אני מתבייש

אדם קלר

New member
אני מתבייש

הטנקים של גדוד 77, חטיבה 7 הם אשר השתלטו על ג´נין והטילו עליה משטר כיבוש אכזרי. אחד מן הטנקים האלה הוא אשר ירה פגז אשר הרג שלושה ילדים ואדם בן 60, שכל חטאם היה שרצו לקנות אוכל וחשבו שהעוצר הוסר מעל העיר. אני היום מצטער ומתבייש שחלק גדול משרות החובה שלי בשנים 1974-1977 עשיתי בגדוד 77 , חטיבה 7. אני מצטער ומתחרט מאד על השנים שבהן הייתי חלק מן היחידה הזאת וענדתי את תג היחידה על כתפי. הלוואי ויכולתי למחוק את הכתם השחור המכוער הזה מחיי. כל הכבוד לסרבנים בכלא 4 וכלא 6, שמסרבים להשתתף בפעילות צבא הכיבוש לישראל. הכיבוש הוא טרור – הסרבן הוא הגיבור!

לתשומת ליבך,

אני לא רוצה להכנס לדיון לגבי תוכן ההודעה אני רק אגיד שלמרות שאני לא מסכים אי חושב שהוא לגיטימי. אני רוצה לדון לגבי הסיסמא ששמת בסוף. ובכן הסיסמא נכונה, טרור היא כל פעולה הפוגעת בחפים מפשע ולכן הטרור הוא כזה. אך עדין אני אומר שלא צריך לאמר את הסיסמא בקול. משפט ידוע אומר שלא צריך להיות צודקים אלא חכמים, בחיים בכלל ובפוליטיקה בפרט. הסיסמא מפתחת אנטיגוניזם לשמאל כמו מפעל. בין אם היא נכונה או לא היא עושה המון נזק ציבורי ולכן עדיף לנו למצוא סיסמאות אחרות "מתונות" יותר או יותר נכון חכמות יותר. אולי בכלל צריך לחשוב האם התמיכה בסירוב תורמת לדעת הקהל...

smile2life

New member
לצערי

לצערי אדם קלר וחבריו לא השכילו להבין את חשיבות כח צבאי, ובמערכת שעובדת ישנן טעויות. לפני שנכנס בכלל לשאלה מה קרה שם ואף אחד מאיתנו לא יכול לדעת מה קרה שם עלינו להבין שהמציאות הזו שאני חיים בה אינה שפויה ואידאלית ולכן יש להעזר באמצעים לא שפויים בכדי לנסות ולהחזיר את השפיות והאידאה. שלט יובן מדברי, חס וחלילה, שאני מצדיק את הטעות וקרוב לודאי שגם אנשי הימין אינם מצדיקם הרג חפים מפשע - אבל זהו אזור מלחמה ובמלחמה - כמו במלחמה: ישנם קורבנות... משני הצדדים. בתור מי שנלחם בשטחים בתקופת האינתיפאדה הראשונה בתפקיד לוחם שהגן על מתנחלים אני יכול להבין את חבריי הסרבנים אך בהחלט לא תומך בדעתם זו מן הסיבה הפשוטה שהשלום מגיע מהעם ולאו דווקא מן המנהיגים והעם אוהב\שונא את מה שהוא מכיר ואצל רוב הפלסתינאים הצעירים המגע עם הישראלי הממוצע נעשה עם חיילים, שבאים להגן על האינטרסים הבטחוניים הישראלים, כשנותנים להם "פס" מהגנה על התנחלויות מבודדות. כידוע אין "פתרון בשלוף" לסכסוך הזה, שנמשך כבר 150 שנה ונגרר על פני יבשות - ומתפשט גם אצל עמים אחרים. נוכל רק להתנחם בעובדה שאם נמשיך להלחם כך לא יהיה על מה או למען מי להלחם ולהרוג אחד בשני.

מאיזה כוכב הגעת ?

למה שלא תתאסלם ותעבור לגור ליד עראפת ? שם יש הבנה, סובלנות, בתי משפט, חוק וסדר. שם אין גזענות ועוינות. הרשעות הפלשטינית היא מודל לכל עם ואומה.

שמיל22

New member
החטיבה צריכה להתבייש

שבן אדם כמוך שירת שם!!!!!! אם הטנקים לא היו נכנסים והורגים איזה כמה "ילדים מסכנים" אז הבן שלך או אחיך היה מת עכשיו בפיגוע שהם עשו!! א ז תעשה טובה תסתום!!!!!

nirdagan

New member
לדעתי מערכת הענישה הצבאית

איננה ערוכה למסע התקשורת האנטישמי המעודד סרבנות. יש לשנות את החוק ולאפשר הטלת עונש מוות על הסרבנים, שמסייעים לטרור נגד ישראל.

למעלה