אני מתבייש...

אני מתבייש...

אני מתבייש בהיותי ישראלי. בכתבה שהתפרסמה במדורו של גדעון לוי ב"מוסף הארץ" סופר על ההתנהגות במחסומים לאחר הרצח של שישה מחיילי צה"ל, התאור כל כך מזעזע, המציאות כל כך נוראית שאני מתבייש. אני מתבייש שאני כיהודי תומך כאזרח במדינה במעשים שכאלה הדומים בצורה נוראית למעשי המרצחים הנאצים, אני מתבייש שגם אני שותק שגם אני לא עושה דבר ולמרות ניסיון המאבק שלי אני לא מונע דברים שכאלה. אני לא מאשים, אני לא מאשים את החיילים אני לא מאשים את הפלשתינאים העוברים במחסום, אני חושב שהמציאות נוראית - הכיבוש מביא אותנו למציאות נוראית. על מנת שנציל את הישראליות ושאני אוכל להיות גאה בישראליות שלי שוב אנחנו חייבים לצאת מהשטחים, אני לא רוצה למצוא אשמים אני פשוט רוצה לחזור ולהיות גאה במדינה שלי.

.המוסד

New member
אכן הכתב מצטיין בכתיבה ציורית

מאוד, אבל אין מה להצטער על כך שנולדת ישראלי, אינני יודע כמה מהכתבה הומצאה אבל אם יש לך בעייה עם המחסומים פעל לבטלם, מחסומים אינם גזירת גורל, לא ה"כיבוש" יצר את החסומים, הם הוקמו בתחילת אינתיפדה הראשונה, עשרים שנה הסתדרנו בלי מחסומים, הפיתרון הינו, לשלוח אחר כבוד מכאן את אש"ף ואת אירגוני המחבלים שברוב טיפשותנו הבאנו לכאן, לאסוף את הנשק ולפרק המחסומים אגב, זוהי לא "ליבת ארצם", זוהי ארצנו

אני לא אגיב להודעה...

אני לא מעוניין להגיב להודעה שלך מכיווןש אינה עניינית היא לא קשורה למה שכתבתי, היא מזלזלת באמיתות הכתבה שגם זה מגוכך, והטענה שהסתדרנו בלי מחסומים גם היא מגחוככת ולכן לא אגיב בכלל, אבל תודה על המחמאה לגבי הכתיבה שלי. :)

tali_le

New member
כתבה נוספת

אין קישור אמנם אבל... במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות כתבה ראשונה בסדרה של כתבות על חייל שהורשע בהתעללות במחסום שמתאר את הסיפור שהוביל אותו כהגדרתו לההפך ללא אנושי

Roobie

New member
קצת הגזמת..

גם אני מתנגד למחסומים ולמה שקורה שם, ואני גם תיכף אעלה לכאן מאמר שכתבתי בנושא, אבל השוואה לנאצים??? אני מקווה שזה פשוט מתוך חוסר ידע על השואה.

חוסר ידע על השואה?!!?!?!?!?!?

יובל אני באמת מצמטער אבל זה אוורון מוחלט, אולי לך אין מושג על השואה, הפעולות המוזכרות בכתבה כגון: סלקציה, סגר ((גטאות) וכו´ מזכירות לחלוטין סיטואציות שואה, אני לא אומר שמה שהביא לזה הוא אותו דבר וכמו שכתבתי אני לא מאשים אף אחד מהצדדים המעורבים.

Roobie

New member
עדיין, השוואה לא נכונה

לא מדובר בגטאות, כי אם בבית שלהם. אני לא מצדיק את הפעולה ומתנגד לה, אבל ההשוואה לנאצים אינה במקום. זה לא שמישהו קם בבוקר, מכוון רובה לתוך הגטו ומחליט לירות בכמה אנשים שלא עובדים לפי הקצב (כי גם אין עבודות כפייה, בין השאר). מדובר במעשים רעים, לא נכונים ושרק תורמים להעלאת השינאה, אבל לא במעשים שדומים למה שעשו הנאצים ימ"ש.

