אני מתחיל ו..

vbuser

New member
אני מתחיל ו..

ואני יודע איך עושים למשל שכאשר העכבר יעלה על אוביקט יקרה משהו בעזרת הפקודה MouseMove אבל איך עושים שברגע שהעכבר ירד מהאוביקט האוביקט שוב ישתנה ??

arye9

New member
MouseMove

אחרי שהעכבר יורד מהאוביקט הוא עובר מעל הFORM נכון? תכתוב ב MOUSEMOVE של הFORM מה שאתה רוצה Sub Form_MouseMove (Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single) End Sub בהצלחה וחג שמח אריה

noam172

New member
תשובה בעייתית

האירוע MouseMove יישלח לא רק פעם אחת כשהוא ירד מהאובייקט, אלא כל הזמן בשרשרת. חוץ מזה אם שינוי האובייקט הוא פעולה ארוכה יחסית אז יש בעיה קשה כי MouseMove מופעל ברצף אפילו אם אף אחד לא נוגע בעכבר, ואז עלולים להגיע למצב של ``תקיעת`` המחשב כי מרוב אירועים שמחכים Windows לא יצליח לקלוט שום דבר אחר ויתעסק רק בהם בזמן שהם ממשיכים להתקבל כל הזמן.

arye9

New member
אתה צודק

אני השתמשתי בזה לשנוי כיתוב בLABEL וזה עובד מצוין ולא עושה בעיות. אבל בעיקרון יכול להיות שזה יפריע (למשל אם תכניס שם MSGBOX) תודה על ההערה ובהצלחה אריה

arye9

New member
רעיון

תגדיר בGENERAL משתנה DIM YESNO AS INTEGER Sub Form_MouseMove (Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single) if YesNo=0 then BlaBlaBla YesNo=1 end sub הפעולה תהיה רק פעם אחת. באוביקט האחר תשנה את YESNO ל 0 ואז כשתרד ממנו עוד פעם בFORM זה יעבוד רק פעם אחת

למעלה