה לא יהיה בבעיות שלי כי זה עלול להוריד לי פרופיל ואני רוצה להיות בשייטת ככה שאני בבעיה אם יש למישהו עצה או משהו אני ישמח לשמוע תודה מראש

goldy

New member
אתה בבעיה

מניסיון, לקב"ן הולכים רק כדי לקבל גימלים. כל דבר אחר שתגיד לו, במיוחד משהו שמתחרז עם "המצב הנפשי שלי..." יסדר לך פטור אוטומטי מהצבא. זה מאוד משנה ממה נובע המצב הנפשי שלך, אשמח אם תכתוב (כמובן מבלי לחשוף פרטים אישיים.

את קצת טועה GOLDY

זה לא נכון מה שכתב לא הולכים לקבן בשביל לקבל גימלים יש אנשים שהולכים פשוט כי אין להם עם מי לדבר וכי רע להם זה כמו טיפול פסיכולוגי שלא היתה להם אפשרות לקבל באזרחות ואין בכך כל רע והאנשים האלו הם לא כביכול דפרים או גובניקים שלא עושים משהו חשוב להפך הם לוחמים וקצינים ומדריכים ואין בזה כל רע...

kaban

New member
חבל שאלו העצות שאתה נותן

אני לא יודע איזה ניסיון היה לך עם קבן ומדוע אתה אומר את מה שאתה אומר אבל זה פשוט לא נכון!!!! אני מציע שתקרא את תגובתי הנוספת

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
bolton יקר..

בשביל לענות לך תשובה רצינית, נרצה שתשתף אותנו קצת יותר.. איפה מתרכז הקושי.. האם החוסר יציבות שאתה מדבר עליה נובעת מהצבא, או אולי מגורמים אחרים.. ספר לנו עוד.. אנחנו אתך.

D wonder

New member
תלוי מאוד.......

אני די מאמינה שתלוי במצב עצמו.... השאלה שלי אלייך היא במה מתרכז ה"מצב הנפשי הלא כ"כ יציב" . אם זה משהו רציני באמת שאתה חושב שלא תוכל לשרת נורמלי איתו, לך ודבר עם קב"ן. אבל אם זה משהו שתוכל לפטור לבד (ז"א מבלי לשתף קב"ן) אני חושבת שעדיף כי רק ככה תקבל תפקיד שבאמת ימצא אותך... קב"ן רק יוסיף לך סעיף שידפוק לך הכל.....

kaban

New member
בעיה היא קושי וניתן לקבל עזרה

הגיל בו אתה נמצא מוגדר כגיל התבגרות וככזה צופן בתוכו קשיים רבים אשר ניתן לקבל עזרה כדי לפתור אותם סיוע מאיש מקצוע הוא מצויין אם כי ניתן להעזר גם בחברים או אפילו באתר זה שנים רבות עבדתי כקבן בצבא ורוב עבודתי היתה במתן טיפול ויעוץ לחיילים - לא לשחרר חיילים ובטח לא לתת גימלים כמו שמישהו כתב לך קבן אינו מוריד פרופיל באופן אוטומטי וקודם כל הוא ינסה לעזור לך להתגבר על הבעיות, אם לא תרצה פרופיל ואם לא יתגלו אצלך הפרעות נפשיות חמורות מאד לא ירד לך פרופיל ואם לא ירד לך -פרופיל לא ישפיע הקבן בכלל - לא על האזרחות ולא על הצבא. חלק מהחיילים שנפגשו איתי, למשל, הלכו מאוחר יותר לקורס קצינים. אני מציע לך לפנות לקבן בתחילת השירות או אפילו עוד קודם ולהתייעץ איתו על מצבך, אם אתה חושש דבר איתו שיחה אחת ללא חשיפת כל הפרטים ותתרשם (אלא אם כן זה בלשכת גיוס שם לא תמיד ניתן לעשות מספר מפגשים) אתה גם יכול להתייעץ עם פסיכולוג אזרחי או אפילו לקבל טיפול באזרחות - אותו תצטרך אמנם לאשר בצבא אבל לא יהיו קשיים מיוחדים לאשר טיפול שכזה. אשמח ליעץ לך עוד אם תהיה יותר ספציפי או אם יהיו שאלות נוספות בהצלחה

Bolton

New member
אני סובל מדיכאונות רבים

ואני תחת טיפול אבל הבנתי שבצבא אנשים משתנים וזה נראה כאילו שזה יכול לעזור לי

kaban

New member
....

אם אתה סובל מדכאונות ונמצא בטיפול אתה חייב לדווח על כך לצבא, אתה תוזמן לקבן ואולי גם פסיכיאטר שיחליטו האם יש להטיל עליך מגבלות בשירות ואולי פרופיל נפשי שיעזור לך כדי שלא תגיע ליחידה לוחצת, אם אינך רוצה מגבלה בשירות תביא חוות דעת טובה מהפסיכולוג. תוכל לבקש להמשיך להיות מטופל אצל הפסיכולוג והצבא יאשר לך

למעלה