גם הגטאות היו בתים של אנשים...

וחלק מהיהודים לא הועברו מבתיהם, בכיבוש זה כן קורה, הריסות... וכו´ עבודות כפייה?!!? על מה אתה מדבר אף אחד לא עשה עבודות כפייה בגטו!

וכולם שותקים

אני בדרך כלל קוראת את המוסף לפני שאני הולכת לבית ספר בבוקר שקראתי את הכתבה כמעט התחלתי לבכות זה כ"כ מזעזע שבחורים כמה שנים מעלי מסוגלים לנהוג בצורה כזו.. ואחרי זה כולם אומרים שצה"ל הוא צבא נאור היום אני בטוחה יותר מתמיד ברצון של לא להתגייס לצה"ל אני לא אקרא לכולם לא להתגייס אבל סתם שאלה איך אתה יכולים לשרת בצבא כזה? וחוץ מזה כדאי שמישהו יעדכן בזה את חבריי הכנסת של מרצ שממש מתעלמים בזמן האחרון מהצד הפלסטינאי ? דווקא יהיה נחמד לשמוע את יוסי שריד מזכיר את זה... ואם הכל דמגוגיה וזה מסתכם בדקת דומיה לנפגעיי הטרור וסיום בשיר השלום אז כל העבודה שלנו מיותרת. גלי

The last 1

New member
איתי!

כמעט בכל מקום היו עבודות כפייה בשואה! זה לא היה דבר בלעדי של המחנות! ליהודי המחנות והטאות גם כמעט לא הייתה כל אפשרות להתנגד, להתגונן! יהודי המחנות והגטאות לא רצו להביא את זה על עצמם! היטלר הביא א זה עליהם בצורה הדראסטית ביותר, אחרי שהשפיל אותם פסיכולוגית עד עפר, וכל מה שנותר לו לחסל מאוחר יותר זה את גופה, שכזכור הוא השתמש בגז בשביל זה. ההשוואה שלך מוטעית מהיסוד! ואתה באמת מפגין חוסר ידיעה דוחה פשוט!

Roobie

New member
טוב, מבחינתי הויכוח הזה הסתיים

אתה מוזמן להמשיך להתווכח פה עם עצמך או לשחק ביחד עם גלי ב"מי שונא-יהודים טוב יותר". אני לא מתווכח עם מכחישי שואה, תקרא שוב את ההודעה שלך ואחרי זה תלך ותסתכל במראה.

קראתי הסתכלתי ואני עדין נראה בסדר..

אל תפחד לדבר על דברים גם שהם ממש בקונצנזוס, אל תפחד לשחוט פרות קדושות או יותר מזה תשחט ותשחט ככל שיותר הרי זה משובח. (הערה: נא לא להתייחס למסר האנטי צמחוני/טבעוני באימרה אני ממש לא התכוונתי לפגוע).

הבהרה!

אני לא רואה את מעשי הכיבוש כזהים אחד לאחד למעשי הנאצים ואפילו לא מתקרבים בחומרתם, אני לא אמרתי זאת, ואני לא חושב כך, אני מאמין שכעם שעבר זוועה שכזו אנו צריכים להיות יותר רגישים ולא לעשות הדברים שאפילו דומים במקצת למעשי הזוועתים שלא נזכירם אפילו. חלילה אם נגיע למעשי הזוועה של הנאצים ואני לא מאמין שאנו מסוגלים, אני מאוד מקווה שלא, אבל כעם שעבר זוועה כזו אל לנו להתקרב למצב שכזה בכלל!

The last 1

New member
השוואה ממש לא נכונה...

מצטרף לרובי, בד"כ כל מי שמנסה להביא דוגמאות והשוואות מהשואה מפגין בורות מוחלטת. איתי, אל תיבהל, אתה יכול לתקן את זה. כדאי לך לקורא את הקובץ הבא, מצורפת רשימה ביביליוגרפית בסוף, זה אולי יבהיר לך כמה השואה הייתה אסון עצום שנפלה על המיעוט היהודי באירופה... זה גם ימחיש לך כמה האסון שונה לחלוטין מבעיית העם הפלשתיני. קריאה נעימה...

