אני משתגע!!

אני משתגע!!

למה כל מורה וכל בן אדם בכל הקשר תמיד מזכיר את המשפט "גידול החסה בשטחים" מה זה???. מה זה אומר?..

Gs17

New member
והנה הקטע הרצוי מהקישור../images/Emo13.gif

מצב החסה בשטחים דפנה שואלת: "מהו מקור הביטוי' מצב החסה בשטחים' כדימוי למשהו אזוטרי?". מדובר בביטוי חביב ואפילו נפוץ יחסית. גולש באתר "שעת השין" כותב כי "צ'וטטתי מספר מועט של פעמים בלילה ויש לציין שלמדתי רבות על מצב החסה בשטחים". מצ' וטט ב"ישראבלוג" מכריז כי "השאלה הכי חשובה. . . האם מצב החסה בשטחים באמת על הפוקצ'ה? ". לאחרונה נפוץ הביטוי לתחום האפור של החוק, מאחר ש"חסה" הוא אחד משמות הקוד של עשבי הסמים הקלים. באתר "עין הדג" טען הגולש לונג ג'ון שהביטוי נולד בצה"ל וצורתו השלמה היא "מצב גידול החסה בשטחים בשנות העשרים המוקדמות של המאה ה-18". גולש אחר נזכר במערכון ישן של אבנר דן משנת 87' (!). דן שואל פוליטיקאי: "מה דעתך על מצב החסה בשטחים?", וזוכה לתשובה פסאודו-גששית: "אתה שואל אותי בתור חסה, או בתור שטח?". בסופו של דבר זהו דן אבנר ולא הגשש החיוור

למה עברה?

הרי נאמר מנין לקוח הקטע ומי כתב אותו. אם אני כותבת עכשיו, "כי סערת עליי, לנצח אנגנך" / נתן אלתרמן, זו גם עברה?

קישקשתא

New member
כי ציטוט בלי אישור

מהמקור הוא לא חוקי. פרסום המקור לא מספיק. אני לא יודעת ספציפית לגבי אלתרמן (התנצלותי) אבל לצטט שיר מלא ומחבר בלי אישור זה בהחלט לא חוקי.

Gs17

New member
היה על זה כתבה במעריב אם אינני טועה

במדור הלשוני שם בכל מקרה ניסו לבדוק שם מספר אפשרויות למקור המושג הזה. כנראה ואם איני טועה זהו מושג שנלקח ממערכון של הגשש החיוור שאיני זוכר אותו, אבל רוב הסיכויים שזה משם. בכל מקרה המושג מדבר על דבר לא רלוונטי כמו מצב גידול החסה בשטחים

למעלה