אני נשאר במרצ-יחד

samc

New member
אני נשאר במרצ-יחד

למרות שיש לי הרבה חברים בעבודה. בשיטת הבחירות הנוכחית (שאני מתנגד לה) מרצ-יחד היא קלף חזק לקידום המצע שלי. עמיר פרץ צריך אותנו. הוא עדיין לא הוכיח את עצמו. 2-3 שרים של מרצ-יחד יכולים לעזור לו. שיצליח!

../images/Emo45.gif

חשוב להדגיש שמרצ-יחד ומפלגת העבודה לא נלחמות זו בזו. שתי המפלגות הן אבני היסוד של מחנה השלום והצדק החברתי. מטרתנו ברורה: לשחזר את ההצלחה המסחררת של בחירות 92', ולהקים קואליציה יציבה שבבסיסה העבודה ומרצ. ולמתלבטים, חשוב להבין על מה ניטש היום המאבק. הממשלה הבאה ככל הנראה תורכב ממפלגתו של שרון וממפלגת העבודה. הגדולה מבינהן תעמיד ראש ממשלה, אבל יהיה צורך בתמיכה נוספת. וכאן, מתבטאת חשיבות ההצבעה למפלגות לווין או למלפגות לשון מאזניים. אין סכנה שבממשלת העבודה-שרון תשב שינוי, בל"ד האיחוד הלאומי. אבל השותף הקואליציוני האחרון יכול להיות המפד"ל, ש"ס, אגודה, או מרצ. עשו לעצמכם את החשבון: מה אתם מעדיפים?

המשפט האחרון מעניין.

אני חושב שעכשיו כשפורסמו עקרונות היסוד של מפלגת 'קדימה' מרצ יכולה לשקול הצטרפות לקואליציה.

הנסיון מוכיח - ככל שמצע

של שתי מפלגות דומה יותר, כך המאבק בניהן חריף יותר. והסיבה ברורה: שתיהן שואבות קולות מאותו מאגר. לא חשוב עד כמה מרצ והעבודה יכולות לשתף פעולה אחרי הבחירות, לפניהן יהיה בניהן מאבק חריף על כל קול. אחרי הכל, ממי מרצ תקבל קולות? ממצביעי האיחוד הלאומי? מרצ צריכה לנצל את המהומה שהשתררה בזירה הפוליטית, ולפנות למצביעי העבודה כדי שיצביעו עבורה, כמפלגה שקולה ויציבה הן מהבחינה הפוליטית רעיונית והן מהבחינה האנושית. כמו כן יש בקרב מי שהצביעו עבור שינוי לא מעט מאוכזבים, שהגיעו לשם במטרה לשנות באופן משמעותי את יחסי הכוחות עם הדתיים, ונוכחו לדעת ששינוי לא הצליחה להזיז כלום בעניין הזה. חלק ממצביעים אלה הגיעו ממרצ צריך לפנות אליהם 'שיחזרו הביתה'.

שתי מפלגות דומות

מפלגת העבודה ומרצ אכן חולקות השקפת עולם דומה מאוד בתחומים מדיניים ובתחומים חברתיים. בשתי המפלגות מדברים על מדינה פלסטינית, ויודעים שפתרון זה יהיה מבוסס על גבולות 67' עם תיקונים, לא לזכות השיבה, וכן לחלוקת ירושלים (גם אם באחרון עדיין לא מודים בעבודה). בשתי המפלגות מתנגדים להפרטה המטורפת, לקיצוץ קצבאות ולהשקעת כספים בהנתחלויות, ומצד שני תומכים בקידום החינוך, הרווחה והבריאות. המפלגות אמנם שואבות מאותו מאגר קולות מצומצם, אבל אני מעדיף לראות בשתיהן מחנה מאוחד אחד, שעשוי להצעיד את המדינה בדרך הנכונה. וחוץ מזה, לשמחתי, עדיין יש כמה הבדלים בולטים בין המפלגות, הבדלים שמשאירים את מרצ רלוונטית.

למעלה