אני עולה, הוא יורד

deena

New member
אני עולה, הוא יורד

(במדרגות) אני יוצאת, הוא רוצה להכנס למעלית. אנחנו דברנו, פתאום הוא הגיע וקטע את השיחה והתחיל לדבר. אני דברתי בטלפון, הוא התחיל לתת הוראות (בלי שימת לב לכך שמתנהלת שיחה בטלפון בכוונה) שנינו רוצים לעבור במסדרון צר. מי ראשון? מי יפנה את הדרך לשני? תמיד האישה קודם? תמיד הבוס חשוב יותר? תמיד המבוגר יותר ראשון? קורס מבוא 101 לנימוסים והליכות? או שתמיד צריך לוותר מראש, כי אין טעם להתנגח? תמיד צריך להיות המנומס יותר, הוותרן, השני בתור- כי חבל על האנרגיות, כי זה נחמד להיות מנומס, כי ממילא חלק גדול מהעם לא שמע מה זה נימוס וגם לא אכפת לו מה זה נימוס (אפילו אלמנטרי) וגם חושב שזה פשוט דבילי להיות מנומס... אז מי ראשון?

תראי..

זה קצת מסוכן לשאול "מי עולה מי יורד..ומי ראשון?".. כשיש אצלי כרגע טכנאי..שמודה בטעותו על הרכבת חלק לא מתאים לסוג המקרר... איך חיים הכט היה אומר.."יצא צדיק"..

כיום אני נמצא במקום

שבו כבר אין זה משנה לי מי ראשון הדבר היחיד שמשנה הוא לא לבזבז אנרגיה על המריבה של מי יהיה ראשון כי כמות האנרגיה (ועצבים) שאנו מבזבזים בויכוח של ליהיות ראשון (גם אם בסוף מיצחנו והגענו ראשונים) איננה באה בשום פרופורציה אם האנרגיה שנקבל מהיותנו ראשונים ולכן לוותר היא מילת הקסם שבזכותה לא נעבד אנרגיה ועצבים מיותרים יום נפלא לכולם הגמד

Rinattt

New member
מה שמזכיר לי...

שכשהבנות שלי רבות על משהו אני אומרת להן "מי שמוותר מרוויח" הן שואלות מה הן מרוויחות אז אני עונה שפחות מריבות, צעקות, ועצבים מיותרים. ויותר נחת לאמא
זה עובד לפעמים

אז כך..

במדרגות זה תמיד או שאני יורדת או שהשכן עולה.. במקרה הטוב..יורדים יחד..בדר"כ בבוקר. הבוס..בפעם האחרונה ש"צדקתי" ..קיבלתי אולטימטום..וכרגע אין לי בוס <משום מה..יכול להיות שביקשתי את זה..> אין לי תשובה מי ראשון..עושה את מה שמרגיש לי לאותו רגע וסיטואציה. בכל מקרה הטכנאי הלך..ביקש סליחה על הטעות בהחלפת החלק הלא מתאים <חלש בשביל המקרר הזה>...

deena

New member
בעניין הבוס

למדתי, להדביק חיוך על הפנים, להגיד: 'אתה צודק', ולחשוב: 'אתה דביל'. הצרה היא שכל מי שמכיר אותי קצת יותר מטיפה, יודע להבחין יפה בהבדל בין מה אני חושבת למה אני אומרת- כי עוד לא למדתי להקפיא הבעת פנים. ולפעמים, ממש לא אכפת לי שרואים את ההבדל בין מה שאני אומרת למה שאני חושבת על הפרצוף שלי- כי אני רוצה שידעו.

הבעיה היא..

שאני אומרת.."אתה דביל"..בלי היסוס<וכאן שוב תאשימו את החוסר טאקט לפעמים של בני המזל קשת>. יש לי חיוך כלכך יפה..חבל לבזבז אותו ככה סתם.. וכן, יש מחיר שמשלמת..אבל הוא הרבה פחות יקר..מלחייך ולחשוב אחרת או להרגיש אחרת.

deena

New member
את צודקת שיש לזה מחיר מסויים.

אבל יתכן גם מחיר אחר- והוא לשבת בבית ולהתפלל למצוא עבודה. חוץ מזה, מה יוצא מלאמר לאדם: 'אתה דביל'? הרי הוא דביל, הוא ממילא לא יקלוט על מה ולמה, נכון?

מנסיוני למדתי..

שכל אחד קובע את המחיר אותו הוא מוכן לשלם.. את המחיר שאני משלמת..רואה כאופציה לשינוי..למשהו טוב יותר <מה גם שבדיעבד כבר כתבתי שמקום העבודה והדרך בו מתנהלת המסגרת..מוציאה את הרצון לעבוד שם>. אז עם לקיחת כל הסיכונים... יודעת גם מקום עבודה שנעים להיות בו..זה איכות חיים בשבילי ועל איכות חיים טובה..משלמים לפעמים.. מה גם.. הרבה אנשים "דיבילים"..הם רק עושים את עצמם בדיוק כמו אותו "חיוך המודבק"..שלך כנראה שלהיות בוס צריך גם כישורים מיוחדים..שכאלה.

מצוטטת

New member
לפעמים

זה חבל לתת ללשון ללכת לפנינו לא תמיד זה משיג ת'יעד... או לחילופין את אותו היעד אם לא טוב ממנו ניתן להשיג עם טיפת סובלנות... מצו' בלי קשר למחיר... חושבת היסוס לפעמים לא פחות משתלם

לפעמים..

זה נכון..כשזה נכון. איך אומרים חיים ומוות ביד הלשון... כמו שהמוות ביד הלשון כך גם החיים... בהחלט אפשר לנשוך את הלשון..הרי מי לא נשך אותה ואפילו בלע אותה יחד עם צפרדע ממותק..בכל תחום בחיים לאוו דווקא ביחסי עובד מעביד. רק שלבסוף קולך נאלם דום...כי הפחד מלשנות משהו בחייך גורם לשתיקה.

מצוטטת

New member
מסכימה!!!

השאלה היא... אם את אותו/ה מטרה/ויעד לא להתיר בדרך "פחות דבילית"
{שמוש בבטוי שלך לצורך ההמחשה בלבד} שוב עניין של בחירה...כומו את אומרת
מצו' בוחרת לחזור להיתחייבויותיה טרם המחיר יעלה לה ביוקר

Rinattt

New member
הממממ...

אם הוא חתיך אז עדיף לעבור ביחד במסדרון הצר
ועכשיו ברצינות, סתם חושבת לא כדאי לפעמים להיות צודק, אלא חכם. אם למישהו אין נימוס (אפילו אלמנטרי) זה לא אומר שנשכח את שלנו

אם לא הייתי צכה...

לפתוח ת'הודעה בשביל להגיב לך... הייתי צוללת לי בדמיונית שלי למחוזות עילאיים... רק בזכות הכותרת.

מצוטטת

New member
טוּק טוּק........../images/Emo6.gif

אם לא הייתי רואה לך ת'ניק בכלל לא היה לי מצב של צלילה ברגע זה.......... ידעת

למעלה