אני מתרגשת

אני מתרגשת ../images/Emo9.gif

אני מחכה לכתיבת ההודעה הזאת כבר הרבה מאוד זמן (מכיתה י' למען האמת) וסוף סוף זוכה לכתוב אותה. כדי להיות מנומסת אני אציג את עצמי. קוראים לי מיכל, אני בת 21 ואני מראשון אני ממש לא מוצאת את הרגליים והידיים בכל מה שנוגע למגורים, לימודים, ואני לא יודעת איפה אני אמורה להתחיל. השאיפה היא ללמוד בNYU school of medicine, והבנתי מהאתר שהצעד הראשון הוא למלא טפסי AMCAS, שבטופס ההרשמה באתר שאליו קישרו אותי, אני צריכה למלא SSN, משמע מספר ביטוח לאומי אמריקאי. ובמידה ואין לי כזה אני צריכה לחייג למספר כלשהו ולקבל SIN, שאני מניחה שזה מספר זמני כלשהו. בכל אופן, אני יותר רוצה לדעת משהו על התהליך קבלת הויזה: לאן אני פונה, כי אם הבנתי נכון זה לא כמו קבלת ויזת מבקר. אני חושבת שאפשר לתמצת את ההודעה שלי ב.... הצילו?

John the Savage

New member
שלום מיכל, ברוכה הבאה

ניראה לי שאת קצת מקדימה את המאוחר. קבלת הויזה זה אחד השלבים האחרונים בכל הסיפור, שמתבצע רק לאחר שכבר התקבלת לאוניברסיטה. כשתגיעי לשלב ההוא זה לא יהיה מסובך במיוחד - למעשה זה די דומה לקבלת ויזת תייר עם כמה הבדלים קטנים (צריך לקבל טופס מסויים מהאוניברסיטה וכו') אבל כאמור את זה משאירים לסוף. אבל הרבה לפני כן - רציתי לשאול אם את מודעת להבדל המשמעותי מבחינת לימודי רפואה בין ישראל לארה"ב - מהבחינה הזו שבניגוד לישראל בה לימודי רפואה הם מסלול אחד ארוך, בארה"ב בכדי להירשם ללימודי רפואה יש לעשות קודם תואר ראשון. על פי הגיל שלך לא ברור לי אם עשית כבר תואר ראשון או שלא, ולכן לפני שאת קופצת לעניין ההרשמה לבית הספר לרפואה אני רוצה לוודא את הנקודה הזו.

../images/Emo51.gif

לא ידעתי שזה בין השלבים האחרונים, הייתי בטוחה שזו אחת הדרישות. בכל אופן- לא עשיתי תואר ראשון, זה אפשרי לעשות את התואר במסגרת האוניברסיטה? כי למיטב ידיעתי תואר ראשון בארה"ב הוא דיי אחיד ורק בשנה השלישית מתחילה ההתמקצעות. או שאני אצטרך לדחות את החלום האמריקאי עד לסיום התואר הראשון בארץ?

d a p h n a

New member
את יכולה לעשות תואר ראשון בארץ או בארה"ב

בארה"ב זה יהיה עסק יחסית יקר ולא פשוט (הלימודים בארה"ב יקרים ויש די מעט מלגות לסטודנטים זרים לתואר ראשון), אבל אולי יהיה בזה יתרון שאם תלמדי באוניברסיטה נחשבת זה יגביר את סיכוייך להתקבל לתואר ברפואה. בארץ זה יהיה יותר פשוט מבחינה כלכלית ולוגיסטית, אבל כמובן ידרוש ממך לדחות את החלום שלך לעבור לארה"ב באי אילו שנים.

../images/Emo55.gifכן, אבל אני יודעת

שקשה מאוד להתקבל ללימודי רפואה, כי הם מקציבים מעט מאוד מקומות לסטודנטים זרים, ואם אני אלמד pre-med זה ייתן לי יתרון יחסי על סטודנטים זרים כשאני אנסה להתקבל ללימודי רפואה. מבחינה כלכלית אני לא דואגת, אבל מבחינה לוגיסטית זה בדיוק כמו לעבור למטרות לימודי רפואה, לא?

d a p h n a

New member
../images/Emo45.gif הוצאת לי את המילים מהמקלדת. ../images/Emo13.gif

בהנחה שאת רוצה ללמוד תואר ברפואה בארה"ב, את צריכה לפני כן לעשות תואר ראשון במשהו. אין בארה"ב תואר ראשון ברפואה. צריך להתחיל ממשהו אחר. דומני שבדרך כלל מתחילים ממשהו מדעי או מתואר שנקרא pre-med. אם אין לך עדיין תואר ראשון, זה משהו שאת צריכה לקחת בחשבון.

Sonic hedgehog

New member
pre-med

הוא תואר ראשון עם התמחות בכל מקצוע רק שצריך לקחת קורסים מסויימים תוך כדי. תואר ראשון בביולוגיה או משהו דומה מאונברסיטה בארץ יכול לשרת את אותה מטרה ואולי אפילו יותר ביעילות (יהיה לך את היתרון של הרבה יותר קורסים רלוונטים מהמועמדים האמריקאים) ובתור מישהי שלומדת בבית הספר לרפואה של NYU (אומנם לPHD ולא לMD) איך החלטת בדיוק שהמקום הזה הוא חלום חייך?

אור302

New member
אני לא כל כך בטוח

שתואר ראשון בארץ יכול לשמש כפרי-מד אמריקאי, בטח לא באופן מלא. הפרי-מד כולל גם קורסים בתחומים אחרים של מדע וגם, כמו כל תואר אמריקאי, קורסים בכתיבה באנגלית (שלעבדכם הנאמן היה הכבוד המפוקפק ללמד). הכי טוב זה לשאול את מי שלומד רפואה בארה"ב ועשה תואר ראשון בארץ כיצד הוא או היא התמודדו עם המעבר וכמה השלמות הם נדרשו לעשות. אם המטרה היא לימודי רפואה ואין בעיה כלכלית, אני לא רואה כל סיבה שלא לעשות את התואר הראשון שם. אם איני טועה, פרי-מד דורש גם איזה ניסיון מעשי בתחום (כמו התנדבות בבית חולים, חדר מתים וכו'). הבעיה היא אולי אחרת: אם עושים את התואר הראשון בארה"ב ואז, משום מה, רוצים לחזור ללמוד רפואה בארץ שזה מסלול אחד ארוך, תהליך ההמרה הוא קשה ומסובך.

Sonic hedgehog

New member
יש לי אח שעשה את זה עם תואר בביולוגיה

מכל הבתי ספר שהוא רצה להרשם אליהם רק BU דרשו קורס באנגלית כך שזה קיים אבל במקרים נדירים , מאידך היה לא את כל הקורסים שצריך לקחת , את אלו שהמליצו שיש יתרון לקחת ועוד הרבה קורסים נוספים בתחום שנתנו לו יתרון. כל מה שצריך לעשות זה לעבור על רשימת הקורסים הדרושים באתרי האונברסיטה ולוודא שלוקחים במהלך התואר. לא צריך להתנדב בבית חולים (או חדר מתים - אני משערת שראית את סדרת הטלוויזיה הזו עם זאת שחוזרת בזמן) אבל הרבה סטודנטים עושים את זה או/ גם עובדים במחקר על מנת לקבל יתרון, בדרך כלל הם עושים את זה אחרי קבלת התור הראשון.

jan777

New member
אני בכיתה י'

ואני מחכגה להגיע לרגע שלך. אני לא יודע כמעט כלום על זה אז אני רק מאחל לך המון בהצלחה!!!!! מז'אן.

למעלה