אני מרגיש

בגידה היא לא מוסרית מעבר לאלמנט השקר שבה

היא מערערת את היסוד שעליו בנויה כל זוגיות- והוא האמון.
זה עבירה על "ואהבת לרעך כמוך" בבחינת "מה ששנוי עליך".

כל שאר הנימוקים הם נימוקים ותירוצים: "קשה לי", "זה למען המשפחה", "זה עם גבר אז זה לא נחשב", "לא אשמתי שאני בסיטואציה הבלתי אפשרית הזאת", "זה מה שהחברה דורשת ממני" וכו' וכו'.

Nחמן

New member
מכל התגובות

שלך היא החזקה ביותר בעיניי.
מיותר להכביר מילים. גם זו של אופיר נאה.

avitano

New member
מסכים, הוא הצליח להעביר גם את מה שאני מנסה

לומר ולא מצליח לנסח חח

חלפ"מ (חול פירמידות) קבל צל"ש

Nחמן

New member
ומי יודע?...

אולי יום אחד עוד ישנה את צבעו לכחול...

כבר יש מישהו בפורום שעשה את הדרך הזאת...

אבל זה בסדר גם מצדך. הכוונה שלך הייתה טובה ללא ספק וגם לך מגיע

נכון, חולפי, זה לא מוסרי

אבל התנהגות בלתי מוסרית כזאת מצוייה אצל זוגות רבים. ואני מדגיש, שהיותה נפוצה, לא הופך את ההתנהגות הזאת למוסרית.

ולכן זה לא רלוונטי

זה שלטענתך רבים סורחים ובוגדים לא מכשירה את השרץ מהבחינה המוסרית...

"כולם עושים" אינו תירוץ ובטח לא יחזיק ביום הדין כשנשפטים אל מול כיסא הכבוד או כשבת/בן הזוג מגלה

הוא כבר בקשר

הוא כבר בקשר עם גברים. אני לא אומר לו מה לעשות ... רוב ההומואים הדתיים המבוגרים הם אנשי משפחה, נשואים, ילדים ונכדים ב"ה, דתיים בעלי מוסר שנמצאים בקשר גם עם גברים.

avitano

New member
פורטי פורטי פורטי

אני מת עליך :]

פשוט מאוד, מאוד מאוד, מאוד מאוד מאוד מאוד קשה לי לשמוע על אנשים שקיבלו החלטה להתחתן, ובכל זאת מאמללים את האישה

אי אפשר להגיד שזוהי לא התעללות בוטה באישה
שאינה יודעת ואינה מודעת למתרחש

עבירה על כל כללי המוסר האפשריים, פגיעה באישה, בדת, בכיפה שעל הראש

ובלי קשר לדת
בגידה מבחינתי היא מעשה שפל ביותר

אופיר המתוק,

קשה להתעמת עם המציאות. אבל הנה היא: הבגידה נפוצה, גם מצד נשים וגם מצד גברים, במיוחד אחרי שנים רבות של נישואין/זוגיות, אולי משום שהאדם אינו בהכרח יצור מונוגמי מטבעו, אולי בגלל שחיקה, אולי בגלל הורמונים.
הומו שמתחתן עם אשה, בין אם אמר לה מראש לפני הנישואין, או בין אם לא אמר לה מראש - הומו כזה מתכנן מראש, בהכרה או בתת ההכרה, לבגוד בה עם גברים, בשלב כלשהו במשך הזוגיות, תוך 5, 10 , 30 שנות נישואין - זה ייקרה. זה כמעט בלתי נמנע.
הומו דתי שנשוי לאישה במשך 6 שנים (לדוגמא) ולא בגד בה, לא מהווה עבורי הוכחה שבגידת הומואים נשואים דתיים אינה נפוצה. יש לתשאל הומואים נשואים אחרי 20 שנה ויותר כדי לקבל תמונה אמיתית.

avitano

New member
:(

אני מעדיף לטמון את הראש בחול ולא לקבל את זה

לא מסוגל לקבל את זה :\

צר לי אופיר חביבי, אולי יתמזל מזלך,

אולי אתה תהיה אחד מאלה שלא בוגדים, ולא נבגדים. חייך יהיו איכותיים יותר!

avitano

New member
אם אגיע למצב של בגידה, לא משנה מאיזה צד

אפרק את הזוגיות באותו רגע

אני לא אבגוד, זה נוגד את כל בסיס החיים שלי
ואם איכשהו דבר כזה יקרה, אבין שזה אומר משהו עליי ועל הזוגיות, ואפרק אותה, אני חושב שייקח לי נצח לבנות זוגיות מחדש אחרי זה

