אני נוהגת!

morrison1

New member
אני נוהגת!../images/Emo73.gif

השבוע חוויתי משהו שנראה לי שזה הפורום הנכון לשתף: אני נוהגת כבר למעלה מ- 10 שנים, כמעט מדי יום, הנהיגה הפכה כבר משהו מאוד אוטומטי עבורי, כמו לקום בבוקר, לאכול ושאר הדברים שאנו עושים כל יום מבלי להקדיש להם מחשבה. אז זהו, שהשבוע הקדשתי! לא במתכוון. נהגתי על הכביש המהיר ופתאום קלטתי מה אני עושה - אני נוהגת ברכב, מכונה אימתנית, כלי נשק אולי, ואני עושה את זה כמו ענקית!!!!!!!! פתאום הרגשתי את העוצמה של הרכב, ואת זה שאני, הקטנה, בעצם שולטת בכל העוצמה האדירה הזו. והוקסמתי מהיכולת הזו שלי, לנהוג. כל החוויה הזו ארכה כמה שניות בערך, ואז חזרתי לתחושה הרגילה, היומיומית, הלא מודעת בעצם של הנהיגה. הבנתי שלכמה רגעים חזרתי להיות כמו תינוק שמגלה את העולם ומוקסם מהביצועים שלו.
ומה שמדהים גם, זה שאני לא זוכרת שכשלמדתי נהיגה הרגשתי כך! כלומר, גם אז זה היה נראה לי משהו מובן מאליו, ולא כזה גדול. כייף, הלוואי שאוכל לנצור את התחושה הזו, שהתפוגגה כל כך מהר, ולשחזר אותה גם בהקשרים אחרים...

ניני5

New member
מוריסון, את מחפשת את תחושת ההתעלות

שמגיעה מראיית אותם דברים בצורה אחרת. בגלל האוטומציה של חיינו, והחזרה היומיומית, אנחנו לא מצליחים להביט על החיים כחוויה. החושים שלנו נעשים כהים בעקבות השיעמום. וכך החיים עוברים ואתה קם יום אחד ואומר, זה הכל ידידי? זה לא הכל. יש ספר שנקרא קורס בניסים. קונים אותו בכל חנות שמוכרת ספרות אלטרנטיבית. הוא מתורגם לעברית. בספר יש המון תרגילים שמאמנים לראות את אותם החיים בצורה חוויתית ושונה. הספר הוא משהו משהו שממלא את המצברים. אני ממליצה על הספר לכל מי שהשיגרה קשה לו, וצריך קצת ריגושים חוויתיים. אני קוראת לתהליך הזה, לנקות את האבק מהעין הפנימית, למרק ולצחצח אותה. אין כמו ראייה חדשה על החיים.

איל באש

New member
ברוכה הבאה MORRISON1 ../images/Emo23.gif

סיפור נפלא ומרגש. את התחושה הזו אין למה לנצור, אין למה לאחוז בה. אם את מפחדת שלא תחושי כך יותר, זה באמת יקרה לך. להפך!!! גילית משהו חדש, גילית את עצמך, את העשייה בהווה. אם תשחררי את הפחד שזה לא יחזור, ותתרכזי בנהיגה כאילו את הנהיגה, כל איבר בגוף שלך הוא הנהיגה, אז תחושה זו תחזור. היי שם שאת עושה את זה, ושימי לב איך את טסה במליון מחשבות , רק לא חושבת על הנהיגה, על מה שאת עושה כל הזמן. ככה את מפספסת את החוויה, ובטח שהיא לא תחזור. הריכוז בכאן ועכשיו בכל עשייה , שגרתית ככל שתהיה, מביא אותנו לגלות עולם ומלואו, ולהשתנות. אנחנו חיים כאן ועכשיו ולא אתמול ולא מחר!!! יום נפלא ותודה על השיתוף.

למעלה