אני סובלת!! סובלת!!

אני סובלת!! סובלת!!

השכרתי דירה לפני כעשרה חודשים, לאחת השותפות יש חבר ומאז שהשכרנו את הדירה הוא פה יום יום...
עם הזמן הוא רק נהיה יותר יותר פה... הוא ישן פה כל 6 ימים בשבוע... היא מכבסת לו בגדים...
בהתחלה זה היה בסדר מבחינתי, כי הם היו שקטים ורוב הזמן בחדר שלה, גם הם היו פה פחות וגם בשבתות פחות...

בזמן האחרון המצב נהיה בלתי נסבל מבחינתי... אני מרגישה לא בנוח בדירה!! הם כל היום ב״מאמי״ ו״מאמי״, זה מגיע לעשר פעמים בדקה!! יצא לי בשבוע האחרון לחזור לדירה בערב כמה פעמים ושניהם מרוחים על כל הספה החדשה שקניתי, לא אומרים שלום אפילו כאילו אני תקועה להם... ואני לא מרגישה בנוח להיות בסלון, כי אני מרגישה שהם רוצים להיות לבד, והם יושבים בצורה מאוד לא מזמינה... ואז אני הולכת לחדר ושומעת אותם מתנשקים בקולי קולות... ואז בכלל לא נעים לי...
וכשאני יוצאת מהמקלחת עם מגבת ותחתונים וחזייה ביד, אני לא מרגישה בנוח כי הוא כמעט תמיד שם...

אז נכון, בהתחלה אמרתי שזה לא מפריע לי, אבל המצב השתנה, גם זה שהם פה כל שבת וכל השבת וגם הוא נמצא פה הרבה יותר... והרבה בסלון ובמטבח...

הודעתי לשותפה שלי שאני סובלת, דרשתי שהוא יבוא 3 פעמים בשבוע ומקסימום ושבת פעם בחודש... היא אמרה שהיא תשתדל להתחשב וזהו... דרשתי לקבוע דברים ברורים מאוד, היא אמרה שאני לא דורשת והיא מבצעת...
כתבתי לה שמאוד סבלתי בשבת האחרונה ואני לא מוכנה שחבר שלה יהיה פה גם השבת, היא אמרה שהוא כן יהיה אבל לא כל השבת, וזה אחרי שבוע ואיזה שבוע? חודשים!! שהוא שורץ פה וישן פה, אוכל מחרבן ומה לא? ואפילו זבל הוא לא זורק!!!

אז היום הוא הגיע וחשבתי שאני מתחרפנת, כל-כך כעסתי ונפגעתי והרגשתי שמצפצפים עלי ושהייתי מטומטמת שלא הגבלתי אותם מההתחלה... עכשיו הם התרגלו וחושבים שמותר להם לעשות מה שבא להם!!
אגב עברתי על החוזה וראיתי שזה אסור מבחינת החוזה, הודעתי לשותפה שלי שאם היא מצפצפת ולא מתחשבת אז אני מתקשרת לבעל הדירה ומיידעת אותו על המצב!! עד כמה זה קיצוני? עד עכשיו הסתדרנו, אבל אני חושבת שמגיעה לי פרטיות ושקט וחופשיות ונוחות בדירה שלי, גם לצאת מהמקלחת עם תחתונים אם אני רוצה... ולהיות עם שתי שותפות כמו שחתמתי...
אני נורא נסערת ונורא כעוסה... אני מרגישה שאני מתחרפנת... איך היא מרשה לעצמה לצפצף על הבקשה שלי לקצת שקט ופרטיות? עוד חודשיים הם מתכוונים לעבור לגור ביחד, למעשה מזמן עם גרים ביחד אצלנו... הם היו צריכים לעבור לגור ביחד כבר מזמן, ביקשתי שיעברו לגור ביחד עכשיו, אבל הם לא מוכנים... חוסכים על הגב והסבל שלי...

מה עושים??

היא לא שמה עליך למה את שמה עליה?

