אני מתחילה

kiticat

New member
אני מתחילה

לפתוח עיניים. יודעת שהגישה שלי כלפיי היציאה בשאלה בוגרת. אחי מתחיל להתעצבן, מנסה להמציא תירוצים למה לא ללכת לבית הכנסת וכדו'. כבר שלוש שנים שאני חילוניה, שנים מתוכן בארון, שנה בחוץ. התחלתי להסתובב גם בחוץ עם גופיות. ההורים מעירים שאין לחולצה שרוול. "כן, בגלל זה, זה כל כך נוח!" וזהו. אני בת 18, סיימתי את בית הספר שלי. אני לקראת גיוס ואני בחורה עצמאית מאוד כבר מגיל מוקדם. אחי לא מבין את זה, מפספס את הנקודה. שיש מלחמות שיש לבחור בקפידה. כי אם הוא יריב ויתווכח, אבא ינעץ עוד יותר ולא ירפה. אם יבחר את המלחמות בקפידה, הבית יהיה רגוע ולא תוסס בנושא.... רציתי לשמוע את דעתכם. אגב, הוא בן 15. אני בת 18.

היי מכיר התופעה הזה

גרתי פעם אצל אחותי, והייתי צריך לארוז החפצים וללכת אל המקום שהרוח נושבת אותי, לאחותי הפריע שאני לא נוטל ידיים בבוקר אחרי השינה, קראתי במיטה לפני השינה ספרי חילוני, גם זה הפריע לה, מה זה שאת קוראת "גויאישע באק'ס " ? (ספרי גויים) כולם אוהבים להגיד שיעור מוסר, לקיים הוכיח תוכיח את עמיתך, יש לכל יהודי דין ערבות לא? אחותי הרבה סבלנות על הדרך הארוכה וכבידה בהצלחה בחיים

shmach

New member
אחותי

יש לי אח קצת יותר מבוגר מאחיך(17) ואני בת 18 כמוך לפני שרות לאומי(אחד מהדברים שלא נתנו לי לוותר עליהם) וגם הוא מתחיל לעשות "שטויות" עם כמה שזה מציק לי אין לי שום דבר שאני יכולה לעשות בנדון. הרי גם את וגם אני התחלנו ככה אז מי אנחנו שנגיד להם לא??? אבל אני איתך בכולופן

rigoletto111

New member
לא הבנתי - על מה הויכוחים שלך עם

אחיך? את צריכה לעודד אותו ולא לריב איתו..

rigoletto111

New member
אופס, הוא רב עם אבא שלך?

אולי אם תעמדי קצת לצידו זה יכול לעזור לאבאש'ך להבין שבלחץ לא ישיג כלום

kiticat

New member
בשלב כזה של החיים שלו

אין לו ברירה אלא לגור בבית... מתי ההורים שלי התחילו לקבל את זה שאני די בחוץ? בלי הצהרות. לאט-לאט. רמזים. וברגע שנהייתי בת 18, ובאמת הייתי אחראית, וסיימתי תיכון, פתאום ההורים שלי קלטו- שאני לא ילדה קטנה. אבל אחי צורח ומתנהג כמו ילד בן 3 שלא קיבל סוכריה....

דוסית1

New member
איש באמונתו יחיה

את כבר החלטת מהי דרכך בחיים, אל תבחרי לאחיך את הדרך. תמיד לגיל ההתבגרות ישנן תופעות לוואי שכאלה, זה טבעי שכל אחד ירצה למצוא את דרכו, אולי אחיך יבין שהדרך שהוא רוצה להמשיך בה היא דרך התורה, אל לך למנוע אותו מכך

למעלה