Aeroguy

New member
אני מזדהה.

את החודש שעבר ביליתי בארה"ב. נסעתי לראשונה לבדי, בחיפוש אחר חלום (אותו מצאתי, אגב), אך כמובן שהיה לי זמן לחשוב על הרבה דברים, כמו גם על עניין "הזהות הלאומית". תמיד אומרים שכשבחו"ל פתאום מרגישים יותר ישראלים. האמת- לא אני. הייתי, לראשונה מאז "פרצתי בסערה" למעורבות פוליטית בליל נובמבר קר, מנותק. מנותק מכל ההוויה הישראלית המצ´ואיסטית, השוביניסטית, הנדחפת, הכובשת, הרומסת, הדורסת, המגעילה. הייתי עצמי, נטול כל שיוך לאומי, וההרגשה היתה נפלאה. בתור ישראלי אתה נושא עליך עול מסויים, כבד נורא. ברחובות בערים הוא מורגש בכל פינה- בעיקר בירושלים. העול של האשמה בעוולות הכיבוש, העול של הפחד התמידי מהפיגוע הבא, העול שהורישו לנו אבותינו מגירוש 48´, העול הלאומי שעוד קיים מהשואה... וזה עול קשה מנשוא. רק אחרי שמשילים את אותו העול לזמן מה, מבינים כמה הוא כבד. והוא כבד. בערב האחרון לשהייתי בארה"ב, בסן פרנסיסקו, יצאתי לאזור מרכז העיר, כדי להיפרד. הגורל רצה, ונקלעתי להפגנת שמאל אמריקאית נגד ההרג ההמוני המתבצע באפגניסטאן. בלי לחשוב פעמיים הצטרפתי לצועדים, החזקתי שלט, ולימדתי אותם דבר או שניים בנוגע להפגנות... ההרגשה היתה נפלאה. ללכת ולצעוק בכל הגרון "נו מור וור", משפט כל כך נכון, כל כך צודק, יחד עם אנשים שגרים בקצה השני של העולם, אך האמת, שלהם אני מרגיש שייך יותר מאשר כל "עמישראל" גם יחד. בקיצור, ההצעה שלי אליך איתי ושלר- אל תהיה ישראלי. אל תהיה יהודי. אל תהיה פלשתינאי. אל תהיה ערבי. תהיה איתי ושלר. ותיאבק למען הצדק, לא למען גאווה. מלחמות ומאבקים על גאווה, במיוחד גאווה לאומית, מתרחשות כל יום, ומי כמוך יודע שאיננו צריכים עוד אחת.

The last 1

New member
אתה מתבייש בהיותך ישראלי?!

לזה יש פיתרון אחד בלבד- אל תהיה ישראלי! מצד שני, יכול להיות שאתה מתבייש בישראלים שעשו את מה שעשו, זה כבר נשמע יותר טוב... אתה רוצה לחזור ולהיות גאה במדינה שלך?! אז תפעל שהמדינה שלך תהיה מה שאתה רוצה וחושב שהיא צריכה להיות, קריאות גנאי נגדה בטוח לא יעזרו לא לך ולא לה.

ENZO

New member
אם אתה מתבייש אז תעזוב את הארץ

אנחנו לא צריכים אנשים כמוך שעושים טובה שהם גרים פה.

