אני עוד רגע בוכה.

Endlessoul

New member
אני עוד רגע בוכה.

הביצוע של אביתר ל"עטור מצחך". יו. באיזה מסגרת הוא ביצע את השיר? עדי...?

מישהו קרא לי../images/Emo35.gif

לא סתם, אממ נדמה לי שזה היה ב-98 [יכול להיות שאני טועה לגבי השנה...] אבל זה היה במסגרת מופע מיוחד ל"פסטיבל ישראל" של יוני רכטר והתזמורת הפילהרמונית. הוא שר שם גם את ל"עטור מצחך" של אברהם חלפי וגם את "עד מחר" של נתן זך. [המילים כאילו. הלחנים הם של יוני רכטר
] אגב, שואלים "באיזו מסגרת" ולא "באיזה מסגרת" ותפסיקו לרדת עלי כבר כי בלעדיי לא היה כאן כלום. אני היחידה שיודעת כאן משהו אז תנו לי ולאובססיות שלי לחיות בשלום... אם מפריע לכם רק בקשו, אני אשמור את הידע שלי לעצמי.. [אגב, זה לא מופנה ישירות אלייך
פשוט אנשים כאן מתחילים לזלזל וזה מעצבן אותי. נכון, אני יודעת המון אם לא הכל. נכון, יש לי את כל האלבומים ו-נכון, אני מרגישה עכשיו כמו טל פרידמן אם מישהו תהה... אבל, מה לעשות
ידע הוא ידע, צברתי אותו במשך המון המון שנים [התחלתי לברר על אביתר פרטים הרבה לפני שהוא התפרסם בגלל מאיר
] ואני גאה בו. אז אם למישהו יש בעיה שיצביע...
זהו, שבוע טוב לכולכם נ.ב: יש לי דה-ז'ה-וו לא דיברנו על זה כבר פעם

Endlessoul

New member
תודה ../images/Emo9.gif

אני יודעת שאומרים "באיזו" ולא "באיזה" מסגרת, זאת הייתה טעות מפגרת וחד פעמית, נשבעת
בכל מקרה, אני יודעת שה'טענה' לא הופנתה אלי אבל אני בכל זאת אומר לך שאני לא חושבת שמישהו מזלזל בידע שלך ועצם זה שיש לך אותו זה דבר מדהים! וצריך להעריך את זה.. למה "תפסיקו לרדת עלי"? מתי ירדו עלייך? את והאובססיות שלך מבורכות בפורום! בגלל זה את אדומה, לא?

מי שהתייחסתי אליו/ אליה

יודעים.. אני מקווה... ובכל זאת, תודה מותק ו-שמחתי לעזור [לגבי "עטור מצחך"...]

GORAL77

New member
שאלה לי אלייך,כנסי.

תגידי, היית במקרה באחת מההופעות הראשונות שאביתר עשה לפני שיצא הדיסק הראשון? אני מדבר על ההופעות בתיאטרון בית-לסין,קצת אחרי ש"תתחנני אלי" יצא לרדיו,ששם הוא ביצע שירים מהדיסק הראשון,ועוד 4-5 שירים שלא נכנסו לדיסק.

כן, הייתי באחת מהן

אבל הייתי בת 12 בערך ואני ממש לא זוכרת מזה כלום... לצערי... אולי אזכר כשתשאל אבל אין הרבה מצב.. תנסה אותי...

אין ספק שזה ביצוע מדהים

אבל נראה לי שתסכימו איתי שיש קטע אחד בשיר שכל-כך חבל... "עוד מעט אבוא אלייך". למה ככה?! למה? זה קצת מאכזב. אין-דבר
זה עדיין ביצוע שעושה לי צמורמרת כשאני שומע אותו, פשוט מוריד את הווליום בשניה הספציפית :)

../images/Emo2.gif

אני מתה על הקטע הזה... הוא נורא עוצמתי בעיניי... דווקא בגלל הצעקה הגובלת בזיוף שיש לו שם זה מדהים...
אבל זו רק אני... וזה עניין של טעם...

אני חושב שהקטע

הזה הוא פשוט מעולה, במיוחד כניגוד מוחלט לירידה שיש באותו קטע בביצוע המקורי.

Endlessoul

New member
עניין של טעם..

לדעתי זה השיא של כל השיר, של כל הביצוע. וכמו שעדי אמרה- יש בו כל כך הרבה עוצמה ורגש שדווקא בשניה הזאת הדמעות עמדו לי ממש על הסף. אני יכולה לומר בבטחה שבלי הקטע הזה השיר לא היה מה שהוא.

אני עדיין בדעתי

מבחינה מוסיקלית הקטע הזה נוראי, וגם צורם לאוזן אילו רק הייתה גרסא בלי הקטע הזה

AnGeLiNa JoNsOn

New member
מדהים ../images/Emo141.gif

למשל אם לא הייתי מורידה את השיר הזה, בחיים לא הייתי שומעת אותו. שיר מושלם, הביצוע המקורי בכלל לא מרגש כמו של אביתר, תאמת- אפפעם לא ראיתי בביצוע המקורי איזה שיר מדהים חבוי- אצל אביה (חח)- כן.

הביצוע המקורי

מה זה לא ראית איזה שיר מדהים חבוי בביצוע המקורי?! כדאי שתקשיבי שוב.. את בטח מן הסתם סוגדת לאביתר בנאי ואם זה לא היה הוא אלא מישהו אחר עם אותו ביצוע בדיוק לא היית שמה לב גם כמה יפה השיר הזה. השיר הזה הוא השיר הכי יפה שנכתב אי פעם בעברית לדעתי. והביצוע המקורי מ-ד-ה-י-ם!!! פשוט השיר האהוב עליי אני חושב. עכשיו לביצוע של אביתר.. זה משהו שונה. משהו מרגש מאוד אני מסכים וזה יפהפה! אבל לא צריך לקטול את הביצוע הקודם או להתעלם ממנו.

אין מישהו בעולם הזה

נראה לי שסוגד לאביתר יותר ממני ובכל זאת אני מאוד מאוד אוהבת גם את הביצוע המקורי ואהבתי אותו הרבה לפני הביצוע של אביתר [לדעתי גם לפני שאביתר בכלל גילה לי שהוא יודע לשיר...
] אבל אולי זה רק בגלל שאני יותר מבוגרת מכם וקצת יותר בתוך מוסיקה ישרלית בכלל... נראה לי...

לא הכי מסכים איתך..

עדי לדעתי אין קשר בין הגיל שלך לבין אם את אוהבת את הביצוע המקורי או לא. אני לא יודע בת כמה את אני יודע שאני בן 18 ומאז ומתמיד בערך השיר הזה הוא הישראלי האהוב עליי.

אני מאמינה

שלא אצל כולם זה נכון אבל יש כאלה שאצלם יש קשר כי זה עניין של תרבות והיא משתנה כל הזמן... לא דיברתי רק לגבי השיר הזה, דיברתי לגבי מוסיקה בכלל... אני חושבת שזה תלוי תרבות במידה כזו או אחרת... אז אולי לא הבהרתי את עצמי נכון... לא התכוונתי שהגיל משנה, התכוונתי שהתרבות משנה... ואני עדיין חושבת שמי שגדל על מאיר אריאל ושלום חנוך מכיר ואוהב מוסיקה שונה ממי שגדל על אמנים "חדשים" יותר... או על גירסאות כיסוי... המון פעמים אני שומעת על אנשים שמכירים למשל רק את הכיסוי ולא את המקור שזה חבל מאוד בעיניי אבל ככה זה... אולי אני טועה אבל זו ההרגשה שלי...

למעלה