אני מתביישת :-(

meytal14

New member
אני מתביישת :-(

לכל הישראלים שיוצאים לרחובות ופוגעים בערבים - רק רציתי שתדעו שאני מתביישת בכם. אני מתביישת באנשים שיורדים לרמה של האנשים אותם הם לא מחבבים. אני מתביישת בכם, שאתם יוצאים לרחובות וצועקים ``מוות לערבים``. אולי הזיכרון שלכם קצר, אבל לפני 50 שנה צעקו ``מוות ליהודים``. אני מתביישת באנשים ששורפים מסגדים ומחללים מקומוד קדושים לערבים. לא כאב לכם כשראיתם מה עשו לקבר יוסף? שמעתם על המשפט ``ואהבת לרעך כמוך``? אני פשוט מתביישת בכם. לא ציפיתי שאנשים תרבותיים יתנהגו כאילו הם נמצאים בג`ונגל. אני מתביישת.

נעל

New member
הצד השני

יפה לראות שיש עוד אנשים שלא איבדו לגמרי את הצפון בעקבות הפרעות האלה, הרבה החלו להתבלבל. נעל רק מקווה שגם בצד השני, אצל הערבים, יש אנשים שמתביישים באלה שזורקים אבנים, שורפים קברים, זורקים בקבוקי תבערה ושורפים צמיגים. נעל

meytal14

New member
אני בטוחה

רובם יושבים בבית היום, ורועדים מפחד שקבוצת יהודים תשרוף להם את האוטו. דר``א: למה את תמיד מדברת בגוף שלישי?

הפושע חושב..

שהמעשים של הישראלים לא משקפים את הדעה הרווחת בארץ, אפילו לא את הדעה של כל המשתתפים במהומות נגד הערבים. זה הכל פרובוקציה של עבריינים אחדים שסוחפים אחריהם המון כמו עדר של כבסים ונותנים פורקן של שנאה לרגשות הדכדוך הכלליות. אותו דבר אצל הערבים, אלא שהערבים המתפרעים מקבלים גיבוי מכלי התקשורת, בעוד היהודים מקבלים רק נזיפות. זה טוב ככה: זה שומר על הדמוקרטיה בארץ, אבל המהומות בארץ חשובות מאד, זה מראה שהעם בארץ ישראל לא מפחד להפגין רגשות ודיעות נחרצות, גם אם הם קיצוניות במידת מה. אנחנו שואפים לשלום, אבל במקרים שבהם הפרטנר הופך לאוייב אלים, אנו חייבים להפגין כוח, אבל גם נחישות. הצבא מפגין כח, והעם מפגין נחישות. ככה זה אמור להיות. אגב: שאלתם את עצמכם למה לא השתמשו ומשתמשים בזרנוקי מים כאמצעי להדיפת מתפרעים פלסטינים? זה מזיק פחות, ויותר פוטוגני בתקשורת... פושע.

נעל

New member
זה הגיע גם אליך

קורבן יקר של שטיפת מוח פשוטה ויעילה. פעם זה היה עם חזק, יתנו יקבלו - לא יתנו לא יקבלו, ושאר סיסמאות, היום אלה כבר מילים בודדות. נחישות. שמתם לב שזו מילה שאהוד ברק משתמש בה בנחישות ובהתמדה? שמתם לב שכל שרי הממשלה משתמשים במילה הזו בהתמדה? שמתם לב עד כמה משתדלים חברי האופוזיציה להשתמש באותה מילה בדיוק כאשר הם נוגדים את ברק? מעניין מאוד לעקוב אחר מסעותיה של המילה... וזרנוקי מים הם בהחלט דבר מפתה, במיוחד בשביל הילדים הערבים שאוהבים להגיע לצמתים. רק שלא יחטפו דלקת ריאות המונית... אבל ברצינות, למה באמת לא משתמשים בזרנוקי מים? (זה טוב נגד בקבוקי תבערה, ואולי יקרר קצת גם את הזעם) נעל

yad

New member
למשטרה אין כלים לפיזור הפגנות

בגלל זה הם נאלצו להשתמש בנשק חם. אין להם פשוט תותחי מים. אין להם מספיק גז מדמיע. והצבא לא מתוכנן לזה. הצבא מתוכנן ללהרוג אנשים. באמת היה עדיף שיירו בהם עם תותחי מים. אבל למי אכפת? עכשיו סוף סוף ברוך השם יש רגיעה- קלה יותר. אולי ערפאת הבין שזה לא כזה רעיון טוב להתחיל מלחמה. או שפשוט ההמון המשולהב השתעמם. אתם יודעים איך הצליחו לכבוש מחדש את הר הבית? פשוט חיכו במקום. הצעירים הערבים ראו שאין על מי לזרוק אבנים, השתעממו, והלכו. השוטרים פשוט נכנסו בלי קרב. חדורי להט אידיאולוגי ממש.

meytal14

New member
שכחתם... :)

גם אם למשטרה היו זרנוקי מים... אין לנו מים בכנרת... :)