רעות כ-ץ

New member
וואו!! ../images/Emo6.gif

איזה כיף!! אני מכתירה את השרשור הזה למגניב. עכשיו כמה תגובות. - איתי: גדעון לוי?? השוואות שואתיות?! אכן איזור הדמדומים!! בחיי שהתעלית על עצמך! מה קרה לפאשיסט החביב שלנו, מה יהיה על ההווי המיתולוגי (רגע.. איסט איסט איסט, איתי.. שואיסט? הממ). עכשיו רק חסר שבאמת תהיה צמחוני, ואני אתפתה להאמין שרק שרון יביא שלום. אין ספק שכרגע אתה אפילו סקסי מתמיד, רררררר (ואני בטוחה שמאור יסכים אתי. אלא אם הוא יחליט לפתע שהוא סטרייט
). - יהודים יקרים: למה לעזאזל, בכל פעם שמופיעה בקונטקסט מסוים מלת הקסם "שואה", מיד הדיון העניני עובר לפסים שואתיים, מה פתאום שואה, השואה זה רק שלנו, לנו היה יותר שואה, אנחנו זה השואה המקורית, בשואה היה ככה ובשואה היה ככה, זה שואה וזה לא שואה וכל החרא הזה. אם תצאו לרגע מהקבעון ומההגדרות שלכם, זה יאפשר לכם לבחון את הנושא בראש פתוח. מה זה חשוב אם כבישים ליהודים בלבד זה בדיוק אפרטהייד או בערך אפרטהייד, מה זה חשוב אם התנחלויות זה יותר אימפריאליזם או יותר קולוניאליזם, מה זה חשוב אם מחנה פליטים נצור זה בדיוק גטו או בדיוק לא. ההשוואה למוטיבים שואתיים לא באה לעורר בכם את תחושות הרדיפה והקרבן המוכרות (אם כי היא כמובן עושה את זה, וחבל), והיא גם לא נועדה לאפיין מדעית את נקודות החפיפה בין המצבים, אלא להוות איזושהי פרובוקציה, שלט אזהרה, תמרור עצור, רמזור אדום, נגמרו לי המטאפורות. בקיצור, אולי במקום להזדעזע עד עמקי נשמתכם כל פעם שמישהו נושא את שם השואה לשווא ולפתוח דיון מקיף בנושא, תנסו להסתכל בעין בקורתית על מה שקורה מסביבכם, ולהחליט עד כמה זה נראה לכם טוב ויפה ושמח, בלי קשר לשואיזם של זה. תתעסקו בענין עצמו ולא בהשוואה, שהיא רק אמצעי לבטא אותו. אגב, מענין עד כמה הייתם מזדעקים אם מישהו היה עורך השוואות בענין שואת הארמנים, שואת אפריקה השחורה ועוד שואות משואות שונות. לדידי, כל דבר הוא בר השוואה ורצוי להשוות הכל להכל, כדי ללמוד מטעויות ולזהות מצבי סכנה עוד בטרם מאוחר מדי. אם כי, איתי, היות שאתה חדש בתחום, אני ממליצה לך להיזהר שלא לגלוש להשוואות-יתר לשואה (ארנה דץ = שואה וכו´), עם כל הפיתוי שבדבר - זה עלול להישחק. - ללוגיקן המוכשר מההודעה שמעלי: למיטב ידיעתי, תושבי מדינת ישראל רשאים (לא חייבים, כמובן) להתגורר בה בין אם הם גאים בה ובין אם לא, בין אם הם אוהבים אותה ובין אם לא (הערה: לא תקף לגבי ערבים). למזלנו, עדיין לא הגענו למפלס פאשיזם כזה שמחייב את עזיבתם של אנשים שלא מצהירים שלוש פעמים ביום על אהבת-המולדת שלהם ועל גאוות-היחידה שלהם (אל דאגה: במהרה בימינו). - גיא: התרגשתי. - מי זה יונתן מאיזור השרון ?! עד כאן, בברכת "צבא בונה עם בונה צבא"

רעות תחזיקי את עצמך שלא תפלי...

אני אפילו מסכים איתך, למעשה ההודעה שלך לדעתי מנוסחת יפה ומעבירה טוב את המסר, תחילה של ידידות מופלאה? בכל מקרה אני מאוד מסכים איתך וקיבלתי מאוד את ההערה שלך, חשבתי על זה האמת לפני פרסומך ואני רוצה להפנותך להודעת ה"הבהרה" שלי או "הערה" לא זוכר איך קראתי לזה...

למעלה