אני מתבייש!

youvall

New member
אני מתבייש!

תסלחו לי לרגע שאני מסיט את דעתכם מההתנתקות... תסלחו לי לרגע שאני מסיט את דעתכם מגיוסים הקרבים... תסלחו לי לרגע שאני מסיט את דעתכם מהשאלות שלפני הגיוס... תסלחו לי לרגע ותתרכזו בסיפור הבא: בנאדם, לצורך העיניין נקרא לו נמרוד, עולה לארץ מארץ זרה, יהדותו מוטלת בספק-ולכן אינו זכאי לאזרחות ע"פ חוק השבות. אותו נמרוד, לומד ועובד בארץ במשך 4 שנים-ואז מגייסים אותו(נמרוד כבר תושב קבע). נמרוד מתגייס ומגיע ליחידת הדבורים של חיל הים-ומחליט שהתפקיד לא נראה לו-למה? כי זה לא קרבי מספיק! נמרוד הולך, דופק נפקדות, ועובר ליחידה קרבית-חי"ר. בינתיים, לנמרוד שלנו-עדיין אין אזרחות ורשויות המדינה ממשיכות לראות בו רק כתושב... נמרוד שלנו, בחר מרצונו החופשי, לתרום למדינה! נמרוד שלנו בחר לסכן את חייו למדינה! נמרוד שלנו חי במדינה שלא מקבלת אותו! לנמרוד, החייל הקרבי, אין אזרחות-ואילו לחרדים שלא מתגייסים לצבא ולא עושים אפילו שירות לאומי-יש! אני מתבייש! ד"א-הסיפור אמיתי לחלוטין, חוץ מהשם...

FreeSpider

New member
מסכים איתך מאה אחוז אבל...

מה אתה יכול לעשות, לשלוח פקס ללשכת הממשלה כמו שאתה שולח ללשכת הגיוס!?

shiray

New member
מסכימה לגמרי

חייבים לדעתי לתת אזרחות לכל חייל בצה"ל באופן אוטומטי. אדם שמספיק אוהב את המדינה שלנו, ומספיק נאמן לה בשביל להקריב למענה את חייו, ראוי להיות אזרח בלי שום קשר לשומדבר אחר. גם אם לא היה ספק שהוא לא יהודי, אדם שמוכן להקריב את עצמו למען המדינה זכאי להיות אזרח. הבושה הכי גדולה זה כל אותם חיילים שעלו לארץ, שלא קיבלו אזרחות, שנהרגו במהלך השירות, ונקברים בחוץ.... אין דבר עצוב מזה.

למעלה