אני עובדת עצות

shoam2

New member
אני עובדת עצות

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון אם תוכלו לעזור לי אודה לכם מאוד. אני נשואה 14 שנה עם 3 ילדים נשואין שחוו עליות ומורדות ומשברים רבים. לפני כשנה בעלי נפגע בתאונת דרכים שבה היה מאושפז בשיקום מספר חודשים.לאחר כשנה הוא היה אמור לעבור ניתוח נוסף ברגל (הוא נפגע רק ברגל והוא עם פלטינות בכל הרגל), אך לפני 3 חודשים הוא חווה התקף לב שבמהלכו הוא עבר צינטור (בעלי בן 39). בעקבות זאת הוא נכנס לדיכאון ישן הרבה אין לו חשק לכלום. כמה שדובבתי אותו ועודדתי אותו והייתי לצידו על אף כל הקשיים שלי הוא לא יוצא מזה הוא הלך לפסיכולוג שנתן לו תרופות וכרגע הוא לא רוצה לטפל בעצמו. אני לא יודעת אם הוא לוקח או לא. למרות שפיזית הוא מרגיש בסדר. כרגע מדי פעם שמתי לב שהוא התחיל לשתות משקאות חריפים, אמרתי לו שאני לא מסכימה לזה ואיימתי בפרידה והוא הבטיח ושוב הוא חוזר אני ממש לא יודעת מה לעשות כרגע אין לו תמיכה מהמשפחה . לא יודעת מה לעשות עם החיים שלי , איתו , מה יהיה מה עליי לעשות. אבקש את עצתכם. תודה רבה רבה

תסמונת של דיכאון

על אף שאינני מומחה יכול אני להביע תחושותי על פי מקרא דבריך= זוהי תסמונת קלאסית של דיכאון, ואם אני צודק, הרי הטיפול אצל פסיכיאטר הכרחי עד מאוד. חשיבות הטיפול היא לעצור מהר ככל הניתן את ההתדרדרות, ולפי שאת מתארת זהו תהליך התדרדרות... עשי זאת ואל תהססי גם להיות אסרטיבית, אחרת חייך יהיו חיי גהינום. הרבה הצלחה

s h o o s h a

New member
לטפל בעצמך

צר מאד לשמוע על מצבו של בן זוגך ובהחלט ניתן לגלות אמפטיה כלפיו שכן הוא זה אשר עבר תאונה, התמודד עם השיקום שלאחריה, "חווה" התקף לב ועבר צינטור. והוא רק בן 39, צעיר בגילו אך מרגיש (להבנתי) איש בא בימים לנוכח כל מה שעבר ועובר עליו. התוצאה - שקיעה בדיכאון וכנראה, בריחה אל הטיפה המרה. אולם, אל לשכוח שגם את וילדייך "חווים" יחד עמו את כל המשברים הללו. וכפי שהוא פנה לפסיכיאטר (לזה התכוונת? שכן פסיכולוג אינו מורשה לתת מרשמים לתרופות) הרי שגם עליך לפנות לסיוע. אולי קבוצת תמיכה, אולי פסיכולוג שיעזור לך לעבור את התהליך, יועץ או כל גורם מקצועי שיוכל לתת ידו בעזרה לך. האיום בפרידה כרגע, לדעתי, איננו אפקטיבי, שכן בן זוגך שקוע בעצמו, בכאביו ובדיכאון שהולך ומתפשט בו. לא בטוח שהוא אפילו מודע למשמעות האיום. ולכן, כדי לעשות מעשה שיוכל להשפיע על הזוגיות הוא צריך להיות כזה ש"יטפל" בך, יחזק אותך וייתן בידייך את הכלים להתמודד עם כל מה שקורה סביבך. יתכן שבדרך זו תמצאי גם דרכים חדשות או נוספות לעזור לבעלך וכך תצא כל המשפחה נשכרת. אולם חשוב לזכור כי ייתכן וכל אלו יביאו אותך לתובנות ולמסקנה כי אין מנוס אלא מפירוק התא המשפחתי, אלא שאז, תהיה זו החלטה שלך, בדיעה צלולה ומתוך נקיטת כל האופציות שהיו לך לשיקום ומתוך מחשבה תחילה. מאחלת לך הרבה כוח והצלחה בחייך שבת שלום

adam33

New member
תלחמי

בעלך מתפורר לידך את במקום לעזור לו מעדיפה לריב ולברוח והוא בודד אין לו אף אחד בעולם ואף לא משפחתו לא היתי הולך לפסיכולוג במצב הזה היתי יותר בונה על אהבה בונה על הגדלת מעגל החברים - גם אם הוא לא מעוניין בכך..!!!! היתי גורם לכך שיצא החוצה לארועים רועשים אם שקטים בעלך מרחם על עצמו..הוא מרגיש שהוא שבר כלי..הוא מרגיש שהנחמה היחידה היא לשתות ולהשתכר יש פורומים של נכים ורצוי שתכניסי אותו לשם הן וירטואלית והן במציאות... אני יודע שזה קשה לך שאת מגיעה כל יום הביתה ורואה אותו זרוק ככה אני מבין שרף הכוחות שבך מתדלדל ואת על סף שבירה אבל תנסי..תראי לעצמך שהוא לא יעשה לך את זה ושאת עם כוחות עילאיים לגרום לו לראות את העולם אחרת.. שיהיה בהצלחה מכל הלב..

seeyou

New member
למרות שאני לא רופא...

ממליץ שינוי בתזונה שלו זה יכול(בדוק!) לשפר גישתו לחיים! רצוי יעוץ של מומחה ברפוא הסינית ! וברור שהוא צריך תמיכתך יותר מכול טיפול! אפשר להנות מהחיים גם במצב שלו(כולל אוכל-יחסי מין-טיולים-ריקודים...-עדיף מהאלטרנטיבה....

למעלה