הוא נותן לה דברים שכנראה יותר חשובים לה מהקשר היופי טופי שהיה לכם בהתחלה. מה השותפה השלישית עושה/אומרת? אולי תשימי את הספה
בחדר שלך? אם היא אלרגית למשהו תקני ותקבעי בסלון.
יש אנשים שמבינים ואוהבים רק כשנלחמים בהם עם קקי נגד קקי.
ובקיץ? תחנקי בחדר שלך כי הם במטבח סלון וכו'?

ראיתי יותר מדי הודעות כאלו, לא נעים לי מת אצלם מזמן. אז תהרגי
להם את האופציה עם הבעל בית או בדרך אחרת. גם לך מותר לחיות
גם אם את רווקה או שחבר שלך נפגש איתך במקום אחר.

אני לא רוצה להילחם ולעשות דברים מגעילים...

לגבי השותפה השלישית - היא ממש חדשה, בערך שלושה שבועות בדירה ולה אין בעיה איתו (לבינתיים לפחות), אני חייבת להגיד שהיא גם כמעט לא נמצאת בדירה...
אתמול אפילו היא שאלה איפה הוא לפני שהוא בא... ונדנדה מתי הוא יבוא לשותפה, כנראה בגלל שהוא היה אמור לקנות לה כמה דברים שהיא הייתה צריכה לאפיות ובישולים...

היי

ברוכה הבאה לפורום.

מצטרפת לבנימין - למה את בכלל מתלבטת? אם היא מתנהלת ככה, למה את צריכה להתחשב ולהיות סבלנית ומבינה? פני לבעל הדירה, תיידעי אותו שמתבצעת הפרת חוזה, תבקשי שיפנה אותה או שיאפשר לך לעזוב ללא חיפוש מחליף ו-סוף הסיפור.
ראיתי שכתבת שיש עוד שותפה - מה היא חושבת על זה? אתן לא יכולות להיות חזית מאוחדת נגדה?

ומשהו קטן שצורם... את שכרת את הדירה ולא השכרת. מי שמשכיר הוא בעל הדירה

סורי על הטעות הלשונית

אני תמיד מתבלבלת בקטע הזה של משכירה / שוכרת

פשוט הסתדרנו עד עכשיו, אפילו היה לי טוב בדירה, אני לא רוצה לדפוק את האווירה ולא רוצה לריב...

אתמול כשהוא הגיע הייתי ממש עצבנית, סגרתי ארונות במטבח די בעצבים... אח"כ ישבתי לראות ארץ נהדרת והוא התיישב גם בלי כל בושה!! כאילו שלא אמרתי שאני לא מעוניינת שהוא יבוא, גם הוא מצפצף, איך הוא לא מתבייש??

אמרתי לשותפה שלי: "אם את בוחרת לצפצף עלי אני מדווחת לבעל הדירה, כי זה מנוגד לחוזה ובלתי נסבל, היא נהייתה נסערת ואמרה שאני יכולה לדווח מצידה... היא אמרה שהיא באה לקראתי והוא לא היה בדירה מהבוקר, אמרתי לה שבאמת תודה אבל זה לא נקרא להתחשב שיום אחד הוא לא נמצא וכבר חוזר... ובמיוחד ששבת שעברה הוא היה 24 שעות וביקשתי בשבת הזאת מנוחה ושקט... אמרתי לה שאני לא מרגישה בנוח בדירה, היא רבה איתי ואמרה שהיא לא רוצה לדבר איתי יותר. נכנסה לחדר שלה ביחד עם החבר ובכתה והם דיברו... אחרי כמה זמן יצאו והמשיכו כרגיל...

תראי מה כתוב באחד הסעיפים בחוזה: "מטרת השכירות הינה למגורי השוכר בלבד. השוכר לא יהיה זכאי לאפשר מגורים על בסיס קבוע למאן דהוא זולת יחידי השוכר וזאת שלא בהסכמה בכתב ומראש מהמשכיר".