אם יבגדו בי, כנ"ל, אבל לא חושב שאנסה יותר להכנס לזוגיות

אני יודע
תמים, רגיש, נאיבי מה שתרצה :] אבל ככה גדלתי, ככה אני מאמין
לא רואה אופציה אחרת

מבחינתי בגידה - יהרג ובל יעבור

אולי לא תגיע לעולם לנסיון כזה

יש לציין שזה גם תלוי באיזה שלב הזוגיות נמצאת. זוגיות זה לא דבר קבוע בזמן. ישנן שלוש ישויות בבית: אתה, הוא, והזוגיות. כל אחד משלושתכם צומח באופן עצמאי (עם השפעות הדדיות כמובן). הזוגיות צומחת ואופייה משתנה עם הזמן, לרוב לטובה. היא הופכת לבשלה ואיתנה במשך השנים, ואז לא בא חשבון לסיים אותה בגלל אירוע יחיד כלשהו (לאו דווקא בגידה).

אני מחכה שיטרידו אותי והוא מתלונן... חחח

טוב אחי ( במקרה שלך - אבי/סבי /tapuzforum/images/Emo8.gif ). מי שמטריד אותך אני ישמח אם תפנה אותו אליי. כאילו אם הוא צעיר ולא מבוגר מידיי. תראה מה זה אני מחכה שיטרידו אותי ואתה מתלונן שמטרידים אותך. ו...לעניין הבגידה - קראתי את התגובות של כולם על עניין הבגידה אני מבין אך לא מוכן או יותר נכון לא מצליח לקבל. שיהיה בהצלחה ו...כמו שאמרו תתעלם מהם או שתחסום מסרים מהגולשים האלה... !

avitano

New member
חחח מה בדיוק אתה לא מצליח לקבל?

שבגידה שהיא לא דבר מוסרי?

זה נתון לשיקול בכלל?

אתה צודק. בגידה

זה לא דבר מוסרי כלל. (ואני אדם מאוד אנושי מוסרי...) אבל זה שאני נהנה עם גבר מהצד זה לא אומר שאני לא נהנה עם אישתי או שאני לא אוהב אותה. כיף לי איתה אבל באלי גם מידי פעם לשנות אוירה ולצאת איתו. אני הייתי מסכים לה לצאת להנות עם אישה (לו רק הייתה רוצה ) אז למה שהיא לא תסכים לי.? אז אני עדיין מתוסכל מצש אחד אני לא מאמין או לא יכול לקבל את ההבנה שאני "בוגד" אני לא בן אדם כזה. מצד שני ...אני בעצם לא בוגד בכלל. כי אני הייתי מסכים לאישתי שתהנה למה שהיא לא תסכים לי ליהנות. בדיוק כמו שהיא מסכימה לי ללכת לסופרלנד או לים וליהנות כי היא רוצה שיהיה לי כיף אז גם כאן היא תסכים לי כי רוצה שיהיה לי כיף. אגב.... בן אדם נשוי שמוציא ז"ל הוא בוגד ???!!! איך זה שהוא נהנה בלי אשתו והוא לא בוגד ? התחתנו כדי שיהיה לנו כיף אבל לא לקבול את עצמינו עדיין יש דברים שמותרים. טוב מקווה שהסברתי את עצמי נכון. ולא יצאתי טמבל בעיני הקוראים... אוהב. /tapuzforum/images/Emo13.gif

אין חכם כבעל

לאשה
ואין חכם כבעל הנסיון. אתה לא טמבל, אתה דוגמה למציאות, טובה או עגומה- תלוי בנקודת המבט.
כמובן מבחינה מוסרית, זה לא פוטר גבר הומו מלהודיע לכלה המיועדת על הומואיותו, עוד לפני הנישואין. ולהודיע לאשתו, אחרי הנישאין.

ספר יקר

New member
אתה יכול לומר שהרוב המוחלט/אפילו כולם בוגדים,

אבל אתה לא יכול להתכחש לזה שמה שאתה עושה זה בגידה. אם אתה לא רואה את ההבדל בין זה שאישתך רוצה שתהנה בים/מארוחה דשנה לבין זה שאתה רוצה להנות באינטימיות עם אנשים אחרים מלבד אישתך - אז אתה סובל מעיוורון.

אם אתה שואל את אישתך והיא במפורש מאפשרת לך להנות בצד עם גברים, רק אז זה לא בגידה.

למעלה