אני משתגעת

ל י א ן 2

New member
אני משתגעת

לא יכולה יותר לחיות עם המחלה הזאת. לא יודעת מה לעשות. כל היום עצבנית,בוכה מיואשת. עכשיו אחרי לפרוסקופיה ראשונה ומתה מכאבים. נותחתי בתה"ש- אמרו לי שהוציאו אנדומטריומות מ-2 השחלות, צרבו מוקדים הסירו הדבקויות. בנוסף יש עוד מוקדים רבים שכנראה לא צרבו,מוערבות של המעי ומוקדים סמוך לשלפוחית. ולאן אני הולכת מכאן? אחרי הניתוח אמרו לי שיש סיכויים להריון ספונטני (פחחח... לא נראה לי שזה המזל שלי) ושטיפולים זה לא טוב בשבילי כרגע. אני כל כך מפחדת לחכות בלי לעשות כלום, הרי ברור שתוך מקסימום 3 מחזורים הכל חוזר למצב הקודם. והקודם רע מאוד.. כאבי תופת במחזור, לפני אחרי, כאבים בזמן קיום יחסים שרק אלוהים יעזור, כאבי גב איומים. לא שמעתי על הריונות ספונטניים בנוכחות אנדומטריוזיס (וזה לא שלא חיפשתי). ואני רוצה להאמין אבל כבר לא יודעת במה, המחלה הזאת הרסה לי כל חלקה קטנה של אופטימיות. ואני כבר לא יודעת אם אני רוצה ילד כמו שרציתי לפני שנתיים. בא לי על דיכוי לכמה שנים או עד המוות. אהה כן, ויש גם את ההורים של בן הזוג שלי שבטוחים שהם מינימום פרופסורים ויודעים בדיוק מה טוב בשבילי וכל יום שואלים אם כבר יש הריון. אז עכשיו אני בדילמה קשה דיכוי או טיפולים או להמתין שיקרה נס ויהיה הריון ספונטני עוד לפני שהאנדו יתפשט לי בנשמה. ומרוב ייאוש שכחתי להגיד תודה שאתן כאן ושיותר מאשמח להפוך מסמויה לגלויה. אני פשוט כל כך לבד .

simba07

New member
מבינה אותך ומרגישה כמוך

גם אני סובלת מהמחלה הארורה הזו הוציאו לי לפני כחצי שנה ציסטה ענקית (15 ס"מ) ועכשיו אני בטיפולים ע"מ להכנס להריון אני יכולה לנחם אותך שיש לי כבר ילדה בבית גם כן מטיפולים - והצליח לנו בפעם הראשונה אבל עכשיו אני בדיוק במצבך כאבים כל היום - כאבי גב שאפשר להשתגע לקיחת משככי כאבים ברצף אחרת אני לא יכולה לתפקד אבל מה שנשאר לי/לנו זה להאמין שבדרך זו או אחרת נוכל להרגיע קצת את המחלה ולתפקד נורמאלי תחזיקי מעמד (אני מנחמת אותך ובדרך גם מנחמת את עצמי)

יול6

New member
../images/Emo24.gif אל תאבדי תקווה.

יש כאן בנות שיוכלו לספר לך על הצלחות, או להחזיק לך את היד.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ליאן יקרה, קוראת את מה שאת כותבת וכואבת יחד איתך, מרגישה שאת נמצאת בבילבול נורא. גם לי פעמים רבות, מתחשק שמישהו יקח את המושכות ויחליט מה נכון עבורי פשוט בגלל שלפעמים נדמה שחוסר הודאות רב על הודאות וזה כל כך מתסכל. מספר שאלות-מי ניתח אותך? איזו דרגה נקבעה לך? האם התייעצת עם רופא פריון? נשים עם אנדו' קל (דרגה 1-2) יכולות להרות באופן ספונטני, אך לפי התאור שלך לא נראה לי שזהו המצב ולכן הייתי ממליצה לך להוציא את דו"ח הניתוח המפורט ולהתייעץ בהקדם עם רופא פריון מבין עניין. אין טעם שתתעני מכאבים, ייתכן והדבר הנכון לעשות הוא להיות על דיכוי לתקופה מסויימת מה שיכול מצד אחד להקל על הכאב ומצד שני לשמר את תוצאות הניתוח ורק אז לקבל החלטה מושכלת. לגבי ההורים של בן הזוג תלווי אותם בעדינות אל מחוץ לרחם שלך. הוא רק שלך. שמחה שהחלטת להפוך מסמוייה לגלוייה ושולחת חיבוק גדול שהלוואי ויקל ולו במעט את הכאב והבלבול. את לא לבד- אנחנו כאן איתך

