אני סתם מתלבטת

• פותח הנושא krn
  • פורסם בתאריך

krn

New member
אני סתם מתלבטת

הפורום הזה באמת נהדר, האווירה טובה וכל הכבוד לבנות שמתמידות. החלפת חומרים, בעיניי זה נהדר, כולן נתרמות. לפעמים עולים דיונים על שאלות חינוכיות ואני שואלת את עצמי אם זה המקום לדון בהם.למה? כל אחת מאיתנו בסביבה אחרת, בתפקיד אחר, למדה במקום אחר ועוד הרבה... אני לפעמים מרגישה לא בנוח ומעדיפה לא לענות. איך אתן מרגישות?

gili111

New member
אני חושבת שהרבה דעות של אנשים שונים

מאזורים אחרים ובתפקידים אחרים מאירים את הנושא מזוויות ראייה שונות. לגבי הדבר הזה מצויין, משום שלפעמים כשחברות עונות או מעירות, אני רואה את העניין בזוית ראיה שלא חשבתי עליה. אני מרגישה טוב מאד עם זה. מוצאת חן בעיני העובדה שיש בפורום שלנו גננות מהעירוני ומהפרטי, מורות לריתמוסיקה, מדריכות חוגים מיוחדים, גננות ש"יח , מנהלות משפחתונים, מומחיות הגיל הרך. דווקא בשל ריבוי המקצועות בפורום אנו יוצאות נשכרות...

אפרופו גננות שי"ח...

מישהי קיבלה השנה
הבנתי שקיצצו את התפקיד שלהן, אבל יכול להיות שזו היתה החלטה עירונית.

יפעת99

New member
אני זכיתי....

קיבלתי השנה גננת שיח לשעתיים בשבוע. זכיתי כן, אבל מה זה שעתים זה פשוט לצחוק לנו בפנים. מעלי היה גן משולב שבמסגרת הקיצוצים סגרו אותו ועכשיו שתינו מתחלקות בגננת השיח באררבע שעות בשבוע.

sara1012

New member
גננות שי"ח

אני עובדת במרכז למידה כל ילדי חיפה זוכים לטיפול גננות שי"ח במרכז

gili111

New member
שרה, את גננת שי"ח? אז.......

נשמח לקבל ממך חומרים בארכיון, כמו דפי איבחון שאת עורכת...

sara1012

New member
איבחונים

הצוות המאבחן הינו מקצועי מרפאות בעיסוק וקלינאיות תקשורת או מאבחנות דידקטיות, לא הייתי רוצה שכל גננת תאבחן, ובנוסף האיבחונים בחלקם מלוקטים מאיבחונים פורמלים ובחלקם חוברו עח ידי הצוות, אנו לא מוציאים אותם. דפי עבודה אני מוכנה לצרף, לא איבחונים.

sara1012

New member
המשך

גננות האם מפנות ילדים שהם בגן חובה הן עורכות סינון ע"י שאלון שאנו נתנו להן- שאלות לדוגמא: האם היד סופר מ1-10 האם יודע למנות 7 פריטים, האם מסוגל להקשיב לסיפור קצר ולמסור את תוכנו ב3 משפטים פשוטים ועוד

gili111

New member
תוכלי לצרף גם את השאלון?...

אני אפתח תיקייה חדשה לנושא ואשמח אם תוכלי להעלות לשם דפים מתאימים .גם השאלון שסיפרת עליו מעניין אותי. אני אקרא לה תיקיית גננות שי"ח - זה נראה לך? אני מאד מעוניינת שעוד גננות שי"ח תצטרפנה אלינו. יש לי חברה ממש טובה שהיא גננת שי"ח- ואני מעוניינת שהיא וחברותיה תצטרפנה אלינו.

sara1012

New member
שאלון

בודאי שכן הוא לא נמצא במחשב שלי אבקש שיעברו אלי ואז אעלה אותו

gili111

New member
שרה הוספתי תיקייה לגננות שי"ח

אני שמחה מאד שזה כך. אני מעוניינת שהפורום הזה יהיה בית לכל העוסקים במלאכה בגיל הרך. עכשיו אני צריכה לעודד את החברה שלי להכנס ולתרום גם

oden

New member
עניין של סמנטיקה

כדי לאבחן יש צורך בתעודת מאבחן או להיות פסיכולוג. גננת אינה מבצעת איבחון כי אם הערכה דידקטית שמטרתה לאתר את מוקדי הכוח והקושי של הילד לצורך בניית תוכנית עבודה יעילה.

לא רק סמנטיקה

אני מסכימה לגמרי עם תוכן הדברים שלך אך לא עם הכותרת. כדי לאבחן צריך להיות מאבחנת. כל השאר הם מבדקים, מבחנים, הסתכלויות, הערכות... שתהיה שנה נפלאה דפנה

קרני12

New member
קרינה יקרה

אני קוראת שוב ושוב את הודעתך ומנסה להבין, למה את מרגישה לא בנוח? אני בטוחה שיש לך רעיונות נפלאים שיכולים לתרום (אם לא לכולן, בטוח מישהי אחת תמצא בזה עניין, וגם אם לא-אז לא קרה כלום). אני מצטרפת לדעתה של גילי וקוראת לך לא לחשוש ולהגיב. ואם יש משהו שלא הבנתי ואת רוצה לפרט גם אתזה אשמח לשמוע.

krn

New member
אז ככה....

כאשר מדובר על רעיונות אין לי שום בעיה. הבעיה מתחילה כשיש דילמות חינוכיות, בזמנו היה על גמילה, עכשיו מישהי שואלת על נשיכות... עזבי, לא חשוב, אולי זה סתם אני תודה על ההתייחסות

למעלה