זה אומר שמה שהם עושים הוא שבירה של החוזה נכון? בעל הדירה יכול להוציא אותם בגלל זה? או לאפשר לי לעבור בלי להביא מחליפה?

אני ממש לא רציתי לעשות צעד כל-כך קיצוני, אבל הם לא מותירים לי ברירה

עדיין אני מתלבטת אם לעשות את זה, כי זה די מניאקי, אבל גם הם מניאקים, אז אני לא חייבת להם כלום... אין לי ממש אומץ לעשות את זה...

בכל חוזה זה ככה

אחרת כולם יכולים לסבלט ולתת לאנשים לגור בלי הסכם הבעלים.

חבל על החודשיים האלו, יש אנשים שמתחננים שישימו להם גבולות.
היא בוכה כי נגמרה החגיגה על התחת שלך...

BloodyRose

New member
בטוח שעוד חודשיים הם עוזבים?

אם כן, עד כמה שזה מעצבן, אולי עדיף לבלוע את הצפרדע ולהתמודד עם זה חודשיים.
כמובן שאת יכולה להתווכח איתם, לערב את בעל הדירה וכו', אבל אולי לא שווה לשבור את הכלים בשביל עוד חודשיים (שרדת 10 חודשים, קטן עליך)

בינתיים, מה שאת כן יכולה להגיד, זה שאם הוא כבר שורץ אצלכם, אז שיתחלק בעבודה ובתשלומים (שישטוף כלים, ינקה את הבית, יזרוק את הזבל, יתחלק בחשבונות)

נכון שאלה לא פתרונות מושלמים, אבל זה מה שאני הייתי בוחרת לעשות (אני לא חובבת עימותים גדולה, כפי שאפשר לשים לב
)

היי

הוא לפעמים שוטף את הכלים שלהם, זבל הוא לא זורק ואני לא אבקש ממנו, ביקשתי משניהם ביחד.
אין סיכוי שהוא ינקה את הדירה.
ניסיתי לבקש לפני בערך חודשיים שהוא ישתתף בחשבונות של מים, גז וחשמל והשותפה אמרה שאין מצב כי הוא לא מעלה את החשבונות לדעתה ואין לו מפתח, הוא לא נמצא כשהיא לא שם...
ברור שזה גרם מבחינתי לכעס... ניסיתי להתווכח איתה אבל לא עזר...

אל תוותרי

לא רק שהוא גר בבית שלך וגורם לך להרגיש לא בנוח, את עוד נדרשת לממן את השהות שלו?! גם אם "לדעתה" הוא לא מעלה את החשבונות, זו עובדה קיימת שנוכחות של עוד אדם בבית מעלה את החשבונות.

היא הסבירה ככה:

הוא לא נמצא כשהיא לא נמצאת, כשהם נמצאים ביחד אז הוא משתמש באור של החדר שבכל מקרה היא הייתה משתמשת, אם היא שמה חימום זה אותו חימום לשניהם... היא טוענת שהוא לעיתים רחוקות מתקלח אצלנו, לרוב היא טוענת שהוא מתקלח אצל אימא שלו.
לגבי הכביסה היא טוענת שאם לא הייתה מוסיפה את הבגדים שלו היא הייתה בכל מקרה מכבסת ומכונה חצי ריקה (אולי בגדים שהיא חייבת מידיית), למרות היו פעמים שהיא כיבסה רק בגדים שלו, או רק בגד אחד שלו שהיה חדש... או שרוב הכביסה הייתה שלו...

אמרתי לה שבגללו הם מבשלים יותר, אופים יותר, מלכלכים יותר, זה מים של השירותים ויותר מים לשטיפת יותר כלים...
בעיני לא מקובל הקשקוש על הכביסה, אין סיבה שהיא תפעיל מכונה חצי ריקה, ואין סיבה שהבגדים והתחתונים שלו יהיו תקועים ותלויים לי בסלון, גם לפעמים היא עושה שתי מכונות ברצף, אז מן הסתם הייתה מספיקה לה אחת אם לא היו שם גם הבגדים שלו...