יאוש/עידוד לקראת ניתוח צריבת מוקדי

אציג שוב את עצמי בקצרה, בת 30 מנסה להרות שנתיים. בכל שלושת המחזורים האחרונים היה לי לילה אחד שהתעוררתי מכאבים איומים באזור האגן והגב למשך כחצי שעה, ובמהלך המחזורים כאבי גב לא קשים במיוחד. בעקבות הכאבים הגעתי למיון נשים ושם 3 רופאים ראו ציסטה שוקולדית עם נוזל עכור וטענו שזה נראה כמו אנדומטריוזיס, מפה לשם הגעתי לד"ר סוריאנו בתל השומר שמיד אמר שיש צורך בניתוח ולאחר הניתוח יוכלו לומר לי אם אוכל להרות באופן ספונטני או לא. מהביקור אצלו יצאתי בהרגשה שאני הולכת לניתוח, צריבת המוקדים, כשגיליתי את הפורום הנהדר הזה ייעצו לי לגשת למומחה לפריון ראשית, ואכן קבעתי תור לפרופסור שולמן. הפרופסור בדק אותי ומיד אמר לי במאה אחוז שזו אנדומטריוזיס (הוא בטוח בכ למרות שעדיין לא עברתי את הניתוח), טען שבגלל שהנני עדיין צעירה שהכל נראה תקין , שחלות, רחם... הוא ממליץ לי לעבור את הניתוח לצריבת המוקדים לאחר מכן בחודש הראשון לנסות באופן ספונטני אולי עם עזרת כדורים מסויימים אם לא ילך חודש לאחר מכן זריקות , הזרעות ורק בסוף IVF. לאחר שהסברתי את הרקע שלי, מה שבעצם רציתי לומר הוא שחזרתי ממנו מעודדת מאוד, אמר שזו לא מחלה נוראה שאומר תודה שאין לי בעיה ברחם או בזרע של בעלי חלילה. אך כשאני קוראת את המקרים של הבנות בפורום, את הכאבים וזמן ההמתנה הארוך להריון, את האמרות שלא נתקלו בנשים עם אנדו' שנכנסו להריון באופן ספונטני - ממש יצא לי כל האוויר מהמפרשים ונכנסתי שוב לדיכאון. וסוף סוף אני שומעת משהו קצת מעודד מרומיה שנשים עם אנדו' קל יכולות להרות באופן ספונטני , מקווה שיש לי אנדו' קל. אז זהו סליחה על אורך ההודעה תודה שאתן כאן תרגישו טוב

ר ו מ י ה

New member
אז עוד מילת עידוד../images/Emo8.gif

ישנן נשים עם אנדו' קל שהרו וילדו וחלקן כלל לא יודעות שיש להן אנדומטריוזיס. מטבע הדברים, לא תפגשי אותן בפורום הזה אבל זה לא אומר שהן לא קיימות. בכל אופן, מאחלת לך הצלחה בהחלטתך ובעיקר רוצה לסמן לך
על ספונטני שיוכיח שזה באמת אפשרי

ל י א ן 2

New member
תודה

תודה על המילים המעודדות ועל האיכפתיות. נותחתי לפני חודשיים ואני עדיין עם כאבים. למרות ששאלתי מהי הדרגה של המחלה לא קיבלתי תשובה אז אני לא יודעת מהי הדרגה. אמרו לי שחמור,("טוב שבאת") אבל יש יותר חמור מזה.. רק אלוהים יודע מה זה אומר. אין לכן מושג עד כמה קשה לי לבד למרות שזו בחירה שלי לא לשתף אף אחד מלבד את בן זוגי (לא בא לי שירחמו עלי). ורומיה צדקת אני מבולבלת מאוד ובא לי למצוא איזה אי בודד ולצרוח. ולשאלתה של רומיה, אז כן התייעצתי עם כמה רופאי פריון שאמרו: "לכי לניתוח ואז נראה מה עושים" "אין טעם להתחיל טיפולים זה רק יחמיר את המחלה" "טיפולים זה כמו שמן למדורה" והיה רופא אחד שאפילו שלח אותי להזרעה (????) ונתן לי איקקלומין(?????) כנראה שאני אקבע תור לשולמן ונראה מה הוא אומר על כל העניין- זה אומר לבקש מסוריאנו דוח לפרוסקופיה מעניין כמה זמן יקח לי לקבל אותו.... ואני ממש מצטערת שהכנסתי אווירת נכאים לפורום, ממש מצטערת.

ר ו מ י ה

New member
אין לך מה להצטער

גילוי המחלה וחוסר הודאות המלווה אותה אינו קל נקודה. כולנו היינו שם, אני מרהיבה עוז להכליל ולומר שרובנו, בנקודות מסויימות, עדיין שם בחלקים מהזמן. לגבי אותו רופא ששלח אותך לאיקוקלמין
גדול, מפתיע שהוא רופא פריון ובטוח שהוא לא מבין גדול באנדו'
נכון שטיפולי פריון הם לעיתים כמו שמן למדורה, מצד שני הרבה פעמים אין ברירה אחרת במידה ורוצים להרות. אני חושבת שבחרת בפתרון הנכון ביותר- תקבעי פגישה אצל פרופ' שולמן ותביאי לו את דוחות הניתוח. את הדוח את אמורה לקבל ללא בעיה מארכיון ביה"ח ייתכן ותדרשי לשלם עבורו. אני בטוחה שפרופ' שולמן ידע לכוון אותך לדרך הנכונה ואז דברים יראו יותר ברורים ופחות מבולבלים. שוב, אין לך מה להצטער אנחנו פה בדיוק בשביל זה- שנשים עם אנדו יפסיקו להרגיש לבד

ל י א ן 2

New member
אוי רומיה

את לא יודעת עד כמה המילים האלה כל-כך נוגעות, כל כך תורמות. תודה לך ולכל מי שהגיבה להודעה שלי, דקה וחצי לפני שהייאוש הופך לדיכאון קליני. מה עלי לעשות על מנת לקבל דוח ניתוח? למי אני פונה וכמה זמן אחרי הניתוח ניתן לקבל אותו?

ר ו מ י ה

New member
דו"ח ניתוח

אם נותחת ע"י ד"ר סוריאנו זה קרוב לוודאי היה במחלקת כירורגיה זעיר פולשנית טלפון- 03-5306430 או 03-5302090 תבררי עם המזכירה במקום (ריקי)היכן ניתן להשיג את הדו"ח. במידה והיא לא מסייעת לך תפני אל המוקד של תה"ש למידע כללי בטלפון - 03-5303030 והם בוודאי ידעו לכוון אותך. בהצלחה

למעלה