אני נשברת

ליה879

New member
אני נשברת

אני נשואה +2 איני עובדת מגדלת את הילדים
בעלי עובד 14 שעות כל יום
אני מרגישה עייפות נפשית נמאס לי מהזוגוית הזאת
בשעת משבר שקשור לבית ולילדים אני לא מרגישה כוח רק לחץ מבעלי...אני צריכה להרגיע אותו ולהגיד שהכל בסדר אבל לי אף אחד לא נותן כוח ההפך רק לחץ נפשי...
הוא אבא טוב בעל טוב חרוץ עוזר אבל במצבי לחץ אני צריכה להרגיע אותו את העצבים שלו.
פעם הוא היה מכה אותי אם הייתי אומרת משהו לא במקום היום למדתי פשוט לשתוק או להגיד בדרך אחרת...אני עייפה מותשת ממנו כבר לא בא לי לשכב איתו אפילו אני לא מרגישה עליו משיכה מינית
הוא באמת בן אדם טוב כשהכל טוב!

מריוס זכריה

Member
מנהל
בואי נתחיל מהסוף

לעניות דעתי, בעל מכה זו לא אופציה. זה שהוא לא מכה כשאת שותקת, או שהוא לא מכה כשהוא לא בבית, זה לא הפתרון. המכות הן הבעיה. כל השאר פשוט לא רלוונטי ליד זה.

במקום משפחה יצרתם שותפות מאוד ממודרת ומחולק: הוא כולו בפרנסה, ואת כולך בילדים ובבית. זו חלוקה שמראש יש בה מעט מאוד ישתוף, וכל צד בה מתחייב בעצם לספק את החלק שלו, וזהו. מבחינה אפשר להבין למה הוא מצפה שבשעת משבר תתמודדי לבד, בדיוק כמו שהוא, כשיש לו משבר בעבודה, לא מצפה שתבואי לעזור לו.

כלומר, תחת הכללים הקיימים ביניכם, ההתנהגות שלו (לא המכות, אלא השאר) דווקא הגיונית. הבעיה היא מראש במערכת הכללים שיצרתם. אולי זה היה אילוץ כלכלי, או שהיו סיבות אחרות, העובדה היא שאלו הם הכללים.

אם הוא לא היה בעל מכה, הייתי אומר לך: תתחילו לנהל דיון מחודש על הכללים. אבל מאחר והוא כן מכה, זה לא רלוונטי.

ההצעה לאישה שמרגישה אבודה, אין לה כח להתמודד ולא יודעת מה לעשות, היא בדרך כלל אותה עצה: מצאי לך מקום לקבל בו טיפול, אימון או כל עזרה מקצועית שתחזק אותך ותעזור לך להבהיר לעצמך מה האופציות, מה המחיר שלהן, ומה את רוצה, לא רק בטווח הקצר, אלא בעיקר בטווח הארוך. את יכולה לחפש דרך משרד הבריאות, או קופ"ח, נעמ"ת, ויצו, ואולי ינדבו לך פה מקומות אחרים שבהם אפשר לקבל ייעוץ מוזל.

אני בהחלט חושב שזה לא מצב שכדאי להשאיר אותו ככה לאורך זמן. אבל להגיד לך מעל הפורום מה בדיוק מה לעשות במצב כל כך מורכב, אני אישית לא יכול.

לעזוב את הבית עם הילדים (היה צריך אתמול)

וללכת להורייך, אחר כך לפנות לרווחה בעירך ולבקש יעוץ. אולי אפשרי שיקום אבל לא בלי התערבות חיצונית.

nirity1

New member
ליה יקרה

אל תשברי. תפני ליעוץ במחלקת רווחה. אם יש לך משפחה שיכולה לתת לך כח תדברי גם איתם. את צריכה לאסוף סביבך כמה שיותר אנשים שיתנו לך כח לעשות את הצעד הזה
ונ.ב - גבר שמכה את אשתו הוא לא אבא ובעל טוב

עץ שצמח עקום - די קשה ליישר...

מהכמה שורות שכתבת, את נשמעת לי כמו סוג של אופר במערכת היחסים שלכם.
בלי ספק, זה לא מצב סביר, כמו שלא סביר שבעלך עובד 14 שעות בכל יום.

יחד עם זאת, לא ברור אם אפשר לשנות את השני, וכנגזרת שלו גם את הראשון.

הס כמובן מלהזכיר את העובדה שאת אישה מוכה, עם הסימפטומים של אישה מוכה ...

קיצר, משהו צריך להשתנות ..

למעלה