אני מ ז ו ע ז ע

אחר

New member
אני מ ז ו ע ז ע

אני יודע שהנושא הזה כבר עלה בפורום כמה פעמים, אבל אני חייב להגיד את מה שראיתי היום. הייתי היום אצל משפחה חילונית בצפון תל אביב. זו משפחה אשכנזית, ממוצעת, ילדים שגדלים בתנאים נורמלים של ילד ישראלי. אני לא יצאתי בשאלה אתמול, ואני יודע שכיבוד הורים הוא לא הצד החזק בקהילה החילונית, אבל מה שראיתי השאיר אותי בשוק. עזבו את הלשון הגסה והגועלית שבה הילדים דיברו אל האמא, כשהאב רואה ולא מגיב. בשלב מסויים האמא ניסתה להתיישב על הספה ליד אחד הילדים (בן 16 בערך) שכנראה היה לו צפוף מידי והוא דחף אותה. פשוט כך!! דחף אותה עם הידיים בגסות וסילק אותה מהספה. עכשיו, ברור לי שלא אצל כל החילונים מתנהגים כך. אבל אני לא מאמין שיש בית דתי אחד שכך מתנהג ילד לאמא שלו!! ממש אלימות פיזית!! מה שאני חושב הוא שבל נשלה את עצמנו. בחילוניות יש חסרונות ואחד החסרונות החמורים שבה, הוא הסיכון שאי הכבוד למבוגרים יגיע לרמה של ברבריות כזו. לדעתי, למרות המגרעת הזו עדיפה בחירה בדרך חיים חילונית. אבל כדאי שזו תהיה בחירה מתוך מודעות ולא מתוך אשליה.

avidadon

New member
לא משלה את עצמי,

אבל למה אתה חושב שאי הכבוד של הילד נבע מכך שלא חינכו אותו חינוך דתי? אולי כי לא חינכו אותו בכלל? אין ספק שילד שחונך חינוך יהודי-דתי לא יעשה דבר כזה, אבל גם ילד שחונך חינוך קתולי או חינוך "שמרני" אחר ינהג אותו דבר. אז אני חושב שהבעיה היא חוסר חינוך, או חוסר ידע איך לחנך.

גל נעים

New member
תמיד הרב שלי היה אומר...

שחינוך הילדים מתחיל עשרים שנה קודם... כנראה שגם ההורים לא משהו אם הילדים יצאו כאלה בהמות. אני מכיר הרבה משפחות חילוניות שהילדים לא מביישים אף משפחה חרדית. הכל תלוי בסרגל הערכים המועבר בבית+בית ספר טוב (ולצערי אין הרבה כאלה בחילוניות). ומישהי אמרה כאן לפני חודש ומשהו:במשפחה חילונית צריך להתאמץ פי כמה בשביל לחנך טוב,בגלל הסביבה הדינאמית שבה הילד גדל, הדבר מצריך השקעה כפולה-ולדעתי היא צודקת ב-100 אחוז.

מסכים עם המסקנא שלך...

אבל... ההשוואה שאתה עושה היא בין משפחה שילדיה אינם מחונכים - במקרה זה חילונית, ובין ילדים במשפחה חרדית שהם מאולפים! ואמנם "אחר לשיטתו" שמבחן המעשה קובע... אבל מבחן המעשה בו נכשלים הדתיים הוא כאשר האדם המדובר אינו מאנ"ש....

טעות גדולה עשית

הלכת אחרי הסטריאוטיפ הכי בנאלי: משפחה חילונית בצפון תל אביב. ואתה השלת את עצמך שבמשפחה כזאת הילדים אמורים להיות מחונכים, וכאן נפלת בפך. יש הרבה ילדים לא מחונכים בלשון המעטה באזור ההוא (גרתי שם שנתיים), ויש הרבה מאוד ילדים מחונכים באזורים אחרים הנחשבים נחשלים. הכרתי ואני מכיר משפחות בהן לא תראה דבר ממה שתיארת. האמירה שלך היתה גורפת ופשטנית מדי.

אחר

New member
לא נתכוונתי אלא

לפרוך את הטענה, שכבר הושמעה בפורום, כאילו כל צרות החילוניות הן רק בקרב שכבות המצוקה והמעמד הנמוך.

חי אדר

New member
קרקע פוריה לכיבוד הורים

טבעי הדבר שחברה מסורתית יש יחס ראוי יותר להורים. הטעם לכך נעוץ בחשיבות הניתנת לדור העבר. חברה שאינה מסורתית פניה אל העתיד. אנשים מבוגרים נתפסים כזקנים שאינם עשויים לחדש דבר. ולטעמי בהכרח יש לכך השלכות כלפי היחס אל ההורים או אל מורים וכיוצא בזה. לפיכך יחס ראוי להורים נמצא גם בחברה המסורתית של עמים אחרים. פרט לכך, הילד בחברה מסורתית, מקטנותו גדל באוירה של כיבוד הורים ומורים. הדבר למשל בא לביטוי בכך, שהאב כאשר עולה למברך בבית הכנסת הילד קם לכבודו. או אינו יושב במקומו ועוד פעולות מסוג זה, שמשקלן המצטבר מכין קרקע נינוחה לכיבוד ההורים יותר מאשר מי שאינו גדל באווירה מסוג זה. ולמען הסר ספק, איני מתכווין לומר כי בחברה שאינה מסורתית אין כיבוד הורים. אלא עומד אני על הגורמים שלטעמי הם שיוצרים תנאים להפנמת כיבוד ההורים בחברה מסורתית על פני חברה שאינה מסורתית.

אני לא מזועזע בכלל

משום שאיני מרגיש כל זיקה למשפחה מסוג זה. החברה החילונית היא מאד מגוונת, וזה שמישהו אינו דתי, אינו יוצר עדיין זיקה בינו לביני. זה שאתה לא דתי, זו הגדרה שלילית, שאינה אומרת כלום לגבי מה אתה כן. אתה יכול להיות איש של תרבות, מוסר וערכים עמוקים, אתה יכול להיות נהנתן שחי את חייו כמו כל כלב וחתול, אתה יכול להיות איש העולם התחתון ואתה יכול להיות כל דבר אחר. כללו של דבר, דחייה של העולם הדתי לבדה עדיין אינה יוצרת זהות, וכאדם שחילוניות שלו היא עבורו דת ועולם ערכי, ארגיש לפעמים יותר קירבה לדתיים מסויימים מאשר לחיות על שתיים.

למעלה