חוצפה - אין ספק... השאלה האם להסתכסך ולריב ולהתעמת ולהגיע למצבים מאוד מאוד לא נעימים עכשיו כשמדובר בחודשיים... לא הסכמתי איתה שהוא לא מעלה את החשבונות אבל חשבתי שחבל לריב על כסף... והיא הייתה מאוד עקשנית... לא רציתי להסתכסך ובסוף אני מרגישה מנוצלת ותקועה בדירה...
יש בגללו גם הרבה יותר זבל והוא לא זורק וגם היא לא זרקה עד שהתעמתי איתה על זה... היא כעסה מאוד ונפגעה, אבל עכשיו היא זורקת...

אי אפשר לדבר בדירה הזאת על דברים שמפריעים עד שאנשים מתפוצצים, אסור להעיר לה כי היא מתעצבנת ונפגעת, זה מחרפן אותי!!

זה סוג של אבסורד

היא מתעצבנת ונפגעת - ומה איתך? את משלמת שכ"ד על הדירה הזאת שמתי שחתמת על החוזה הובהר שאת גרה עם שתי בחורות, לא עם בחור ששורץ בבית ואפילו לא משתתף בחשבונות ולא זורק את הזבל. על מה היא כעסה - על זה שמפריע לך שהם לא זורקים את הזבל שלהם?!

זה מזכיר לי שותפה שהייתה מארחת בדירה את כל העולם, כולל על הספה בסלון ללילה בלי התרעות, כולל השכמות רועשות בבוקר מצד האורחים שלה והתנחלות של אחת האורחות על המחשב שלי - אבל פעם אחת אורחת שלי עשתה קצת רעש (עליו היא לא טרחה להעיר לה) והיו לה כאלו תלונות כאילו מינימום הרסתי את הבית, וכשאני הערתי על דברים שהאורחים שלה עשו (כולל קטע שולי כמו לבשל ארוחה מהמצרכים שלי), היא הגיבה כאילו זו שיא הקטנוניות.

אני גם לא חובבת עימותים

אבל אני שונאת שמנצלים אותי / לא שמים עלי... שעושים לי עוול...

אני גם חושבת שאני אסחב את החודשיים האלה איכשהו, למרות שאני ממש מתוסכלת... הבוקר קמתי וכמובן שהוא היה... אלה הרגעים שאני הכי רוצה את הפרטיות - בבוקר ובערב ואז הוא הכי הרבה נמצא...

אם הם לא עוזבים עוד חודשיים - אני אעזוב... אין סיכוי שאני חותמת איתם עוד חוזה.... כבר אמרתי לה את זה וגם היא אמרה אותו דבר... אם הם לא ימצאו דירה מספיק זולה שילכו לחפש פרייארים אחרים.

את צודקת, זה ממש מכעיס

מגיע לך להרגיש בנוח בבית שלך.
אני גרתי עם שותף, והחבר שלי היה אצלנו הרבה. תמיד היינו בשקט ובחדר אבל נראה לי שזה עדיין מעצבן. גם אני הייתי הרבה אצל החבר, וגם זה ביאס את השותף כי לא הייתי בדירה. אצל החבר הרגשתי יותר בנוח כי לכל השותפים שלו גם היו בנות זוג...
בכל אופן, היה לי מאד לא נעים מהשותף שלי, ויזמתי שיחה עם שניהם והחבר שלי עבר לגור איתנו. עכשיו הוא משלם שכ"ד וחשבונות ומנקה, אנחנו יושבים בכיף שלושתנו יחד בסלון ואנחנו בטח לא נמרחים מול השותף...
אני מבינה לגמרי את הקטע של להיות מאוהבת ומרוחה על החבר, אבל רבאק, קצת התחשבות!!! את לא אשמה שיש לה חבר!
לדעתי? תבקשי ממנה לעזוב.

למעלה