אני עדיין לא גרושה,

דרז

New member
אני עדיין לא גרושה,

אך כעת יושבת עם בעלי, לעשות הסכם גירושין. מצבנו הכלכלי לא קל, הוא עובד כעצמאי אך מרוויח מעט מאד, ואני לא עובדת, מחפשת בימים האלו. לנו 2 ילדים. חשבנו על 2500 ש"ח מזונות לילדים + 1000 ש"ח עבור מגורים שהוא יעביר אליי. עם 3500 ש"ח, אפשר להתקיים בכלל? הוא לא יוכל לשכור דירה אם יצטרך לשלם יותר מ3500 ש"ח. ומבטיח שאם יהיו חודשים טובים, הוא יוסיף 500 ש"ח. השאלה שלי עם 3500 ש"ח אפשר להתקיים? כאם הורית, אילו זכויות יש לי בבטוח לאומי אם בכלל? כאם הורית נכה? יש לי זכויות כלשהן? אודה לתשובות. אנו לא רוצים בתי משפט, אלא לסכם בינינו ולתת לעו"ד.
 
לא, אי אפשר לחיות ב3,500 ש"ח

את תאלצי לצאת לעבוד. ואין הבטחות בעל פה...הכל בכתב והכל חתום... גם מצידך וגם מצידו... הסכום לכאורה ניראה סביר בהחלט ותוכלי להסתדר יפה מאוד גם אם תעבדי ותרווחי כ4-5 אלף. זכויות בביטוח לאומי את יכולה לבדוק אצלהם - אין לי מושג. לבית משפט תגיעי בכל מקרה ולו רק בכדי לאשר הסכם. בהצלחה ונחמד שאתם מעוניינים להסתדר ומתחשבים אחד בשני.
 
גם עם 5000 ש"ח מזונות

לא ניתן להתקיים ולקיים שני ילדים אם את לא עובדת ואין לך מקור הכנסה נוסף. יש זכויות לחד הוריות, ואולם, כדאי שתנסי להכשיר את עצמך לעבודה שמתאימה למוגבלות/נכות שאת סובלת ממנה על מנת שתוכלי להתקיים ולקיים בכבוד.
 

jdpworld

New member
אפשר....

לעשות הרבה דברים...{ישנם זוגות שחיים על סכומים כאלו}אך לא זה צריך להיות המדיד להסדר מזונות.
 
בוקר טוב דרז

הכי חשוב ברגעים אלה הוא למעשה לצאת מהפחד המשתק. דבר ראשון גשי למועצה/ערייה של המקום בו את גרה. גשי למחלקת הרווחה ותבקשי להתייעץ. משהו שם יקח ממך את כל הפרטים ויפנה אותך לעובדת סוציאלית שתסביר לך את כל הזכויות העומדות לזכותך. יש לא מעט עזרה שמגיעה לך את רק צריכה לפנות ולבקש. לעיתים השוק גורם לנו לקפוא ואני מחכים שדברים יגיעו אלינו. אז זהו שהם לא, הם לא מגיעים אנו צריכים להגיע אליהם. תנסי לאסוף כוחות מחבקת אותך בהצלחה
 
למעלה