אני נורמלי?

אני נורמלי?

שלום אני עוד מעט בן 18 ואני חושב על רשיון (עוד לא התחלתי). אני נוסע באוטובוס, והתחלתי ככה להסתכל איך נראה הכביש ממבט של נהג. יש לי שאלה קצת מוזרה, כשנהג נוהג בכביש ראשי ומגיח ראשו ולעיתים אף יותר של רכב מהצד, איך הנהג יודע אם מדובר בנהג אחראי או במטורף שמנסה להכנס לנתיב? היום נסעתי בבוקר בנתיב ראשי, ולפתע יוצאת מכונית מכביש המשתלב מתחנת דלק לנתיב הראשי ומתחילה להכנס - לא לאט - למסלול שלנו, הנהג שלי צופר לה, והיא ממשיכה, הוא ממשיך לצפור, עוקף אותה קמעא משמאל וממשיך קדימה, הכל בצפירות. איך אני יכול לדעת מה האדם שעומד בצומת או כמו הדוגמא שצייניתי מקודם, מתכוון לעשות? כמו"כ, אני רואה לעיתים קרובות נהגים שסוטים מהמסלול שלהם, נניח שיש שלוש מסלולים בכביש, הם לא נוסעים בדיוק על הקוו אלא עוברים קצת מימין ומשמאל, איך אפשר לעקוף נהג, אם בדיוק שניה לפני הוא יעשה איזה הטיה קטנה של ההגה שמאלה? שאלתי את חבר שלי והוא אמר לי שאני צריך ללכת לפסיכיאטר, מה אתם אומרים?

costaet

New member
נורמלי לגמרי

אתה בתור נהג לא צריך לנסות לקבוע האם הנהגים האחרים הם אחראים או לא אלה להיות מוכן כמה שיותר לכל מצב שיכול לקרות, צריך להיות ערני ומודע לסביבה, לראות את תנועת המכוניות מסביבך ולהכין את עצמך בהתאם בשביל שבאותו מקרה שהנהג האחר באמת יהיה לא אחראי אתה תהיה מוכן ותעשה את הדבר הנכון כמו להאט או לעצור, לסטות או להתחמק. בקיצור צריך להיות מוכן ולצפות כל מיני תסריטית מראש בשביל שברגע האמת תגיב נכון.

עודד1234

New member
תשובה

בעיקרון, זה תלוי....בצומת כשאתה יכול לראות את הפרצוף של הנהג- זו האינדיקציה הטובה ביותר והאמת שגם אפשר להסתכל במראות של רכב שאתה עומד לעקוף אותו ...אבל בעיקרון ברגע שתתחיל לנהוג כבר תבין כי מתחילים לקלוט את הנהגים-זקנה או סתם איזה פסיכי. ד"א, אני חושב שהמון מהתאונות הם בגלל מצבים כאלה שאנשים נוסעים לאט בנתיב השמאלי או בכלל כאלה שמדברים בטלפון ואתה רואה שהם עושים זיגזג

be_roo

New member
אי אפשר לדעת ולכן בנהיגה צריך תמיד

לקחת מרווח בטחון שיאפשר לך למנוע תאונה גם אם הנהג שלידך מתברר כפסיכי עם תעודות. המקרה שתיארת עם נהג האוטובוס הוא דוגמה לנהיגה גרועה, אנשים סומכים על הצופר שיגרום לאחרים לפנות להם את הדרך ולא עושים שום דבר כדי למנוע תאונה במקרה והצופר לא יעשה את "תפקידו". לצפור ולהמשיך בנסיעה כרגיל זו שטות. אם הנהגת מתעלמת מהצופר תפסיק לצפור וחפש דרך אחרת להתחמק ממנה.

יש לי רק דבר אחד להוסיף

בנהיגה הדבר היחידי שאתה יכול לסמוך עליו הוא אתה!!! גם אם אחרים עושים שטויות

למעלה