נעל

New member
ישנם כמה הורים

שפויים שמנסים בכל כוחם למנוע מהילדים לצאת מהבית ולהתפרע, לחטוף כדור ולהגיע ל-CNN על אלונקה מלאת פרחים. לעומתם, ישנם אנשים שנעל פשוט לא מצליחה להבין - הורים שמוכנים לשלוח את כל ילדיהם למאבק הזה, ולשלוח כולל את האפשרות לאבד ילדים. ילדים! הקרבה ראויה לציון או אינסטינקט הורי פגום? שוני תרבותי או שאולי הדיכוי כל כך חזק שהרגשות שהוחזקו בפנים במשך שנים פשוט מתפרצים? והגוף השלישי - טוב, מרגישים הרבה פחות לבד ככה... (עם נעל נעל אף פעם לא לבד) נעל

e-shfiyut

New member
אני בטוחה שכן...

אני גם יודעת שכן אבל הבעייה היא שבאים (לדוגמא לערבי חיפה) אנשים מהשטחים ומאיימים על החיים שלהם שיזרקו אבנים אז הם מצייתים מתוך פחד.... ואני יודעת את זה די בברור אז אל תחשבו שהמצאתי את זה למרות שגם לי זה נשמע בדוי...

MariaL

New member
אני גם מתביישת

קודם כל אני רוצה להגיב על כל הנושא הזה של הכללות. תתפלאו לדעת אולי, אבל לא כל הערבים הם מחבלים, ולא כל הערבים זורקים אבנים על חיילים יהודים. מהצד השני גם לא כל היהודים תמימים ומגינים על עצמם מפני הערבים הרעים/ הרוצחים/ טרוריסטים שבאים לפגוע בהם. לדעתי מה שקורה היום הוא באשמת שני הצדדים. שני הצדדים מתסיסים ושני הצדדים רואים את הכול בצורה מאד כוללנית ובלי להתייחס לעובדה שעם הוא אומנם קבוצה בעלת סממנים משותפים אך עם גם מורכב מאנשים יחידים אינדוידואלים. היום התווכחתי עם כמה אנשים שלומדים איתי על כל הקטע הזה וזה ממש הפחיד אותי. אני שומעת מאנשים בני 15-16 שצריך להרוג את כל הערבים, שצריך לעלות עליהם עם טנקים... וזה נמשך ככה. תגידו לי אתם, מה זה יתן אם נתקיף אותם בחזרה? אז ימותו עוד ערבים. אבל אתם מתעלמים מהעובדה שגם ימותו עוד חיילים, ועוד אזרחים יהודים וזה סתם יקצין את המצב! בקיצור אנשים, תרגעו קצת. מריה

Black Star

New member
אני חושבת בדיוק אותו דבר!

והיו לי הרבה ויכוחים עם ימנים שחושבים שצריך ``להיכנס בהם ולגמור אותם``. קודם כל, זה אכן לרדת לרמה שלהם, וחבל. מה לעשות- אכן הרמה שלהם יותר נמוכה משלנו בנושאי מוסריות למיניהם. דבר שני, עם איך שהעולם מסתכל עלינו כרגע באמת שלא כדאי לתת להם עוד סיבות להיות נגדנו ובעד הערבים. הפלשתינאים מלכים בשיווק עצמי, ואנחנו עוד לא למדנו את זה. חוצמיזה, לא יעזור להחזיר באותה צורה, זה רק ייצור כדור שלג וימשיך את המהומות. צריך למצוא פתרון חכם יותר. מה אנחנו ילדים בגן?

yad

New member
פתרון חכם יותר?

קדימה, הצעות. יש בגדול שתי אפשרויות- אחת זה שנעשה עם הפלשתינאים שלום. האפשרות הזו לא מציאותית כרגע. הפלשתינאים דורשים חזרה לגבולות 67. זה פשוט לא מציאותי. יש כבר שכונות יהודיות ממש גדולות בשטחים האלה (גבעת זאב למשל). אי אפשר לפנות אותן עכשיו במציאות הנוכחית. על דבר בסיסי כמו הכותל אנחנו לא מוכנים לוותר. על זה כן? החזרת הפליטים- כן. ברור. עוד מליוני פליטים פלשתינאים בשטח ישראל. אני רואה את זה עכשיו קורה. לפשרות הקטנות יחסית שברק הסכים להם רוב העם לא הסכים. לדרישות הבסיסיות של הפלשתינים (ואלה דרישות בסיסיות. של סטודנטים פלשתינאים- שלא תגידו אנשי ימין קיצוניים מבינהם. אנשים משכילים, רגועים יחסית, לא תוקפנים. אוהבי ישראל.) אף אחד לא יסכים. האפשרות השניה היא להשאיר את הפלשתינאים בלי מדינה. כולם יודעים מה המשמעות של זה- תסכול וכעס שיצטברו הרבה זמן. הרבה מריבות קטנות. שיתפתחו למריבות גדולות יותר ויותר. אי אפשר להגיע לשלום- מלחמה. ליתר דיוק אינתיפאדה ארוכה, מייגעת, נוראית לשני הצדדים, ומלאת סבל. אני לא מוצא לזה פתרון. את רואה אפשרות נוספת?

למעלה